Bos weg bij Kampong, tandem Waasdorp/Dijkstra neemt het over

Pieter Bos is niet langer coach van de vrouwen van Kampong. De oefenmeester van de Utrechters vertrekt per direct nadat er een verschil in inzicht is ontstaan tussen het bestuur van de club en coach. Jisse Waasdorp neemt als hoofdcoach het roer over bij de hekkensluiter van de Hoofdklasse Dames. Marieke Dijkstra wordt zijn assistent.

Volgens Kampong gaat dat verschil van inzicht over ‘de te zetten stappen’. De tweevoudig landskampioen staat sinds zondag laatste na de tiende nederlaag van dit seizoen. Kampong heeft een achterstand van twee punten op nummer elf Laren.

Waasdorp maakte naam als coach van De Terriërs, waarmee hij in 2012 tot verbazing van vriend en vijand naar de Hoofdklasse promoveerde. Daarna stapte hij over naar Amsterdam.

Dijkstra combineert de klus bij haar oude club met het hoofdcoachschap bij de mannen van SCHC. De Bilthovense ploeg mag echter door de huidige corona-regels geen wedstrijden spelen in de Promotieklasse. Dijkstra speelde zelf jarenlang bij Kampong en won met de club uit de domstad vele landstitels in de zaal.

Waasdorp en Dijkstra werkten eerder samen bij de Oranje Dames Zaal.

Eerste seizoen als hoofdcoach

Bos, die nog een contract had tot eind volgend seizoen, was in Utrecht bezig aan zijn eerste hockeyjaar als hoofdcoach. Hij werd afgelopen zomer de opvolger van Michiel van der Struijk, onder wie Bos assistent was. De keuze voor Bos was destijds een opmerkelijke, omdat Kampong eerder z’n zinnen had gezet op een gevestigde naam.

Waasdorp en Dijkstra mogen zondag al aan de bak. Dan speelt Kampong de lastige uitwedstrijd tegen play-offkandidaat hdm.

 

 


28 Reacties

 1. opleidenkey

  Kansloze bende bij Kampong. Eerst de coach van vorig seizoen dumpen voor de zg. verbeterde visie met de wens voor een meer ervaren coach, en dan nu dit. Jeugdspelers laten spelen (ook een van andere club overgekomen), geen diepte investeringen. Ligt gewoon aan “aankoopbeleid”, een andere coach gaat het niet heel veel beter doen.

  1. stekel

   Wat er ook gebeurd.. het bestuur zal het ontkennen

 2. hockey-coach

  och het is maar hoe je het verwoord...

 3. sa-te-t

  Ze wisselen bij Kampong vaker van coach dan van onderbroek. Al eens het beoordelingsvermogen van het Technisch Management (of wie dan ook over aanstellingen gaat) geëvalueerd? Misschien ook veel goedkoper....

 4. charliejanssen

  En dan vraag ik me toch af waarom ze dat nu doen? Statement maken omdat je toevallig laatste staat? De laatst gespeelde wedstrijd tegen Amsterdam is namelijk niet de wedstrijd waar je de 3 punten zomaar op kan halen hoor. Team is helemaal niet in balans. Een paar toppers (zelfs de enige international buiten de top 3), terwijl het overgrote deel erg jong is. Na zulke acties gun je het bestuur van Kampong niks minder dan lekker degraderen..

 5. emmer

  Kampong, ga je schamen met dit wanbeleid! Speelsters, nog begeleiding is debet aan deze misère.

 6. jobe

  Logische keuze. Marieke kan er niet vol in, dus samen met haar geliefde assistent. Top duo dit. Gaat goed komen dus. Eind goed al goed. Kampong redt het dus uiteindelijk net.

  1. opleidenkey

   Ze is alweer weg Jobe, zit al met haar hoofd bij Den Bosch...

  2. jobe

   Na het seizoen. Marieke kan dit prima. Alle vertrouwen in. Den Bosch is de uiteindelijke winnaar.

 7. Runa Honig

  Dit kon ook niet zo doorgaan, dus misschien wordt met deze move het bekende schokeffect bereikt. En nu maar hopen dat het tij nog kan worden gekeerd. En verder is het makkelijk praten voor iedereen, maar er is gewoon geen geld voor dure spelers of coaches bij de dames in de coronacrisis. Te makkelijk om alles af te doen als wanbeleid. In Utrecht geen meneer Hensel!

 8. Hockeyfeest

  Ik weet dat er geen punten gehaald werden, maar ze speelden gewoon prima de laatste tijd. Nu komt net de periode dat tegenstanders nergens meer voor spelen (dus punten oogsten). Ik vind het jammer en onnodig.

 9. asjemenou

  Bestuur komt hier toch niet schadevrij uit? Neem je verantwoordelijkheid, en vergeet niet het papiertje goed te verbergen. In Den Haag is het al mis gegaan.

 10. jonathan

  Veel vragen en meningen. Als er geen geld is voor het aankopen van behoorlijke speelsters dan er er bij Kampong een tweedeling tussen H1 en D1. Of een financieel beleid wat jaren geleden begon over een nieuw clubhuis. Er stapte toen diverse me nsen op die tegen de uitgave waren van het clubhuis. Misschien heeft Kampong zich de laatste jaren teveel gericht op een centraal hockey centrum van de bond, wat er nooit kwam, de verbreding van de A27 wat weer geld op moest brengen, net als bij Rotterdam. Maar ja, hoe groter de club, hoe meer mensen aan het roer en dan is het moeilijk om dezelfde kant op te varen. Marieke is een kanjer en een Kamponger en ik wens haar alle succes toe.

