Op deze spelers moeten we letten bij de landelijke play-offs B

Komend weekend wordt duidelijk welke teams in het Wagener Stadion gaan strijden om het landskampioenschap bij de landelijke jeugd. In aanloop naar de beslissende play-offwedstrijden van dit weekend zetten we de topscorers van de overgebleven ploegen in het zonnetje. Op welke spelers moeten we de komende twee weekenden extra letten? Kampong MB1 scoorde bijvoorbeeld niet heel veel, maar wist zich wel te plaatsen voor de play-offs. Pinoké en Oranje-Rood JB1 waren juist flinke uitschieters qua doelpunten.

Meisjes B

De topscorer van de vier meisjes B-teams in de play-offs komt van de huidige landskampioen, Rotterdam. Claire Moerman scoorde in de reguliere competitie dertien keer voor de Rotterdammers. Vooral na de winterstop scoorde zij vaker. De eerste vijf speelrondes leverden drie doelpunten op, maar in de overige negen scoorde Moerman tien keer. De Rotterdammers wonnen dit seizoen overigens twaalf van de veertien wedstrijden (1 gelijk, 1 nederlaag). Deventer wordt op het gebied van doelpunten gedragen door een drietal van June Porte, Marit Leeuwenkamp en Mette Winter. June Porte was ook na de winterstop goed op schot: zeven van haar negen doelpunten zijn gescoord in het jaar 2018. De meisjes van Kampong brengen opvallende, maar efficiënte statistieken op tafel. De Utrechters eindigden het seizoen met 27 punten, maar had enkel 25 doelpunten nodig om tot dit aantal te komen. Drie ploegen onder de tweede plaats scoorden allemaal meer doelpunten, maar Kampong incasseerde bijvoorbeeld maar 14 tegendoelpunten. Bo van Kempen nam ongeveer een kwart van de gescoorde doelpunten voor haar rekening.

Topscorers per team

Tilburg

Naam Doelpunten
Demi Timmermans 8
Mikki Roberts 7
Sam Valk 5

 

Kampong

Naam Doelpunten
Bo van Kempen 6
Anneloes Knol 4
Peun Thole  4

 

Rotterdam

Naam Doelpunten
Claire Moerman 13
Charlotte Hoctin Boes 6
Isis Nugteren 4

 

Deventer

Naam Doelpunten
June Porte 9
Marit Leeuwenkamp 9
Mette Winter 8

Speelschema play-offs – Meisjes B

Zaterdag 16 juni:

Rotterdam – Kampong

Tilburg – Deventer

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.

Jongens B

Bij de jongens B springt het team van Pinoké het meeste in het oog, mede vanwege de drie topscorers van de Steekneuzen: Miles Bukkens, Friso Brouwers en Cas Mohringer. Gezamenlijk scoorden zij 55 doelpunten in de reguliere competitie. Gemiddeld waren zij dus per persoon goed voor ieder één doelpunt per wedstrijd. De vijf onderste ploegen van de competitie wisten het doelpuntenaantal van 55 bijvoorbeeld niet te halen. Bij Rood-Wit en Oranje-Rood, die elkaar dit weekend voor de tweede keer treffen, heeft de topscorer 15 doelpunten gescoord in de reguliere competitie. Vincent van den Berg (Rood-Wit) toonde na de winterstop vooral zijn scorend vermogen, terwijl Sam Figge van Oranje-Rood zijn doelpuntenaantal geleidelijk op wist te bouwen. Bij Laren staan drie spelers dicht bij elkaar op de topscorerslijst van de reguliere competitie. Sebastiaan Bos eindigde samen met Olivier Charbon op elf doelpunten, terwijl Teun van Uunen volgt op één doelpunt.

Topscorers per team

Rood-Wit

Naam Doelpunten
Vincent van den Berg 15
Lennart Braat 9
Thomas Delisle 8

 

Laren

Naam Doelpunten
Sebastiaan Bos 11
Olivier Charbon 11
Teun van Uunen 10

 

Pinoké

Naam Doelpunten
Miles Bukkens 20
Friso Brouwers 20
Cas Möhringer 15

 

Oranje-Rood

Naam Doelpunten
Sam Figge 15
Pim Haring 9
Guus Aerts 8

Speelschema play-offs – Jongens B

Zaterdag 16 juni:

Pinoké – Laren

Rood-Wit – Oranje-Rood

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel shoot-outs genomen. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.


1 Reactie

  1. alexvisie

    Altijd weer die topscorers en een enkele keer de keeper. Let ook eens op die meisjes en jongens die het echte spel verzorgen! Degene die tegendoelpunten voorkomt door altijd op de goede plaats te staan, de back die de opbouw draagt, degene die elf spelers tot een team maakt. Mag ik wat namen horen?


Wat vind jij? Praat mee...