Round-up Landelijk B: Victoria JB1 onderuit tegen Push

Titelverdediger Victoria JB1 verloor zaterdag voor eigen publiek met 1-2 van Push. Finalist Laren JB1 boekte de 2e overwinning op rij. Bij de meisjes bezorgde Carly Bothof met 2 treffers landskampioen Amsterdam de zege op Oranje-Rood: 2-0.

Jongens B Poule 1

Het duel tussen landskampioen Victoria en Push had volgens coach Stefan van der Ree van Victoria meerdere gezichten.

“Push begon sterk. We werden een beetje overrompeld. In het 2e deel van de 1e helft namen we het initiatief over, maar in de 2e helft verloren we de controle. We kregen kaarten en halverwege de 2e helft missen we een strafbal.”

Victoria kwam op voorsprong, maar Push profiteerde van een gele kaart aan de kant van Victoria en boog de achterstand om in een voorsprong. Die marge gaf de Bredase formatie, mede door de gemiste strafbal, niet meer uit handen.

“We waren redelijk gelijkwaardig, maar Push heeft wel terecht gewonnen”, zegt Van der Ree. “Zij gingen beter met de kansen om en waren iets feller. Mijn jongens waren in het veld meer met elkaar en de scheidsrechter bezig. Dat is zonde. We hebben niet op technisch vlak verloren. Al met al was het een leuke pot.”

Victoria heeft na 2 speeldagen slechts 1 punt verzameld en staat 7e. Pinoké gaat aan de leiding met 6 uit 2 na de 4-2 zege op MOP. Kampong volgt op 2 punten van de Steekneuzen. De Utrechters waren in Groningen met 7-2 te sterk.

Jongens B Poule 2

Vice-kampioen Laren heeft na 2 speeldagen als enige in poule 2 een 100 procentscore. Sebastiaan Bos maakte de enige en winnende treffer in het duel met Rotterdam, dat op een 2e plaats staat op 3 punten van de Larense koploper. De jongens van Nijmegen zijn de enige in de poule met 0 punten. In eigen huis werd verloren van hdm: 2-4.

Meisjes B Poule 1

Met 6 punten uit 2 duels gaan de meisjes van Push alleen aan kop in poule 1. De ploeg uit Breda won in eigen huis met 3-2 van HGC. Gooische versloeg Bloemendaal met 2-0 en staat op een 2e plaats op 2 punten van Push. SCHC bezet de 3e plaats met hetzelfde puntenaantal als Gooische na de 3-2 zege in en tegen Den Bosch.

Meisjes B Poule 2

Amsterdam en Weert gaan na 2 speeldagen gezamenlijk aan kop in poule 2. Landskampioen Amsterdam boekte de 2e zege op rij na winst op Oranje-Rood (2-0). Beide doelpunten werden gemaakt door Carly Bothof. Weert rekende in Zeist af met Schaerweijde. Het werd 2-3. Cis Ypelaar maakte de winnende treffer voor de Limburgsen. Ze was ook al goed voor het openingsdoelpunt van het duel.
Amsterdam-Oranje-Rood 2-0
1-0 Carly Bothof
2-0 Carly Bothof
hdm-Zwolle 1-2
0-1 Maud Engels
0-2 Sophia Koetsier (sc)
1-2 Willemijn Muntinga (sc)
Rotterdam–Hurley 1-0