Hockeykenners: Matla topscorer en Victoria degradeert

De meerderheid van de hockeykenners die voor hockey.nl hun voorspelling deden voor dit seizoen denken dat Frédérique Matla topscorer wordt van de Livera Hoofdklasse Dames en Victoria na één seizoen op het hoogste niveau rechtstreeks degradeert.

Tien van de twaalf kenners verwachten dat de Bossche aanvalster de meeste doelpunten gaat maken. Alleen oud-international Constantijn Jonker en Ziggo Sport-commentator Tim Steens denken daar anders over. Jonker kiest voor naamgenoot Kelly en Steens denkt dat Caia van Maasakker er met de topscorerstitel vandoor gaat.

Degradatie

In de voorspelling voor de rechtstreekse degradant in de Livera Hoofdklasse Dames verwachten alleen Kim Lammers en Naomi van As dat HGC als twaalfde eindigt en dus rechtstreeks degradeert. De overige prominenten voorspellen dat Victoria na een seizoen alweer een stapje terug moet doen.

Over de vier clubs die dit jaar de play-offs gaan halen, zijn alle kenners het eens dat in ieder geval Amsterdam, Den Bosch en SCHC in de top vier eindigen. Over het vierde playoff-ticket bestaat enige onenigheid. Oranje-Rood en Kampong worden elk door vier van de twaalf prominenten in de play-offs verwacht. Jaap Stockmann en Naomi van As voorspellen dat Laren het vierde ticket bemachtigt. Jacques Brinkman en John van Vliet zetten hun geld in op Hurley.

De meestervoorspeller

Vorig seizoen bleek Floris Jan Bovelander de meestervoorspeller van de Livera Hoofdklasseklasse Dames. Het voormalige strafcornerkanon van Bloemendaal gokte de kampioen, degradant en de vier playoff-deelnemers goed. Jacques Brinkman was de enige die de juiste topscorer wist te voorspellen: Ginella Zerbo. De topschutter van SCHC wordt opvallend genoeg voor dit seizoen door niemand getipt. (Je kunt klikken op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting)


14 Reacties

 1. Robertvanhart

  Victoria was vorig seizon kampioen van de promotieklasses met een verschil van 12 punten op de derde plek HGC.

  1. bhofman

   Victoria had vorig jaar veel geluk in de promotieklasse, en geluk is schaars in de hoofdklasse...

 2. pjklaassen

  Laren gaat het heel zwaar krijgen!

 3. hockey69

  Verwacht veel van SCHC dit seizoen, hebben toch meer kwaliteit dan vorig seizoen, en nu meer keus bij de strafcorner. Zou het ze dan eindelijk eens lukken om kampioen te worden?

  1. popov0702

   Als de mentaliteit nu eens goed is wellicht

 4. billy010

  Victoria zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen !

  1. circlestorm69

   Hun wedstrijden tot nu waren niet erg hoopvol. Maar als Rotterdammert gun ik het ze natuurlijk wel.

 5. rule-victoria

  Wat heet geluk: 12 punten .... Het valt wel op dat 2 vd 3 dames die er verstand van hebben niet Victoria kiezen! Sowieso weinig dames in het panel. Hebben de heren uberhaupt wedstrijden van de promotieklasse Dames gezien? Ik ben ze niet tegen gekomen. Underdog is altijd een voordeel dus we gaan het zien..

 6. gaston-orozco

  Beide zullen waarschijnlijk sowieso terugkeren naar promotieklasse. Direct of playoffs.

 7. jehofa95

  Moeten we Naomi en Jaap hierin eigenlijk wel serieus nemen? Laren naar de play-offs?! van alle teams die nu aan de deur kloppen voor de vierde plek zou ik Laren bij lange na niet scharen.

 8. magnus-querqus

  Uiteraard zegt dit net zoveel als het voorspellen van het weer...

 9. heuf073

  Wat een onzin artikel is dit. Allemaal open deuren intrappen. Laten we gewoon onbevoordeeld van iedereen gaan genieten en we zien wel wat ervan komt!

 10. francakh

  Ik vind het allemaal nogal voorbarig en onaardig om al over degraderen te praten zonder een minuut gespeeld te hebben. Het is al moeilijk genoeg als promovendus en dan vast de grond ingeboord worden. Laten we juist nieuwe ploegen extra toejuichen, hoe meer competitie, des te beter voor iedereen!

 11. stekel

  En hoeveel wedstrijden heeft Mrs van As dan wel gezien om als vooronderstelt deskundige een mening te hebben.


Wat vind jij? Praat mee...