Landelijk O18: HDM, Den Bosch, S’weijde en Pinoké naar NK-finale

Net als bij de Landelijk O16 zijn de finalisten in de strijd om de landstitel bij de Landelijk O18 bekend. Bij de meisjes spelen HDM en Den Bosch volgende week zaterdag op het complex van Rotterdam om de hoogste eer. Bij de jongens strijden Schaerweijde en Pinoké om het kampioenschap.

Hieronder de uitslagen van de halve finales van de play-offs Landelijk O18. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

Meisjes

HDM was ook in het tweede halvefinaleduel te sterk voor Oranje-Rood. Na de 2-0 zege vorige week in Eindhoven won de Haagse ploeg zaterdag in eigen huis met 4-0. Gwen van Duivenvoorden scoorde twee keer. De andere Haagse treffers kwamen op naam van Yara Akkerman en Dymph Luttge. In de andere halve eindstrijd rekende Den Bosch af met SCHC. Na de 3-3 in het heenduel won Den Bosch de return voor eigen publiek met 3-2. De Bossche formatie kwam met 2-0 voor, maar SCHC knokte zich terug naar 2-2 waarna Madelief Grandjean in het slot van het duel Den Bosch naar de finale schoot.

Uitslagen tweede duel

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Uitslagen eerste duel

Jongens

Net als vorig seizoen plaatste Schaerweijde zich voor de NK-finale. De titelverdediger uit Zeist won zaterdag met 4-2 van Gooische, nadat vorige week ook al was gewonnen. Toen werd het 3-1 in het voordeel van Schaerweijde. Juup Veen, Jurre Bunte, Lucas Corstens en Teun van Aalderen vonden het net voor Schaerweijde. Boele Boterman en Juup Krop scoorden tegen voor Gooische. Schaerweijde treft in de finale om de landstitel Pinoké. De Steekneuzen hadden shoot-outs nodig om in de halve finales Amsterdam te verslaan. Vorige week won Pinoké de eerste wedstrijd met 3-2. De return was een prooi voor Amsterdam met hetzelfde resultaat, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. In die serie was Pinoké net iets beter dan Amsterdam.