Play-offs Landelijk B: Amsterdam MB1 en Victoria JB1 naar finale

In de play-offs om het landskampioenschap in de B-jeugd worden vandaag de 2e wedstrijden in een best-of-three gespeeld. Amsterdam MB1 en Victoria JB1 hebben zich geplaatst voor de finale op zaterdag 25 juni in Den Bosch. Laren JB1 en Push MB1 wisten een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen, die morgen op het programma staat.

Aanvullingen/foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl

Bekijk hier de uitslagen van de 1e wedstrijd

Laren JB1-Oranje Zwart JB1 2-1

Laren is erin geslaagd een derde en beslissend duel in de play-offs af te dwingen. De ploeg moest na de 5-2 nederlaag in Eindhoven vorige week voor eigen publiek winnen om de kansen op een plek in de finale levend te houden. Hierin slaagde Laren na de 2-1 winst op de verliezend finalist van vorig seizoen.

Valentijn Charbon zette Laren op het goede spoor door de score te openen. Hij tekende ook voor de 2-0, uit een strafcorner. Sheldon Schouten verkleinde de achterstand, maar Oranje Zwart slaagde er niet in om het play-offduel om te draaien waardoor beide ploeg morgen om 12.00 uur in Laren op herhaling moeten.

1-0 Valentijn Charbon
2-0 Valentijn Charbon (sc)
2-1 Sheldon Schouten (sc)

Victoria JB1-Kampong JB1 4-1

Victoria heeft de finale van de Landelijke B-jeugd bereikt. Na de 3-1 zege vorige week in Utrecht op Kampong konden de Rotterdammers zaterdag op eigen veld de finaleplaats veiligstellen. En dat deed Victoria ook.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Victoria op voorsprong door Loek van Dijk. De ploeg breidde die marge met drie rake strafcorners van Olivier van Tongeren uit naar 4-0. Kampong deed vervolgens in de slotfase via Koen Visser nog iets terug waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald.

Door de zege speelt Victoria volgende week in de finale in Den Bosch om 12.00 uur tegen de winnaar van het duel tussen Laren en Oranje Zwart.

‘Ik ben heel blij dat we het in twee wedstrijden gedaan hebben’, zegt coach Eelko van Roon van Victoria. ‘Het is absoluut terecht dat wij hebben gewonnen. We hebben 2 keer 70 minuten uitstekend gespeeld. Deze jongens hebben een doel en dat is goud en dat hebben ze in deze 2 wedstrijden bewezen.’

Over het 2e duel zegt Van Roon: ‘Vanaf de start speelden we goed. We hebben kansen gehad, maar het was net niet. In de tweede helft was het hetzelfde verhaal totdat we na tien minuten een goede goal maken. Ik had wel het gevoel dat na de 1-0 Kampong brak.’

‘Dan krijgen we een corner nadat de keeper de bal met zijn legguard of handschoen buiten de cirkel raakt. Hij krijgt geel en we pushen die corner meteen binnen. Binnen die tijdstraf krijgen we nog een corner en die pushen we ook binnen. Kampong besluit de keeper niet terug te zetten en lopen we uit naar 4-0. Op het moment dat hun keeper terug is, maken zij 4-1.’

De finale in bereikt. Het maakt Van Roon niet uit welke ploeg Victoria in de eindstrijd treft: ‘OZ is leuk omdat ze uit onze poule komen en we ze goed kennen. Met Laren hebben we nog wel wat appeltjes te schillen. Dat ligt in een verder verleden, in de C-jeugd. Toen verloren we 2 keer van hen en speelde 1 keer gelijk.’

1-0 Loek van Dijk
2-0 Olivier van Tongeren (sc)
3-0 Olivier van Tongeren(sc)
4-0 Olivier van Tongeren (sc)
4-1 Koen Visser

Den Bosch MB1-Push MB1 2-5

Push heeft een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen. Na de nederlaag vorige week in eigen huis (1-5) was de ploeg uit Breda zaterdag met 5-2 te sterk in en tegen Den Bosch.

Push kwam prima uit de startblokken en binnen enkele minuten leidde de ploeg al met 2-0. Marjet Janssens zette de ploeg uit een strafcorner op voorsprong, waarna Freeke van Dongen de marge verdubbelde. Dat was ook de ruststand.

Daarna deed Den Bosch iets terug via Teuntje de Wit, maar Push vergrootte de marge weer naar twee. Het was opnieuw Marjet Janssens die succesvol was uit een strafcorner. Den Bosch zocht en vond de aansluiting via Noor Omrani, maar de gelijkmaker viel niet. Het was Push dat dankzij doelpunten van Carlijn Tukkers en de 3e treffer van Marjet Janssens nog uitliep naar 5-2.

Morgen wordt in Den Bosch om 12.00 uur de beslissende wedstrijd gespeeld. De winnaar van dat duel speelt volgende week zaterdag de finale tegen Amsterdam.

Amsterdam MB1-Bloemendaal MB1 4-2

Amsterdam kan de titel van vorig jaar verdedigen. De ploeg had zich vorige week een prima uitgangspositie verschaft door in de slotfase van de eerste wedstrijd met 2-1 te winnen van Bloemendaal.

Op eigen veld nam Amsterdam het heft in handen. Mirthe Kemp zette de ploeg op voorsprong, waarna Noor de Baat met 2 doelpunten de marge naar drie tilde. Michelle van der Drift deed iets terug voor Bloemendaal. Sosha Benninga maakte er vervolgens 4-1 van. Nine Rijna bepaalde met een rake strafcorner de eindstand op 4-2.

Amsterdam treft volgende week in Den Bosch om 10.00 uur in de finale de winnaar van het duel tussen Den Bosch en Push. In het geval dat Den Bosch wint, volgt er een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. Amsterdam won toen die finale met 3-0.

‘Het is geweldig om titel te mogen verdedigen. Een heel jaar hebben de meiden zich fantastisch ontwikkeld en als beloning nu de finale op Den Bosch’, zegt coach Frank Balvers van Amsterdam.

‘Complimenten voor Bloemendaal wat een geweldig team is met echt goede speelsters. Tijdens de play-offs zie je spelers weer beter worden en daarom is dit geweldig om mee te maken als sporter. Nu gaan we eerst rustig herstellen en genieten en daarna voorbereiden om een mooie finale.’

1-0 Mirthe Kemp
2-0 Noor de Baat
3-0 Noor de Baat
3-1 Michelle van der Drift
4-1 Sosha Benninga
4-2 Nine Rijna (sc)