Landelijk O18: Rotterdam MO18 en Schaerweijde JO18 naar finale

In de Landelijk O18 wordt zondag zowel bij de meisjes als jongens een derde wedstrijd gespeeld voor een plek in de finale van het NK volgende week in Rotterdam. Er moet nog een beslissing vallen bij Laren MO18-Kampong MO18 en Victoria JO18-Oranje-Rood JO18. Rotterdam MO18 en Schaerweijde JO18 plaatsen zich zaterdag al voor de finale om de landstitel. De finales worden live door hockey.nl uitgezonden.

Hieronder de uitslagen van het tweede duel in de halve finales van de play-offs in Landelijk O18. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

Meisjes

Voor het tweede jaar op rij heeft Rotterdam de finale van het NK bereikt. De titelverdediger won zaterdag in de best-of-three-serie ook de tweede wedstrijd van Oranje-Rood. Na de 2-1 zege vorige week in eigen huis werd het tweede duel in Rotterdams voordeel beslist na het nemen van shoot-outs. De wedstrijd in Eindhoven was na de reguliere speeltijd in 0-0 geëindigd. De tegenstander in de finale van volgende week wordt morgen (zondag, red.) bekend. Laren en Kampong treffen elkaar dan voor een derde en beslissende wedstrijd. Kampong, dat het eerste duel na het nemen van shoot-outs won van Laren en dus aan een overwinning op zaterdag voldoende had om de finale te bereiken, ging met 4-2 onderuit.

 

Laren MO18. Foto: Margriet Bronckers

Jongens

Bij het duel tussen Schaerweijde en Gooische moesten shoot-outs opnieuw de beslissing brengen nadat ook de tweede wedstrijd in 2-2 was geëindigd. En net als vorige week was Schaerweijde beter in het nemen van de shoot-outs. De tegenstander van Schaerweijde in de NK-finale wordt morgen bekend. Victoria en Oranje-Rood spelen zondag in Rotterdam een derde en beslissende wedstrijd. De Eindhovense ploeg won zaterdag voor eigen publiek na het nemen van shoot-outs en bracht hierdoor de stand in de serie op 1-1.

Schaerweijde JO18 – Gooische JO18. Foto: Joram Vesters

Schaerweijde JO18 – Gooische JO18. Foto: Joram Vesters

Schaerweijde JO18 – Gooische JO18. Foto: Joram Vesters

Schaerweijde JO18 – Gooische JO18. Foto: Joram Vesters

Schaerweijde JO18 – Gooische JO18. Foto: Joram Vesters

 


Wat vind jij? Praat mee...