 11. rustaaagh

  Marieke Dijkstra schijnbaar naar Den Bosch D1.

  1. dragoncl

   Die kan alvast scouten voor volgend seizoen

 12. DaanvanStraaten

  Waarom schrijft er nooit iemand onder zijn eigen naam? Is onvoorstelbaar laf! Net als op de sociale media. Onacceptabel! Laffe wijsneuzen!

  1. opleidenkey

   Prima Daan. Daan wie trouwens? Pot, ketel, zwart? 🤪

 13. misha-van-oostveen

  Geen geld voor dure aankopen. Lachwekkend, de grootste club in het midden van Nederland. Zouden helemaal geen dure aankopen nodig moeten zijn. Wanbeleid, geen technische kwaliteit de afgelopen jaren. Ze gaan het echt wel redden. Laren is nog zwakker.

 14. DaanvanStraaten

  Opleidenkey durft niet eens zijn voornaam te noemen, Pure lafheid! Niks pot en ketel enz. Onvoorstelbaar!

  1. dragoncl

   Ok

  2. opleidenkey

   Ik ga stuk..🤣🤣

  3. opleidenkey

   Prima collega-gekkie 🤪

 15. JMJFijen

  Wie schrijft er nooit onder eigen naam? Nou ik ben Sjang en schrijf uitsluitend onder eigen naam JMJ Fijen. IK heb alle bovenstaande kritieken gelezen en begrijp waarom zo weinig hockeyliefhebbers onder eigen naam schrijven. Het is prachtig dat hockey.nl ons als spelers, supporters, clubmensen, de kans geeft een stukje te schrijven. Schrijf dan ook een stukje, op simpele negatieve kreten staat niemand te wachten. Terug naar Marieke Dijkstra, die de guts heeft Kampong uit de sloot proberen te trekken. De laatste wedstrijd tegen ASD zagen we al een Kampong dat ervoor streed. Jammer dat het toch nog een nul tegen werd. Marijke c.s. zal de club overeind krijgen en voor de hoofdklasse behouden, waar Kampong even als Laren thuishoren . Marijke Dijkstra als coach van D1 naar Den Bosch. Als supporter van HCDB zeg ik: godsgeschenk. Ik wist dat er aan haar gedacht werd, maar Marieke voelde zich meer thuis bij mannenploegen, haar eigen woorden, jaren geleden tegen mij geuit. Toch mooi D1 HCDB . Mooi voor Marieke en mooi voor Den Bosch. Nu eerst Kampong op het droge. Groet........ Sjang.

 16. DaanvanStraaten

  Een goed stukje Sjang. Onder eigen naam, zoals het moet. Mijn naam is Daan van Straaten. Die mag iedereen weten, staat alleen niet als accountnaam. Laten we hopen dat Marieke Kampong in de hoofdklasse kan houden. Afgelopen week speelde Kampong moedig en ging helaas toch onderuit. En dan naar uw club. Marieke, veel succes!

 17. Boearco

  Niet leuk voor Pieter. Hij had ook een moeilijke klus. Nu maar hopen dat hij geen definitief stempel krijgt opgeplakt in de hockeywereld. Veel mensen in de hockeywereld hebben vaak een oordeel over iemand, op basis van wat ze in de wandelgangen “horen”! Kampong Dames 1 ging echt beter spelen. Dat is zeker Pieter zijn verdienste. Zijn opvolger Dijkstra is ook een kanjer. Die gaat het zeker goed doen.

 18. benzweers

  Daan en Sjang, ik ben het volledig eens met jullie mening ! Opleidenkey , de naam suggereert heel veel kennis, laat zeer zeker niet blijken een objectief oordeel te kunnen geven. Wat me het meest irriteert aan zijn stukje is de opmerking over eigen jeugd laten spelen en dan nog erbij vermelden afkomstig van een andere club. Voor de goede orde er is geen vereniging in Nederland die geen spelers/speelsters die elders begonnen zijn binnen krijgt. Om diverse redenen is dat gemeen goed. De meest voor de hand liggende reden is dat deze spelers/speelsters hoger op willen spelen. Hetgeen hun goed recht is. Bij alle grote clubs zoals Kampong, Den Bosch, Amsterdam etc. hoort dat erbij en fungeren zij als een magneet op de omgeving. Ik vermoed dat in alle jeugd selectie teams, met name MA1 en JA1 , van deze verenigingen relatief weinig spelers/speelster spelen die vanaf circa hun 5e/6e levensjaar bij de club hockeyen. Dat er bij Kampong fouten zijn gemaakt is een feit maar dat neemt niet weg dat het een mooie vereniging is. Een bende kan je trouwens opruimen dat doe je thuis ook ! Ik hoop dat Marieke Dijkstra hierin slaagt bij Kampong en wens haar veel succes volgend seizoen bij Den Bosch. Ben Zweers, Kampong aanhanger.

  1. opleidenkey

   Ach Ben, niet objectief, klopt. Weet je waarom? Omdat het tophockey een verdorven kleine wereld is van ons kent ons. Zoons en dochters van krijgen een voorkeursbehandeling. Was het hockey maar zo groot als het voetbal, dan was het snel klaar. Dat is ook de reden waarom het vrouwenvoetbal over het vrouwenhockey heen zal gaan.

 19. Hans De Baijens

  Oh


Wat vind jij? Praat mee...