Ginella Zerbo jaagt op nieuw doelpuntenrecord bij SCHC

SCHC-spits Ginella Zerbo is bezig aan het beste seizoen in haar Hoofdklasse-loopbaan en kan dat zondag al bekronen met een evenaring van een clubrecord.

Met twintig competitiedoelpunten is Zerbo nog maar twee treffers verwijderd van de prestatie van Caia van Maasakker uit het seizoen 2015/16 (22 goals in de reguliere competitie). Geen enkele andere speelster in de historie van SCHC schoot ooit vaker raak in één Hoofdklasse-seizoen.

Meer goals dan Groningen

Zerbo scoorde dit seizoen al vijf keer meer dan in de hele voorgaande jaargang. Ze staat zondag met haar teamgenoten in Bilthoven tegenover hekkensluiter Groningen, dat dit seizoen pas negen keer scoorde. Zerbo maakte in haar eentje dus al elf doelpunten méér dan de hele selectie van coach Julian Steen.

Thuis niet te kloppen

Mede door de goals van Zerbo is SCHC dit seizoen de meest productieve ploeg in de Livera Hoofdklasse. Na zeventien wedstrijden staan er 54 doelpunten op het conto van de formatie van coach Nettie van Maasakker. Die vielen vooral in thuiswedstrijden: acht duels op eigen veld mondden uit in acht zeges met de doelcijfers 38-6.


2 Reacties

  1. circlestorm69

    Gelukt! Volgende wedstrijd gaat ze er vast overheen.

  2. puk

    😁 topper!!!!


Wat vind jij? Praat mee...