Landelijk B: Vijf ploegen nog in de race voor drie tickets

Na de vele plaatsingen voor een seizoen bij landelijk B van vorige week wist een klein aantal nieuwe teams zich te voegen bij de al geplaatste ploegen. Hieronder de alle uitslagen van de achtste speelronde van Voorcompetitie Landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de voorcompetitie bij de Landelijke B-jeugd stromen de nummers een, twee en drie van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. Nummer vier en vijf spelen na de voorcompetitie in de Super B, terwijl nummer zes zal uitkomen in de Subtopklasse. Lees hier meer over de aanpassingen ten opzichte van vorig jaar!

Meisjes B

Wageningen MB1 mag zich gaan voegen bij de andere ploegen die al zeker waren van een plek bij Landelijk B: ze wonnen met 7-1 van HIC en eindigen op zijn minst op de derde plaats in de poule. De directe ontmoeting in poule B tussen Groningen en Reigers eindigde onbeslist, waardoor de beslissing in de laatste twee speelrondes moet vallen. Leonidas had de mogelijkheid om zich dit weekend al te verzekeren van een seizoen bij Landelijk B, maar moet na de nederlaag tegen Alliance een week langer wachten op definitieve plaatsing. Zwolle en Kampong zijn inmiddels ook zeker geplaatst, met Phoenix en Oss die gaan strijden om het laatste ticket. In poule G waren het Laren en Gooische die een definitieve plek de eerste drie veroverden, met GHBS dat een voorsprong van vier punten moet verdedigen ten opzichte van Bloemendaal. In de laatste poule bij de meisjes B deed Push goede zaken door Warande te verslaan en de concurrent op drie punten te zetten. Mede daardoor kon Klein Zwitserland de tweede plek verstevigen, die ze volgende week definitief kunnen veiligstellen.

Poule A

Schaerweijde – Oranje-Rood 5-2
Wageningen – HIC 7-1
Deventer – Quick Stick 1-2

Poule B

Leiden – Noordwijk 1-5
Pinoké – Craeyenhout 3-0
Groningen – Reigers 1-1

Poule C

Amsterdam – HOCO 6-1
Almere – Nijmegen 4-4
Tilburg – Rood-Wit 1-1

Poule D

Huizen – Den Bosch 3-3
Twente – Union 1-1
Cartouche – Victoria 4-1

Poule E

HGC – Rotterdam 2-4
HBS – hdm 2-3
Alliance – Leonidas 2-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LANDELIJK B IS BINNNEN!!! 💙⚪️💙 #winsttegenhbs #lekkerweertje #koudedouche #shirtuitenzwaaien #broekaanofuit?

Een bericht gedeeld door HDM MB1 2019-2020 🏑 (@hdmmb1) op

Poule F

Hilversum – Zwolle 0-8
Kampong – Phoenix 4-3
Oss – MEP 3-1

Blijdschap bij Zwolle MB1: landelijk is officieel binnen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

3-1 winst op @mhcmepmb1 , volgende week de kraker vs @phoenixmb1 ⚡️⚡️⚡️women of the match @puck.govers #zieketip

Een bericht gedeeld door ⚡MHC OSS MB1⚡ (@mb1_oss) op

Poule G

Bloemendaal – Gooische 1-2
Laren – GHBS 3-1
Amersfoort – SCHC 1-1

Gooische MB1 na het binnenhalen van landelijk. Bron: Erna Blommesteijn

Laren MB1 ook zeker van de landelijke competitie. Bron: Vivienne Schelfhout

Poule H

Hurley – Breda 2-1
Klein Zwitserland – HOD 8-0
Warande – Push 1-4

Jongens B

Het belangrijke duel tussen Leonidas en Leiden in poule A werd gewonnen door de club uit Rotterdam, waardoor Leonidas nog volop in de race zit voor een ticket voor de landelijke competitie. Het gat met nummer drie Rotterdam is maar 1 punt. Tilburg speelde in poule B gelijk tegen achtervolger Deventer, heeft een voorsprong van zes punten op de nummers vier en vijf en is dus in theorie zeker van een plek bij de bovenste drie. Hetzelfde geldt voor SCHC in poule G, dat met 4-1 won van Abcoude, en Wageningen in poule H (na een 2-1 overwinning op Breda). Door de nederlaag van Voordaan tegen het inmiddels geplaatste Gooische ligt de strijd om de laatste twee tickets in poule C juist helemaal open, met Voordaan, Rood-Wit en Hurley nog als kansrijke ploegen. In met afstand de spannendste poule bij de jongens B – Poule E – is nog steeds geen enkele ploeg zeker van een plek bij Landelijk B. Koplopers Push en Xenios speelden gelijk (2-2), waardoor achtervolgers Klein Zwitserland en Schaerweijde weer konden inlopen. Verder vielen de resultaten gunstig uit voor onder meer Oranje-Rood en Leusden.

