Landelijk O18: meiden HDM en boys Pinoké en Schaerweijde winnen

Ook voor de Landelijke jeugd Onder 18 zijn de NK-wedstrijden begonnen. Anders dan bij de O16-teams spelen de ploegen O18 twee halve finales. De heenrondes stonden deze zaterdagmiddag op het programma. De meisjes van HDM en de jongens van Pinoké en Schaerweijde wonnen hun eerste wedstrijd.

Hieronder de uitslagen van de halve finales van de play-offs Landelijk O18. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

Meisjes

HDM is de halvefinaleserie tegen Oranje-Rood uitstekend begonnen. In Eindhoven waren de Haagse meiden met 0-2 te sterk dankzij twee doelpunten in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Spannender was het in Bilthoven. SCHC en Den Bosch hielden elkaar in evenwicht en zetten een 3-3 eindstand op het scorebord. Voor de return, op zaterdag 15 juni, staan de ploegen dus weer op nul.

Uitslagen

 

SCHC MO18-Den Bosch MO18. Foto: Nannette Vilders

SCHC MO18-Den Bosch MO18. Foto: Nannette Vilders

SCHC MO18-Den Bosch MO18. Foto: Nannette Vilders

SCHC MO18-Den Bosch MO18. Foto: Nannette Vilders

Programma

 

Jongens

De Bosderby tussen Pinoké en Amsterdam is geëindigd in een nipte 3-2 winst voor de Steekneuzen. Een opsteker voor de thuisploeg, want als verliezend finalist van vorig jaar zag het in Amsterdam een geduchte tegenstander. Schaerweijde heeft zichzelf eveneens in een prima uitgangspositie voor de return komende week gezet. Gooische werd met 1-3 aan de kant gezet. De regerend landskampioen kan op 15 juni in eigen huis een finaleplek veiligstellen.

Uitslagen

 

Programma

 


Wat vind jij? Praat mee...