Weert onderuit in en tegen Bloemendaal

Weert MB1 heeft geen passend vervolg kunnen geven aan de goede start in de landelijke B-competitie. Na de 5-1-overwinning op HGC vorige week verloor de ploeg zaterdag op een regenachtig Kopje met 5-0 van Bloemendaal.

Weert reisde met zelfvertrouwen af naar Noord-Holland. De koploper in poule 1 zette Bloemendaal vanaf het beginsignaal onder druk en dat leidde na zo’n twee minuten tot de eerste kans. Keepster Danique Visser van Bloemendaal moest met de klomp redding brengen. Even later zag Visser een schot voorlangs gaan, die, gelukkig voor Bloemendaal, net niet werd binnen getipt.

Bloemendaal kwam sporadisch onder de druk uit, maar was in de gevallen dat het wel lukte levensgevaarlijk. In de dertiende minuut leek een Bloemendaalse aanval te stranden, maar werd toch nog Fleur van Kekem gevonden, die de bal koelbloedig binnentikte: 1-0.

Doelpunt niet toegekend
Ondanks de achterstand liet Weert zich niet van de wijs brengen. Het bleef druk zetten. Slordig balverlies aan de kant van Bloemendaal leidde bijna de gelijkmaker in. Keepster Visser bleef goed naar de bal kijken en bracht redding. Even later werd Visser werd wel gepasseerd. Het doelpunt werd al aan Weertse gevierd, maar de arbiter annuleerde de treffer. De bal had de doellijn niet gepasseerd. Op slag van rust verdubbelde Bloemendaal de stand. Een goede combinatie werd door Nine Rijna doeltreffend afgemaakt.

Na rust kwam Weert goed uit de startblokken, maar wist het andermaal de kansen niet te benutten. Dat deed Bloemendaal wel. Kiki Rozemeijer zette de 3-0 op het bord. De klap van de derde treffer kwam Weert niet meer te boven. De tegenstand was gebroken. Helemaal toen na de 4-0, door Van Kekem, Weert in ondertal verder moest vanwege een gele kaart. Van Kekem bepaalde niet veel later de eindstand op 5-0.

Tevreden ondanks uitslag
‘Het is terecht dat Bloemendaal wint. Ze gingen veel effectiever met de kansen om’, blikt Weert-coach Jules Smolenaars terug op het duel. ‘Als we de kansen in de eerste helft hadden benut dan was het 2-1 of 2-2 geweest. In de tweede helft zijn we de eerste zeven, acht minuten aan het drukken en krijgen we weer kansen, maar dan valt out of the blue de goal aan de andere kant. En dit is een leermoment voor het team. Ook als het 3-0 is, is de wedstrijd nog niet gespeeld. Vervolgens krijgen we een gele kaart en staan we met tien man. Op een gegeven moment is de pijp leeg en wordt het 4-0 en 5-0. Bloemendaal speelde het goed uit. Het is een goede ploeg, maar we zijn er niet kansloos tegen. Ondanks de uitslag ben ik tevreden over de inzet van de speelsters. Als we wat effectiever waren geweest dan was het 5-2 of 5-3 geworden. Dan had het er wat mooier uitgezien’.