Geerlings scoort bij debuut Hurley, Ketting voorkomt nederlaag

Hdm en Hurley hebben tijdens de eerste speelronde in de Livera Hoofdklasse Dames de punten gedeeld. Een spannend duel kwam in het laatste kwart los. In Den Haag eindigde het duel in 1-1. Bij Hurley zorgden de debutanten voor een punt.

Bij de Amsterdammers maakte Roos Drost na een jaar blessureleed haar rentree in de Hoofdklasse. De aanvalster kon in haar eerste officiële wedstrijd na ruim een jaar prima mee. Kort voor het verstrijken van het derde kwart liet Drost haar techniek zien door twee speelsters van hdm op het middenveld te dollen. Aan scherpte ontbrak het nog wel bij Drost: de backhand die volgde vloog voorlangs.

Ook het vizier van alle andere namen op het wedstrijdformulier stonden zondag lang niet op scherp. Kansen kregen beide ploegen wel, gescoord werd er pas in het laatste kwart. Op slag van rust kreeg Gitte Michels de grootste kans van de eerste helft. hdm-keepster Julia Remmerswaal was al geklopt, maar verdedigster Hester van der Veld redde als lijnstop katachtig.

Bij Hurley ontbrak Wendela van Dedem. De eerste keepster kampt met een hamstringblessure, waardoor Beatrice Derks plaats nam onder de lat. Derks kende een rustige eerste helft, maar moest met name in het laatste kwart flink aan de bak. hdm gaf al een paar waarschuwingen, uiteindelijk was het Tessa Beetsma die tien minuten voor tijd Derks omspeelde en de winnende treffer leek te maken.

Debutanten redden Hurley

Maar daar had hdm niet gerekend op Yasmin Geerlings. Het talent kwam deze zomer over van Amsterdam en moet die andere ploeg in het Amsterdamse Bos aan de nodige doelpunten helpen. Dat deed Geerlings ook (1-1), waarna Joëlle Ketting – overgekomen van Laren – als eerste uitloper met succes haar ziel en zaligheid in de strijd gooide om de winnende strafcornerpush van Pien van Nes af te stoppen.