Eva de Goede schittert met Amsterdam ook op veld 9

Ze speelde in stadions gevuld met tienduizend toeschouwers om Europese, wereld- en olympische titels. Zondagmiddag stond Eva de Goede met 227 caps achter haar naam op veld 9 van sportpark De Klapperboom in Utrecht. Daar leidde de routinier haar gehavende ploeg Amsterdam met twee treffers naar een 0-2 overwinning op Kampong in de Livera Hoofdklasse Dames.

Bij aankomst op sportpark De Klapperboom troffen beide ploegen een wit uitgeslagen hoofdveld aan. Terwijl de speelsters hun warming-up deden, ging de Utrechtse veegploeg met sproeiers en bladblazers het halfbevroren veld te lijf. Het mocht niet baten. De arbitrage vond het veld aan een kant te gevaarlijk, waardoor alle spelers en het publiek naar veld 9 werden gedirigeerd.

Daar werd op dat moment het duel tussen Kampong Jong Dames 3 tegen Naarden Jong Dames 1 gespeeld. Die wilden net een strafcorner nemen, toen plots de sproeiers aangingen en de speelsters van Amsterdam en Kampong doodleuk het veld op liepen. Einde wedstrijd. Mopperend verlieten de Jong Dames-teams het veld om op het ‘te gevaarlijke’ hoofdveld hun wedstrijd te vervolgen. Daar is binnen Kampong het laatste woord waarschijnlijk nog niet over gezegd.

Het publiek dringt zich bij veld 9 samen voor het duel tussen Kampong en Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Wennen

Op het overigens prima veld 9 moesten Kampong en Amsterdam in het eerste kwart duidelijk even wennen. Het spel van beide ploegen was rommelig en kansen werden er amper gecreëerd. Dat was in het geval van Amsterdam ook niet verwonderlijk. De landskampioen kampt namelijk nog steeds met een waslijst aan blessures, met name in de voorhoede. Deze week voegde Charlotte Vega zich bij de onfortuinlijke sterkhouders Marijn Veen, Maria Verschoor en Kimberly Thompson. Voeg daarbij de absentie van de zwangere Kelly Jonker en coach Robert Tigges valt niet te benijden.

Aanvallend was zijn hoop zondag vooral gevestigd op de impulsen van aanvoerder Eva de Goede. De middenvelder kreeg al na een paar minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar ze sloeg haar backhand voorlangs. Nadat Kampong via Alma Fenne nog een grote kans om zeep had geholpen, was De Goede in het tweede kwart wel trefzeker met haar backhand. Van nagenoeg dezelfde positie sloeg ze de bal nu wel hard tegen de plank: 0-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Amsterdam bejubelt Eva de Goede die de 0-1 maakte. Foto: Koen Suyk

Na rust gooide De Goede zelf de wedstrijd voortijdig in het slot. De wijze waarop was van grote schoonheid. De aanvoerder kreeg de bal op rechts versnelde de cirkel in en sloeg de bal hard en welgemikt in de lange hoek. Een treffer die een mooier podium verdiende dan veld 9, maar daar maalde De Goede niet om. Met de armen wijd en een brede glimlach op haar gezicht vierde ze haar doelpunt.

Hoogstandje

In het vervolg van het derde kwart zette Kampong nog wel even aan, kreeg ook nog wel een paar corners, maar scoorde mede door goed keeperswerk van Anne Veenendaal niet. In het laatste kwart nam Amsterdam het heft weer in handen en kreeg ook diverse kansen en corners. Gescoord werd er niet, maar De Goede trakteerde de paar honderd supporters nog op een hoogstandje. Aan de rechterkant van de cirkel dolde ze met een beweging twee tegenstanders. De backhand belandde tegen de zijkant van het doel. Een actie die een beter lot en misschien ook wel een betere entourage had verdiend.

 


13 Reacties

 1. Nvanas012

  🐐

 2. Derrick Bijker

  Netjes gecommuniceerd naar de Jong Dames....bot

 3. jonathan

  Dit was gewoon ongelooflijk onbeschoft!!!! Zonder communicatie gaan de sproeier aan en wandelen de dames van Kampong en Amsterdam het veld op. Tegenstribbelen werd heel arrogant weg gewuifd. Wat een chaos en wat een blamage voor de organisatie van Kampong

  1. Nvanas012

   Eens, ze hadden ook eerst de corner kunnen laten nemen, daarna de scheidsen bij een roepen en de gang van zaken uitleggen, dan waren ze waarschijnlijk gewoon verplaatst naar een ander veld..

 4. Kampongfan

  Schandalige gang van zaken. Zo verspeel je alle ondersteuning van je achterban! Ik schaamde me vandaag Kampongfan te zijn.

 5. net niet....

  zo ken ik Kampong al jaren 😂

 6. francakh

  Hoe erg is het om de wedstrijd later te laten beginnen? Of halverwege (of kwart) een aanpassing / verandering te maken? Totaal geen respect voor je andere teams.

 7. mark-j

  Slap om je tijdens de wedstrijd van het veld te laten jagen. Waarom gingen de scheidsrechters , coaches en spelers als makke lammetjes hiermee akkoord ? Hoe zou het gegaan zijn als deze zelfde mensen volgende wedstrijd Kampong D1 van het veld " lopen" ? Onbeschoftheid ten top! O, o wat een mentaliteit....... Schaam je Kampong en dan de jong dames teams wel op een gevaarlijk veld laten spelen. Hockeybond ... schaam je ook !

  1. coachdevries

   Regelementair dus!! Elke bonds aangewezen wedstrijd gaat voor op een andere wedstrijd.. geen speler of coach kan hier dus ingaan!!!

 8. pacoh

  Al die breedte hockeyers worden als betaal vee gezien. Contributie en baromzet. Dat geld gaat in tophockey. Speeltje voor de bestuurders.

 9. Nvanas012

  Serieus geen beelden van Amsterdam Kampong? Ik snap dat veld 9 geen cameratoren heeft maar zijn er dan 0 beelden? En sinds wanneer is hoofdklasse hockey een talkshow? Jezus, hou je mond en prop die wedstrijden erin.

 10. mark-j

  @coachde vries .Op dit forum gelden fatsoensregels , voor hockeyende teams dus niet ....... Het is gewoon asociaal gedrag. Bondswedstrijd of niet ! In het verkeer hoef ik ook niet te stoppen voor overstekende mensen , toch doe ik het . Die wedstrijd had gewoon kunnen beginnen NA afloop jong dames .

 11. lynnBosman

  @lisahockey200: ben het met je eens dat er minder gepraat mag worden. Liever alle goals. Jammer dat we de hoogstandjes van Eva De Goede nu gemist hebben.


Wat vind jij? Praat mee...