Eva de Goede aast op jubileumgoal tegen Oranje-Rood

Eva de Goede kan zondag in de topper tegen Oranje-Rood een markant moment in haar hockeyloopbaan vieren. De 30-jarige middenvelder is nog één doelpunt verwijderd van haar honderdste treffer in dienst van Amsterdam.

De Goede is bezig aan haar negende seizoen bij Amsterdam sinds haar overstap van Kampong in de zomer van 2010. Ze staat na haar fraaie goal tegen Laren van afgelopen zondag (3-0 zege) op 99 goals: 83 in de Hoofdklasse, negen in de play-offs en zeven in de strijd om de EHCC. De Goede maakte haar eerste doelpunt voor Amsterdam op 13 maart 2011, in een competitieduel bij SCHC (2-2).

Productieve start

Met vier goals in de eerste zeven speelronden kent De Goede een productieve start van het seizoen. Alleen ploeggenoten Charlotte Vega en Michelle Fillet zijn tot nu toe even schotvaardig als de 227-voudige Oranje-international. Op de topscorerslijst van de Livera Hoofdklasse Dames staan alleen Frédérique Matla (Den Bosch, zeven goals), Yibbi Jansen, Pien Dicke (SCHC, elk zes) en Pien van Nes (hdm, vijf) boven De Goede en haar teamgenoten.

Vorig seizoen was De Goede namens Amsterdam goed voor zestien doelpunten in de reguliere competitie, play-offs én EHCC. Haar meest productieve seizoen was de jaargang 2011/12, toen ze negentien treffers liet aantekenen.


2 Reacties

  1. Sjang Fijen

    Ik duim voor je Eva dat Takkie dit gaat lukken, zeker....... tegen OR. Je bent overigens weer knap bezig dit jaar, zowel bij Asd. alsook bij Oranje. Ik geniet met je mee, hoewel de ene keer iets meer dan de andere keer. Logisch,we dienen eenmaal twee verschillende ploegen in de competitie. Sportieve knuf ........ Sjang.

  2. Nvanas012

    Legend


Wat vind jij? Praat mee...