Play-offs landelijk B: nummers twee verrassen bij de meisjes B

Over twee weken gaan de beste jeugdteams van Nederland de strijd aan bij de landelijke finales in het Wagener Stadion, maar eerst moeten de finalisten bepaald worden. Vandaag waren bij de B-jeugd de eerste wedstrijden van de play-offs. Bij de meisjes B verloren de twee favorieten, Rotterdam en Tilburg, de eerste wedstrijd en moeten in eigen huis de schade goedmaken. Bij de jongens B maakten Pinoké en Rood-Wit geen fout.

Meisjes B

In de competitie lagen de bovenste teams dicht bij elkaar en ook tijdens de play-offs werd dit gegeven duidelijk. Beide teams die als tweede eindigden in de reguliere competitie wonnen het eerste duel van de uiteindelijke koplopers. Deventer boekte een krappe 4-3 overwinning op Tilburg, nadat de club uit Overijssel bij de rust nog comfortabel met een 3-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Zij kwamen zelfs op een 4-1 voorsprong, om in het laatste deel van de wedstrijd nog twee doelpunten tegen te incasseren. De score bleef echter in het voordeel van Deventer: 4-3.

Rotterdam, vorig jaar landskampioen, verloor na shoot-outs van Kampong. De Rotterdammers kwamen voor de rust op een 0-1 voorsprong, maar zagen de Utrechters via een rake strafcorner van Bo van Kempen langszij komen. Het bleef na zeventig minuten bij een gelijke stand van 1-1, waardoor shoot-outs de winnaar moesten bepalen. De thuisclub bleek achteraf scherper tijdens de shoot-outs en heeft, net als Deventer, volgende week aan een overwinning genoeg om naar de landelijke finales te gaan. Rotterdam en Tilburg, die respectievelijke bovenaan eindigden in de reguliere competitie, hebben volgend weekend in eigen huis nog wat werk aan de winkel om de finale te halen.

Deventer - HC Tilburg (4-3)

Stand Team Naam
- 1-0 Deventer Mette Winter
- 2-0 Deventer Marit Leeuwenkamp
- 2-1 HC Tilburg Sam Valk
- 3-1 Deventer Anne Drabbe
- 4-1 (sc) Deventer June Porte
- 4-2 HC Tilburg Demi Timmermans
- 4-3 HC Tilburg Sam Valk

Kampong - Rotterdam (1-1)

Stand Team Naam
- 0-1 Rotterdam Isabel Smeets
- 1-1 Kampong Bo van Kempen
- 1-0 (so) Kampong Anneloes Knol
- 1-1 (so) Rotterdam Claire Moerman
- 2-1 (so) Kampong Pheline Verhoeven
- 2-2 (so) Rotterdam Lieke Elsman
- 3-2 (so) Kampong Sijtje Burgering
- 4-2 (so) Kampong Pauline Koolhaas

*Kampong wint na shoot-outs

 

Speelschema play-offs – Meisjes B

Zaterdag 16 juni:

Rotterdam – Kampong

Tilburg – Deventer

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.

Jongens B

Pinoké, in de competitie al bijna onverslaanbaar, zette in de play-offs de goede lijn door: In en tegen Laren wisten de Steekneuzen met 1-4 te winnen. De thuisploeg kwam nog via Sebastiaan Bos op een gelijke stand, maar daarna liep Pinoké uit via onder meer Just van Oostendorp. Een dubbelslag van Miles Bukkens gooide de wedstrijd in het slot voor de bezoekers. Volgende week kunnen zij op de zaterdag in het Amsterdamse Bos een finaleplek veiligstellen.

De andere koploper aan het einde van het seizoen, Rood-Wit, had de grootste moeite met Oranje-Rood, maar wist uiteindelijk met 3-4 te winnen in Eindhoven. Tot twee keer toe kwam de Noord-Hollandse club op een dubbele voorsprong (0-2 en 2-4). In eerste instantie kwam Oranje-Rood nog goed terug tot 2-2, maar de tweede dubbelslag van Rood-Wit bleek genoeg voor de overwinning. De grote man bij Rood-Wit was Vincent van den Berg met drie van de vier doelpunten. Volgende week wordt in de provincie Noord-Holland beslist wie bij de jongens B de landelijke finale gaat spelen in het Wagener Stadion.

Laren - Pinoké (1-4)

Stand Team Naam
- 0-1 Pinoké Yanik Papa
- 1-1 Laren Sebastiaan Bos
- 1-2 Pinoké Just van Oostendorp
- 1-3 Pinoké Miles Bukkens
- 1-4 Pinoké Miles Bukkens

Oranje-Rood - Rood-Wit (3-4)

Stand Team Naam
- 0-1 Rood-Wit Vincent van den Berg
- 0-2 Rood-Wit Maurits Bloys van Treslong
- 1-2 Oranje-Rood Bruce Berenos
- 2-2 Oranje-Rood Wouter Bornebroek
- 2-3 (sc) Rood-Wit Vincent van den Berg
- 2-4 Rood-Wit Vincent van den Berg
- 3-4 Oranje-Rood Pim Haring

Speelschema play-offs – Jongens B

Zaterdag 16 juni:

Pinoké – Laren

Rood-Wit – Oranje-Rood

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel shoot-outs genomen. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.


Wat vind jij? Praat mee...