Poule A*

Phoenix – Kampong 2-3
Leonidas – Leiden 1-0
GHBS – Rotterdam 0-12

*In de standenmotor staat de stand als GHBS met 12-0 had gewonnen van Rotterdam, maar dat wordt zo snel mogelijk aangepast

Poule B

Nijmegen – Naarden 3-4
Deventer – Tilburg 4-4
Maastricht – Oosterbeek 2-2

Actiefoto van het duel tussen Naarden JB1 en Nijmegen JB1. Bron: Tombe Diepenbach

Foto na het duel tussen Deventer JB1 en Tilburg JB1. Bron: Paulien Menzel

Actiefoto van het duel tussen Deventer JB1 en Tilburg JB1. Bron: Paulien Menzel

Poule C

Gooische – Voordaan 6-1
Rood-Wit – Groningen 8-0
Roomburg – Hurley 1-2

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

spange goal no cap❌🧢

Een bericht gedeeld door THC Hurley JB1 (@thchurleyjb1) op

Poule D

Pinoké – Almere 6-0
Zwolle – Den Bosch 1-9
Oranje-Rood – Scoop 7-0

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

9-1 winst op Zwolle en landelijk is binnen! #job1 #ole1 #berg2 #timo4 #friso1 @hockeynl

Een bericht gedeeld door HC DEN BOSCH JB1 (@hcdbjb1) op

Poule E

Push – Xenios 2-2
Klein Zwitserland – MOP 3-1
Reigers – Schaerweijde 1-7

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag speelde wij in het welbekende Breda. Dit was voor ons een 6 punten wedstrijd want het was nummer 1 (Xenios) tegen nummer 2 (Push). Wij konden hierdoor een gat slaan van 3 punten als wij zouden winnen. We speelde in de nieuwe tenues die wij hadden gekregen van @rsuur en begonnen scherp. Het fluit signaal ging af en gaan! Veel supporters en veel energie. Wij kwamen op 0-1 voor door een schot van @quintenkerst aan de rechter kant van de cirkel in de kort hoek van de keeper. Toen gebeurde er iets opmerkelijks: @bas.vdh._ kreeg rood 🔴. Wij kwamen met 10 man te staan waardoor we nog meer energie moesten leveren om de wedstrijd in leven te houden. We hielden stand tot de eerste helft en gingen de rust in met een 0-1 voorsprong. Na een goede pep talk over hoe wij onze focus moesten houden gingen we het veld weer in. We kwamen op 1-1 door een strafcorner variant van Push en niet kort daarna 2-1 achter door een sleep van Push op de plank. Wij wilde meer. Wij wilden winnen. We kregen op een gegeven moment veel kansen doordat een speler van Push er af moest met geel door een overtreding op @sven.suur_ . Na kans op kans kregen we uit eindelijk de verlossende corner van ons corner kanon @sven.suur_ . Iedereen was echt blij want we kwamen met 10 man op 2-2. @thijsdekkerr maakte nog 2 belangrijke reddingen waardoor we op 2-2 bleven en dat uit eindelijk de eind stand werd tot vreugde van de Xenioten. Iedereen bedankt voor de support en we zien jullie volgende week uit tegen Klein Zwitserland om 10:20. Be there💙💙

Een bericht gedeeld door Hét Team (@xeniosjb1) op

Poule F

Victoria – Alkmaar 11-2
Hilversum – Amsterdam 2-4
Upward – Leusden 2-3

Poule G

Ring Pass Delft – HGC 0-4
MEP – Cartouche 12-0
SCHC – Abcoude 4-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

4-0 winst op Ring Pass JB1. Volgende week MEP 🖤☠️💙 #staystrongthijs

Een bericht gedeeld door HGC JB1 🔵⚫🔵 landelijke poule (@hgc_jb1) op

Poule H

Rosmalen – hdm 0-4
Derby – Bloemendaal 0-3
Wageningen – Breda 2-1


5 Reacties

  1. Mirianne

    Rotterdam JB1 wint met 12-0 van GHBS.

    1. KarsJan

      Hmm

  2. Matthieu Bos

    Hi Mirianne, Wat raar, in de standenmotor staat het andersom.. Ik ga het even verder uitzoeken, mocht dit inderdaad kloppen dan pas ik het zsm aan! In ieder geval dank voor het doorgeven!

    1. Maikel Rabbers

      Hoi. Ik floot GHBS - R'dam. Waar ik met mijn brein zat tijdens het afronden van het formulier weet ik niet, maar.. het is 0-11 geworden. Oeps.. :).

  3. KarsJan

    Ghbs is net wat beter


Wat vind jij? Praat mee...