Landelijk O16: Jongens OR en KZ-meiden nog altijd ongeslagen

Tijdens de achtste speelronde van de Landelijke Jeugd zijn met nog twee wedstrijden te gaan de eerste tickets voor de kwartfinales verdeeld. KZ MO16-1, Schaerweijde JO16-1 en Oranje-Rood JO16-1 kunnen zich opmaken voor hun route richting het eventuele Nederlands kampioenschap. Maar er gebeurde nog veel meer op de hockeyvelden. 

Hieronder de uitslagen van de achtste speelronde van de Landelijke competitie O16. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

De Landelijke competitie 016 bestaat uit vier poules van elk zes teams die tien wedstrijden spelen. De nummers één en twee van elk van de vier poules plaatsen zich voor de kwartfinales om het Nederlands Kampioenschap.

Meisjes

Klein Zwitserland MO16-1 heeft goede zaken gedaan door op bezoek bij Hurley met 1-2 te winnen, daarmee is de ploeg uit Den Haag – met acht overwinningen – zeker van de eerste plaats in Poule A. SCHC MO16-1 heeft knap gewonnen van koploper Rotterdam en deelt daardoor de koppositie van Poule C. De grootste uitslag van de achtste speelronde is voor MOP: zij wonnen met 0-6 op bezoek bij Schaerweijde. Vijfklappers waren er voor Zwolle (5-0 winst op Cartouche) en Oranje-Rood (0-5 winst op Amsterdam).

Poule A

Foto: Willemien Nanninga

Poule B

Foto: Els Jansen-Blokhuis

Poule C

Poule D

Foto: Madelon Visser

Jongens

De jongens van Oranje-Rood zijn ook na de achtste speelronde nog altijd ongeslagen. Op eigen veld werd Nijmegen met 7-1 opzij gezet. Dat is ook meteen de grootste score van de competitie. Ook Laren kwam tot zeven doelpunten, maar kreeg er twee om de oren van HGC. De jongens van SCHC hebben een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Gooische (4-5). Alliance heeft de topper in Poule B bij Rood-Wit gewonnen (1-3) en Naarden wint op bezoek bij koploper uit Poule C KZ (2-3). 

Poule A

Poule B

Foto: Marieke van der Kaa

Poule C

Foto: Joost Roth

Poule D

Foto: Natasja Wajon


Wat vind jij? Praat mee...