Gewenste ‘zaal-boost’ blijft voor Laren in Eindhoven uit 

De hervatting van de Hoofdklasse ging in Eindhoven tussen Oranje-Rood en  Laren. Het duel begon met een minuut stilte, wegens het overlijden van een ouder van de thuisploeg. De Eindhovense dames hadden het ondanks diverse kansen lastig tegen Laren, maar beloonden zich toch: 2-1. 

Wat kan Laren tegen Oranje-Rood? De ploeg uit het Gooi speelde een sterk zaalseizoen, maar de vraag in Eindhoven luidde: wat kan de ploeg op het veld? De nummer tien uit de Livera Hoofdklasse Dames heeft op basis van de eerste seizoenshelft wat recht te zetten, maar dat liet Oranje-Rood niet gebeuren. 

Een minuut had Laura Nunnink nodig om te laten zien dat zij de enige Oranje-international is op het veld. Dribbelend zette ze eenvoudig de Larense verdediging aan de kant en moest keepster Karlijn Adank meteen in actie komen. De Eindhovense intenties waren duidelijk. Dat bleek niet veel later ook, toen Freeke Moes knap een strafcorner haalde. Hoewel Oranje-Rood nog steeds op zoek is naar een echte strafcornerschutter – Yibbi Jansen en Valerie Magis vertrokken dit seizoen – was de eerste poging direct raak. Van der Velden flatste, maar de rebound was voor Manu Urroz. De Chileense had weinig moeite de bal van dichtbij binnen te werken. 

De minuut stilte in Eindhoven. Foto: Orange Pictures / Ron van Dijk

Zaal boost‘ bleef uit

Laren was vooral in het eerste kwart nergens te bekennen. De zo gehoopte ‘zaal boost’ bleef uit. De ploeg van coach Marc Materek kon een aantal keer opgelucht ademhalen. Moes haalde met haar backhand snoeihard uit en de strafcorner van Lisa Post kon worden gekeerd. De enige Gooise tegenstoot kwam uit een corner. Die werd knap van de lijn geplukt door de sterk spelende Moes. 

Rachelle Groot verdedigde net als de eerste seizoenshelft de Eindhovense goal. De keepster kwam maanden geleden voor de geblesseerde Saskia van Duivenboden, maar lijkt de plek van eerste keepster over te hebben genomen. De goalie moest pas aan het einde van kwart drie laten zien waarom ze er staat. Ze keerde de inzet van Flo Klinkhamer en vervolgens van Pam van Asperen. 

De gelijkmaker van Laura Marell. Foto: Orange Pictures / Ron van Dijk

Sterk keepende Karlijn Adank

Het slotoffensief was weer voor Oranje-Rood. Donja Zwinkels was dichtbij de 2-0, net als Jimena Cedres, maar telkens stond Karlijn Adank in de weg. De keepster van Laren hield haar ploeg in leven. Even leken haar reddingen goud waard, toen Laura Marell aan de andere kant voor de gelijkmaker tekende, nadat de bal in de kluts eerder twee keer tegen de paal rolde. 

De thuisploeg stroopte de mouwen op, onder aanvoering van Daphne van der Velden. Deze wedstrijd kon immers qua spelbeeld niet verloren gaan. Bijna was daar Thirsa Kho, maar nog geen minuut later flatste Daphne Nikkels de netten in. Even leek Laren te stunten, maar toch staat de ploeg opnieuw met lege handen. 


Wat vind jij? Praat mee...