Coach Tina Bachmann vertrekt bij Oranje-Rood

Tina Bachmann is bezig aan haar laatste seizoen als coach van de dames van Oranje-Rood. Dat maakt de club op de website bekend. Na gezamenlijk overleg besloten beide partijen de optie voor een derde seizoen niet te lichten.

De 41-jarige voormalig Duits international gaf in de winterstop aan dat het voor haar steeds moeilijker werd om haar baan als lerares in Duitsland te combineren met de functie als coach bij een Nederlandse club.

Conflicteren

‘Ik heb twee passies: hockey en mijn leraarschap. Om te voorkomen dat die met elkaar gaan conflicteren, is het beter nu een stap terug te doen qua hockey en mijn handen vrij te hebben voor extra taken en verantwoordelijkheden op school’, laat Bachmann weten op de website van Oranje-Rood.

Bachmann kwam anderhalf jaar geleden naar Eindhoven als de opvolger van Toon Siepman. Daarvoor stond ze aan het roer bij de dames van SCHC en de heren van het Duitse HTC Uhlenhorst. Als speelster kwam ze tussen 2009 en 2014 uit voor Oranje Zwart, de voorloper van Oranje-Rood. Met Duitsland won Bachmann in 2004 in Athene de olympische titel en in 2007 en 2013 de Europese titel.


3 Reacties

 1. Sjang Fijen

  Of er een giftslangetje onder het Oranje Rood gras bij het vertrek van Tina Bachmann huist weet je nooit en zeker niet bij Oranje Rood. Je kunt over Bachmann zeggen wat je wilt, gedreven was ze zeker, als speelster en ook als coach. Ik heb dit vele malen zowel bij de Stichtse als ook in Ehv, als tegenstander gezien en dat roept respect op. Chapeau. Daarom Tina, het ga je goed bij je school. Seie eine gute Lehrerin . Halls- und Beinbruch, wie man in Deutschland sagt. Schoener Gruss und auf wiedersehen. .............. Sjang.

  1. de-leermeester

   Jammer, maar een terechte keuze , kan ik zeggen als e5varingsdeskundige. Bonne chance là-bas en Allemagne. C.D. = Commitment en Dedication 🏑

 2. vostammer

  Zo jammer dit. Een schitterende vrouw in alle opzichten.


Wat vind jij? Praat mee...