Blessure Argentijnse Merino zet streep door SCHC-seizoen

SCHC moet het zowel in de resterende reguliere wedstrijden als in de play-offs zonder Delfina Merino stellen. De Argentijns international is geopereerd aan haar knie, waar ze zeker zes weken van zal moeten herstellen. Of ze volgend seizoen terug keert bij de ploeg uit Bilthoven, is nog een vraagteken.

Merino raakte geblesseerd toen ze met het Argentijnse nationale team voor de FIH Pro League wedstrijden speelde in Australië, Nieuw-Zeeland en China. De Wereldspeelster van het Jaar 2017 liet vanwege pijn in haar rechterknie terug in Buenos Aires een MRI maken, waarop bleek dat er schade was in een van de banden in haar knie. Merino probeerde met allerlei therapieën te herstellen, maar na anderhalve maand bleef de pijn aanhouden. De vorm van behandeling hielp niet.

Ik verheugde me echt op de play-offs, maar de plannen zijn veranderd. Het is wat het is. Delfina Merino

Samen met de artsen van de nationale ploeg besloot de aanvoerder dat ze geopereerd zou worden. Maandag ging Merino in Argentinië onder het mes. De operatie ging volgens plan. ‘Het was een geslaagde ingreep en het herstel zal zo’n zes weken gaan duren. Daardoor kan ik niet meedoen aan de play-offs. Daar baal ik van’, laat Merino weten. ‘Ik verheugde me er echt op, maar de plannen zijn veranderd. Het is wat het is.’

Langer bij SCHC?

Of Merino volgend seizoen nog een jaar in Nederland te bewonderen is, is nog een vraagteken. Het zou zo maar kunnen zijn dat de aanvaller haar laatste wedstrijd gespeeld heeft voor de ploeg van Nettie van Maasakker. ‘Ik heb nog niet besloten wat ik volgend jaar ga doen’, aldus Merino. ‘Ik wil eerst goed met SCHC gaan praten.’

Merino is bezig aan haar derde periode bij de ploeg uit Bilthoven. In de seizoenen 2010/2011 en 2016/2017 stond Merino ook onder contract bij Stichtsche.
Als het herstel voorspoedig verloopt, kan Merino de laatste wedstrijden van de Pro League nog meespelen met het Argentijnse team. Haar eerste wedstrijd zal waarschijnlijk het duel met Nederland zijn, op 20 juni. Dat duel wordt op Kampong gespeeld. Drie dagen later trekt de ploeg naar België. Een weekend later speelt ze misschien in het Wagener Stadion, als haar ploeg in de top vier eindigt.


Wat vind jij? Praat mee...