De zeven treffers van Frédérique Matla

Den Bosch overtuigde afgelopen zondag tegen Pinoké met een 8-0 zege. Met Frédérique Matla in de hoofdrol. De Brabantse spits scoorde zeven keer. De topscorer van de Livera Hoofdklasse Dames bracht haar totaal daarmee naar vijfentwintig goals in veertien wedstrijden.

Zeven goals in een wedstrijd is echter geen record. De enige speelster die sinds de start van het seizoen 2008/09 vaker dan vijf keer scoorde in één duel in de Hoofdklasse Dames was Maartje Paumen op 25 oktober 2015, toen zij namens Den Bosch acht keer trefzeker was thuis tegen Bloemendaal (10-0).

Matla kwam in de laatste zes speelronden telkens tot scoren en maakte daarin achttien (!) doelpunten. Dat zijn er bijna net zoveel als Charlotte Vega, Eva de Goede (beiden Amsterdam) en Ginella Zerbo (SCHC) er sámen maakten in die periode.

Het was toch al een bijzondere week voor Matla, die vrijdag te horen kreeg dat ze genomineerd is voor de FIH Player of the Year Award en Rising Star.


12 Reacties

 1. frank-hagemans

  We weten nu dat ze bijna net zo goed is of beter kan worden dan Maartje Paumen. Op naar Tokio.

  1. lexi-b

   Niet te vergelijken met Paumen. Paumen scoorde als verdediger zelden een veldgoal. Ze hield er wel de nodige uit als lijnstopper. Het enige punt ban vergelijking is de SC. We zullen de kracht van de SC van Matla gaan ontdekken in internationale wedstrijden. Als veldspeler heeft Matla zich wel bewezen, die gaat 'gewoon' mee naar Tokyo.

 2. triple-double

  Wat mooi dat ze 7x heeft gescoord, terechte de enige echte spits voor het NL elftal de komende tijd! Wel moet er een kanttekening gezet worden bij de laatste 2 goals (6-0 & 8-0). Wat is de verdediging van Pinoké aan het doen.. ik denk een omvallende pion nog meer tegenstand bied

  1. Nvanas012

   Er stond een erg jonge mandekker van Pinoke bij Matla (vorig jaar DBMA1), nogal apart, Malta was 3 maatjes te groot 😅

  2. triple-double

   Inderdaad de juiste woordkeuze: nogal apart...

  3. Hockey345

   Nogal apart dat men vanaf de zijlijn het altijd beter weet, beste stuurlui staan aan wal toch? Bij Pinoké krijgen jonge speelsters tenminste de kans om zich te laten zien en worden tevens uitgedaagd.

  4. triple-double

   Niet echt apart aangezien dat ‘altijd zo is geweest’ (sarcasme). Maar de jonge speelsters spelen overal, dat is niet alleen bij Pinoké zo. Een 8-0 om je oren krijgen is niet echt een manier om uitgedaagd te worden, daar leer hard van worden maar technisch niet beter. Een fout van de coach, met 8-0 als resultaat. Toch maar even achter de oren krabben.

 3. Nvanas012

  Hahaha oké, vooral doorgaan met eerste jaars hoofdklassers de meest trefzekere spits ter wereld laten dekken dan xx. Snap dat ze het dan wel sneller leren maar je kan ook overdrijven.

  1. marijeknuvers

   Volgens mij zie ik wisselende verdedigsters op Matla staan, dus vreemde discussie.

 4. rosa1991

  In het filmpje wordt 't bijna komisch dat Frederique zo vaak scoort.

 5. lynnBosman

  Juist knuufke! Vreemde discussie aangezien bij Malta 's laatste goal nr 16 betrokken is. Dat is v Hattum, een ervaren Hoofdklasse speelster. Overigens gaat Gunneman niet geheel vrijuit natuurlijk bij die goal. Verder hebben vd Vaart, V Gils en Boer "op" Matla gestaan. Overigens staan bij Amsterdam met De Haan, bij DB met vd Veerdonck ook jonkies in de verdediging tegen toppers te spelen. Natuurlijk zijn de teams niet te vergelijken,maar dat Boer een kans krijgt is toch prima. Deze nederlaag valt natuurlijk niet alleen haar te verwijten.

 6. gelderlander

  Toch vreemd dat Annan , misschien wel de beste speelster van de wereld , uit de selectie gezet heeft . Ik had gezegd : "jij eruit of ik eruit" . Johan Cruijff had dat in ieder geval wel gezegd , en vreemd dat de KNHB toen niet ingegrepen heeft . Zo ga je niet met één van je beste speelsters om .


Wat vind jij? Praat mee...