Landelijk B: Deze ploegen gaan naar de finale in het Wagener

De eerste finalisten bij de landelijke B-jeugd zijn bekend. Vandaag vonden de tweede play-offwedstrijden plaats, waarbij Pinoké JB1 en Deventer MB1 nog kans maken op het landskampioenschap. Rotterdam, Kampong (meisjes B), Rood-Wit en Oranje-Rood (jongens B) moeten morgen nog spelen voor de laatste tickets. De finale vindt volgende week plaats in het Wagener Stadion. 

Meisjes B

Deventer, die als nummer twee in de reguliere competitie eindigde, zorgde vorige week al voor een verrassing door met 4-3 in eigen huis te winnen van Tilburg. Een week later herhaalden zij dit kunstje, met precies dezelfde uitslag. Marit Leeuwenkamp, dit seizoen al goed voor negen doelpunten in de reguliere competitie, opende de score voor de bezoekers. Tilburg wist de achterstand echter snel om te buigen tot een voorsprong: eerst maakte Sanne Koks gelijk, waarna Sam Valk de Brabanders op voorsprong schoot. Met deze stand zou een derde duel op zondag afgedwongen worden, maar de club uit Overijssel scoorde nog drie keer (Mette Winter, Juno Porte en nogmaals Marit Leeuwenkamp) en stelde daarmee de overwinning veilig. Sanne van der Meijs scoorde nog de 3-4 voor Tilburg, maar dit bleek niet genoeg. Deventer is door de overwinning de eerste finalist bij de meisjes B.

Rotterdam, de huidige landskampioen in de B-jeugd, herstelde zich van de nederlaag van vorige week tegen Kampong. Toen moesten shoot-outs de beslissing brengen, maar nu had Rotterdam aan zeventig minuten genoeg om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. De huidige landskampioen scoorde vorige week één keer, maar kon in de return vaker het net vinden. Eerst maakte Babs Uijtdewilligen de openingstreffer, waarna ook Isis Nugteren en clubtopscorer Claire Moerman scoorden. Maud Kersten redde nog de Utrechtse eer. Morgen bepaalt het laatste duel wie volgende week tegen Deventer zal aantreden in het Wagener Stadion.

Speelschema play-offs – Meisjes B

Zondag 17 juni:

Rotterdam – Kampong

Zaterdag 23 juni:

Deventer – Winnaar van Rotterdam – Kampong

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs.

Jongens B

Na de 1-4 overwinning in Laren kon Pinoké vandaag in eigen huis een ticket veiligstellen voor de landelijke finale, en dat lukte ook: dit maal werd er met 3-1 gewonnen. Cas Möhringer scoorde de openingstreffer voor de Steekneuzen, waarna topscorer Friso Brouwers de voorsprong verdubbelde. Laren deed echter nog wat terug en maakte de 1-2 via Luke Friederich. De club uit het Amsterdamse Bos trok de wedstrijd echter naar zich toe, nadat Yanik Papa, net als vorige week, de 3-1 scoorde. Daarmee is Pinoké de eerste finalist bij de jongens B.

De tegenstander van Pinoké wordt morgen pas bekend, aangezien Oranje-Rood een derde en beslissende wedstrijd uit het vuur sleepte tegen Rood-Wit. Vorige week kregen we al genoeg spektakel met een 3-4 eindstand en ook deze week scoorden beide ploegen er flink op los. De bezoekende Eindhovenaren waren flink op schot en wonnen uiteindelijk in Noord-Holland met 2-5. Oranje-Rood kwam via Pim Haring, Sam Figge en Bruce Berenos op een 3-0 voorsprong. Het verschil was aan het einde nog steeds drie, ondanks twee doelpunten van Vincent van den Berg voor Rood-Wit. Morgen spelen zij op dezelfde locatie voor dat laatste ticket voor de landelijke finale.

Speelschema play-offs – Jongens B

Zondag 17 juni:

Rood-Wit – Oranje-Rood

Zondag 23 juni:

Pinoké – Winnaar van Rood-Wit – Oranje-Rood

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel shoot-outs genomen.

 


1 Reactie

  1. Derrick Bijker

    Mooie verrassing bij de B-meiden! Leuk dat Deventer in de finale staat.


Wat vind jij? Praat mee...