HGC vecht zich naar eerste punt van het seizoen

De dames van HGC hebben het eerste punt van het seizoen gepakt. Thuis hield de ploeg van Yara Casteleijn Hurley in de Livera Hoofdklasse op 1-1. Gezien de vechtlust van het team uit Wassenaar een meer dan verdiend punt, waar het lang op heeft gewacht.

Er is voldoende gezegd en geschreven over HGC en de huidige stand. Nul punten uit de eerste zestien wedstrijden. Met een dramatisch doelsaldo van vijf doelpunten voor en 66 tegen.

Afgelopen vrijdagavond tegen Victoria had het moeten gebeuren, de eerste punten van het seizoen. Tot grote ontsteltenis van alles wat HGC lief heeft werd het 1-0 voor de Rotterdamse rivaal. Vrijwel het hele team had tranen in de ogen en speelsters en staf leken de handdoek in de ring te werpen. ‘Tijdens het seizoen zal ik nooit zeggen dat het klaar is. Maar de tranen die net vloeiden, zeggen denk ik genoeg’, zei Casteleijn na de nederlaag in Rotterdam.

Strijdbaar

Hoe anders trad de formatie zondagmiddag aan tegen Hurley. Met het hoofd omhoog stapten de speelsters uit Wassenaar het veld op aan de Roggewoning. Na een leuke openingsfase over en weer ging HGC na acht minuten aan de leiding. Een voorsprong die lang vast zou worden gehouden.

Elke Boers trof met een schitterend schot de bovenkant van de lat. Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

De bezoekers uit Amsterdam misten reuzenkansen. Zo raakte aanvoerster Lisa Visser de paal en trof spits Elke Boers met een vlammend schot de bovenkant van de lat. Die bal van Boers werd nog getoucheerd door HGC-doelvrouw Anke van Goudoever, die werkelijk een uitstekende wedstrijd keepte.

De keepster had in de eerste helft telkens een antwoord op de strafcorners van Hurley. In het derde kwart moest ze wel toegeven op de push van Lieke van Wijk, die de goalie in de rechterbovenhoek versloeg: 1-1.

Indrukwekkende wederopstanding

Kansen op meer kregen beide ploegen nog wel. Hoewel Hurley de grootste kansen noteerde en twee keer het aluminium raakte, verdiende HGC op basis van vechtlust en de indrukwekkende wederopstanding na het teleurstellende resultaat van vrijdag alle credits. ‘We zijn blij met het eerste punt’, reageerde de uitblinkende Van Goudoever kort na afloop. ‘Het is geen winst, maar wel lekker om van die nul punten af te zijn.’

Keepster Anke van Goudoever tijdens de verdedigende strafcorner van HGC. Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

Vanuit de bestuurskamer wordt haar toegeroepen dat ze wel blij moét zijn. ‘Ja oké, tuurlijk zijn we heel blij. Maar er had ook meer ingezeten. We kregen echt grote kansen op de 2-0. Aan de andere kant had ik ook twee keer geluk bij die kansen waarbij zij de paal en lat raakten. Gezien de ranglijst is dit punt heel mooi natuurlijk.’

Hoop op meer

Van Goudoever vertelt dat ze – hoe pijnlijk de nederlaag van vrijdag – het heel fijn vond om twee dagen later weer aan de bak te mogen. ‘Ik denk dat het juist makkelijker was om zo snel weer te mogen spelen’, vertelt ze. ‘Daardoor hoefden we niet te lang bezig te zijn met die nederlaag. We hebben tegen elkaar gezegd dat we vrijdagavond en zaterdag mochten balen, maar dat we ook de knop moesten omzetten om ervoor te zorgen om van die nul af te komen.’

Romée Corver in duel met HGC-doelpuntenmaakster Sophie Schlatmann. Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

De keepster houdt ondanks de achterstand op Victoria hoop. ‘Het kan gewoon nog. Je weet het nooit. We speelden vandaag goed en pakken een punt. Wie weet pakken we er volgende week wel drie. Dan is het ineens spannend. Het kan gek lopen.’


2 Reacties

  1. llinde

    Klasse...... 2 dagen geleden gedegradeerd en toch weer de juiste mentaliteit getoond... Hopelijk kunnen ze voor volgend seizoen een team formeren wat weer mee kan doen voor promotie .

  2. stekel

    Top hoor die veerkracht van speelsters, en zeker ook van Coach en Ass coach. Ik geef t je te doen. hulde!


Wat vind jij? Praat mee...