Play-offs Landelijk B: Den Bosch MB1 en Laren JB1 naar finale

In de play-offs om het landskampioenschap in de B-jeugd hebben Den Bosch MB1 en Laren JB1 zich geplaatst voor de finale. De meisjes van Den Bosch waren zondag in het derde en beslissende duel met 4-0 te sterk voor Push en speelt op zaterdag 25 juni voor eigen publiek in de finale tegen Amsterdam. De jongens van Laren rekende af met Oranje Zwart, dat vorig jaar de verliezend finalist was. Laren speelt in de eindstrijd tegen Victoria, dat in twee wedstrijden te sterk was voor Kampong.

Aanvullingen/foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl

Bekijk hier de uitslagen van de 1e wedstrijd

Bekijk hier de uitslagen van de 2e wedstrijd

Den Bosch MB1-Push MB1 4-0

Den Bosch verzuimde zaterdag al een finaleplaats veilig te stellen. Na de 5-1 overwinning in het eerste duel sloeg Push gisteren hard terug. De ploeg uit Breda won het tweede duel in de best-of-three met 5-2, waardoor vandaag, opnieuw in Den Bosch, een derde wedstrijd noodzakelijk was.

In dat derde duel liet Den Bosch zien goed van de schrik te zijn bekomen. Het rekende met duidelijke cijfers af met Push. Het werd 4-0, na een 1-0 ruststand.

Het enige doelpunt voor rust werd gescoord door Noor Omrani. In de tweede helft was ze ook verantwoordelijk voor de 2-0, dit keer uit een strafcorner. C-junior Carmen Victoria tilde de score naar 3-0, waarna Laura Janssen de eindstand bepaalde op 4-0.

De finale is een herhaling van de strijd van vorig seizoen. Toen was de Amsterdamse ploeg met 3-0 te sterk.

1-0 Noor Omrani
2-0 Noor Omrani (sc)
3-0 Carmen Victoria
4-0 Laura Janssen

Laren JB1-Oranje Zwart JB1 3-1

Het is Laren gelukt om een achterstand van 1-0 in wedstrijden dit weekend om te draaien. De ploeg won zowel op zaterdag als zondag van Oranje Zwart, waardoor de finale om het landskampioenschap is bereikt.

Het was duidelijk wat de ploegen vandaag te doen stond. Om de finale te halen, moest er gewonnen worden. Het was uiteindelijk Laren dat aan het langste eind trok.

Ties Klinkhamer zette zijn ploeg op het goede spoor door de score te openen. Uit een strafcorner verdubbelde Floris Breedveld de voorsprong. Oranje Zwart kwam terug in het duel, nadat Sheldon Shouten voor de aansluitingstreffer tekende. Het was uiteindelijk Valentijn Charbon die het duel definitief in het slot gooide en daarmee Laren een ticket naar de finale bezorgde.

‘De eerste wedstrijd hebben we dik verloren (5-2, red.) en dat heeft ons wakker geschud’, blikt Laren-coach Din van den Berg terug op de halve finales. ‘Technisch zit het wel goed, maar we moesten harder werken. De winst van zaterdag gaf veel vertrouwen en het gevoel dat we het konden pakken vandaag. Het was echt een teamprestatie. Het lijkt een cliché, maar dat is wel de reden dat je wint. We hebben een sterk team met nadruk op team.’

In de finale wacht volgende week Victoria. ‘Victoria is een heel goed team dat het hele jaar al roept dat het voor goud gaat. Dat gaan wij ook. Ik kan niet wachten, dus kom maar op. We zien dit als extra toetje en dat gaan we ook pakken.’

1-0 Ties Klinkhamer
2-0 Floris Breedveld (sc)
2-1 Sheldon Schouten
3-1 Valentijn Charbon


1 Reactie

  1. duco-van-nek

    Bij de intro staat laren mb1 in plaats van laren jb1


Wat vind jij? Praat mee...