Landelijk O16: HDM, Den Bosch, Pinoké en Kampong naar NK-finale

De finalisten in de strijd om de landstitel bij de Landelijk O16 zijn bekend. Bij de meisjes spelen HDM en Den Bosch volgende week zaterdag op het complex van Rotterdam om het kampioenschap. Bij de jongens strijden Pinoké en Kampong om de hoogste eer.

Hieronder de uitslagen van de halve finales van de play-offs Landelijk O16. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

Meisjes

HDM heeft zich ten koste van Pinoké geplaatst voor de NK-finale. In de halve finales won de Haagse ploeg zaterdag met 2-1. Beide doelpunten van HDM werden gescoord door Jill Feenstra. Filippa Meijnen scoorde tegen voor Pinoké. In de finale speelt HDM tegen Den Bosch. Die ploeg had shoot-outs nodig om SCHC te verslaan. In de reguliere speeltijd was het duel in 1-1 geëindigd. SCHC kwam in het laatste kwart op voorsprong via Tess Koomen. Vlak voor het eindsignaal maakte Carlijn Vogelaar de gelijkmaker, waarna Den Bosch aan het langste eind trok in de shoot-outserie.

Uitslagen

Foto: Marie-José Lubbers

Foto: Marie-José Lubbers

Foto: Marie-José Lubbers

Foto: Marie-José Lubbers

 

Jongens

Pinoké bereikte de eindstrijd van het NK door in de halve finales af te rekenen met Victoria. Het werd 1-0. De enige treffer van het duel kwam op naam van Tymon Duijzings. In de andere halve eindstrijd was Kampong met 2-0 te sterk voor Rotterdam. De Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Skip van Bijnen en Fabrice Evers.

Uitslagen

Foto: Ruud Stork

Foto: Ruud Stork

Foto: Ruud Stork

Foto: Ruud Stork

 

Foto: Derrick de Vries


Wat vind jij? Praat mee...