Landelijk A: Kampong JA1 verkleint gat na gewonnen topper

In de zevende speelronde bij Landelijk A heeft Kampong JA1 de spanning in poule I extra opgeschroefd. Koploper Rotterdam werd verslagen en nu staan de drie bovenste ploegen nog dichter bij elkaar. Hieronder de uitslagen van de zevende speelronde bij Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Koploper Tilburg moest, na een nederlaag vorige week tegen hdm, de eerste plek verdedigen tegen een stug Wageningen. Uiteindelijk hielden de Brabanders de punten binnenshuis: 2-1. Achter Tilburg speelden HGC en Amsterdam in een directe confrontatie om de tweede plek. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel, waardoor SCHC – dat zelf met 0-5 won op bezoek bij Groningen – onopvallend naar de tweede plaats kon stijgen. Hdm maakt het rijtje ploegen bovenin af door zelf met 0-3 te winnen tegen Push.

Roosje Nolet (HGC) in duel met speelster van Amsterdam. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

In poule II maakten de bovenste drie ploegen geen fout, waardoor de verschillen bovenin onaangepast zijn. Koploper Laren had Maastricht op bezoek en won uiteindelijk nipt van Maastricht. Den Bosch – momenteel de nummer twee in de stand – sloot de reis naar achtervolger Zwolle af met een 2-3 overwinning en houdt het gat met Laren op twee punten. Op dertien punten volgt Gooische, dat aan twee doelpunten genoeg had voor een overwinning tegen Cartouche. Weert won het laatste duel van deze speelronde van Bloemendaal (3-1) en blijft dus kansrijk voor de bovenste twee plekken.

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Den Bosch MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Den Bosch MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A –  Poule I

Verdedigend landskampioen Rotterdam is zijn ongeslagen status in de reguliere competitie kwijt. Op bezoek bij Kampong bleken de Utrechters net ietsje sterker: 3-1. Door de Rotterdamse nederlaag neemt Oranje-Rood de koppositie over in poule I, met Kampong op twee punten achterstand. De Eindhovense ploeg maakte geen fout tegen Victoria (7-2). Onderin behaalde Union de eerste driepunten tegen MOP (2-3) en haalde Rood-Wit flink uit tegen Groningen door met 7-2 te winnen.

Jongens A – Poule II

Bloemendaal had in de strijd om de bovenste twee plekken goede zaken kunnen doen door koploper Laren te kloppen, maar uiteindelijk vertrokken de jongens in het lichtblauw met de drie punten: 2-3. Door de overwinning is het gat tussen de koploper en de nummer drie zes punten. Nummer twee Push won ruim van Den Bosch (6-3) en voegt zich met 17 punten bij Laren. Het duel tussen Nijmegen en Schaerweijde was een spektakelstuk, waarbij de twee ploegen ieder zes keer scoorden. Ten slotte won hdm met 3-1 van Klein Zwitserland en springt over de Haagse ploeg heen in de stand.

Actiefoto van Bloemendaal JA1 tegen Laren JA1. Bron: Koen Suyk

Actiefoto van hdm JA1 tegen Klein Zwitserland JA1. Bron: Daan Rhijnsburger

Actiefoto van hdm JA1 tegen Klein Zwitserland JA1. Bron: Daan Rhijnsburger


Wat vind jij? Praat mee...