Round-up Landelijk B: Volle buit voor Weert, Pinoké en Laren

Na vijf speeldagen in de landelijke B-jeugd hebben drie ploegen nog geen enkel punt verloren: Pinoké JB1, Laren JB1 (foto) en Weert MB1. Push MB1 moet in poule 1 Den Bosch naast zich dulden, nadat de ploeg uit Breda een nederlaag leed in de topper tegen de Bossche ploeg (4-3).

Dat Weert MB1 goed voor de dag zou komen op het landelijke niveau had coach Jules Smolenaars wel verwacht, maar de honderd procentscore na vijf wedstrijden was ook voor hem een verrassing. ‘Vorig jaar eindigden we als derde. Met elf eerstejaars was het een leerjaar. We wisten dat we met deze elf en twee speelsters van buiten kansen hadden om mee te draaien. Dit seizoen is de eerste twee onze doelstelling, maar dat het zo goed zou gaan, had ik niet verwacht. Het is de ideale situatie, de perfecte start.’

Trainen op waterveld

Zaterdag werd het eerste deel van de competitie afgesloten met een 2-1 overwinning in Eindhoven op Oranje-Rood. In voorbereiding op het duel trainde Smolenaars met zijn ploeg op een waterveld. ‘Omdat wij zelf geen waterveld hebben, moeten we altijd de eerste tien minuten van een wedstrijd aan een waterveld wennen. De training heeft ons vandaag erg geholpen’

Na een doelpuntloze eerste helft trok Weert het duel na rust naar zich toe. De score werd geopend door Cis Ypelaar en dat was een bijzonder moment voor haar. ‘Tot en met de C-junioren heeft ze bij Oranje-Rood gespeeld en daarna is ze bij ons gekomen. Ze was vandaag ontzettend gedreven’, zegt Smolenaars die zijn ploeg vervolgens naar eigen zeggen ‘een beetje gelukkig’ op 2-0 zag komen.

Spannend

Met nog tien minuten op de klok verkleinde Oranje-Rood de achterstand. ‘Het was een scrimmage. De bal ging de lucht in en viel vervolgens achter de keeper het doel in. Het werd nog spannend omdat Oranje-Rood druk ging zetten, maar eigenlijk hebben ze geen schotkansen gehad’, besluit Smolenaars.

Jongens B Poule 1

Met vijftien punten uit vijf duels presteert Pinoké prima, maar de koploper had het lastig in de uitwedstrijd tegen Groningen. De noordelingen hielden de Steekneuzen tot 3-3 bij, maar daarna besliste Pinoké het duel alsnog in zijn voordeel. Landskampioen Victoria versloeg SCHC met 4-2. De Rotterdammers staan dankzij de tweede zege van het seizoen op een vierde plaats. Het gat met de nummer twee, Push, bedraagt vijf punten.

Jongens B Poule 2

Vice-kampioen Laren heeft het eerste deel van de landelijke competitie afgesloten met een 8-0 overwinning op Den Bosch. Sebastiaan Bos had met vier doelpunten een groot aandeel in de vijfde zege in vijf duels voor de ploeg uit het Gooi. Rotterdam volgt Laren op drie punten na de 2-1 winst op Bloemendaal. Ook Naarden doet goed mee met negen uit vijf en een derde plaats. De ploeg versloeg hdm met 3-2 na een 0-2 achterstand.

Meisjes B Poule 1

Den Bosch heeft de topper tegen Push gewonnen. Het werd 4-3 voor de Bossche ploeg, die Push tot twee keer toe zag gelijkmaken. Push, dat alleen koploper was, moet nu de leiding delen met Den Bosch. Gooische volgt beide koplopers op één punt na de zege op GHBS (1-2).

Meisjes B Poule 2

Weert heeft een prima eerste deel van het seizoen gedraaid. Met de 2-1 winst in Eindhoven op Oranje-Rood is de ploeg de trotse koploper met vijftien punten uit vijf wedstrijden. De voorsprong op nummer twee Rotterdam bedraagt vijf punten. De Rotterdamse ploeg legde beslag op die positie na winst in de topper tegen Amsterdam (1-2). Door de nederlaag staat de landskampioen op een derde plaats met één punt achterstand op Rotterdam.
Amsterdam-Rotterdam 1-2
0-1 Marlieke Zaal
1-1 Claire van den Noort (sc)
1-2 Marlieke Zaal (sc)
hdm-Schaerweijde 2-1
0-1 Eefke van den Nieuwenhof (sc)
1-1 Semmy Boersma
2-1 Jip Dicke (sc)