Hoofdklasse (D): Samenvatting Speelronde 2 seizoen 2019/2020

Het was genieten zondag in de Hoofdklasse. In de tweede speelronde zes heerlijke wedstrijden vol prachtig hockey, schitterende goals en pure emotie. Kortom, het seizoen van ‘s werelds sterkste competitie is weer begonnen. En ook dit jaar hebben wij weer alle samenvattingen voor je op een rijtje gezet. Dus, druk op play en geniet!

Uitslagen

Den Bosch – Pinoké 1-0
HGC – Bloemendaal 0-1
Hurley – Laren 2-2
Oranje-Rood – hdm 5-3
SCHC – Amsterdam 1-1
Victoria – Kampong 3-3

 


7 Reacties

 1. gert18

  Leuk commentaar, overigens is het bij Hurley - Laren Sophie Goorhuis en niet Lisanne de Lange die na een loop actie in de eerste minuut zorgt dat Pam kan scoren 😉

 2. marcelvw

  Ik hoor de commentator zeggen dat Yibbi Jansen er in komt voor Caia van Maasakker voor de laatste strafcorner TIJDENS een strafcorner situatie. Dit is toch niet toegestaan? Of stond ze wel al in het veld (niet te zien bij de voorlaatste strafcorner)?

 3. jehofa95

  @marcelvw, het commentaar is wel vaker onbewust onbekwaam. Als iets raar klinkt dan hebben zij het meestal gewoon niet goed.

 4. lynnBosman

  Toen v Vliet deze vraag op Ziggo aan Brinkman stelde, gaf Brinkman het volgende antwoord: "Yibbi stond er niet in bij de eerste corner. Yibbi stond bij de middenlijn. Zodra de bal wordt aangegeven, mag je volgens Brinkman een speelster meteen wisselen. Daardoor stond Yibbi er bij de tweede corner in". Zoals de meesten hier ben ik ook in de veronderstelling dat dit niet mag. Amsterdam reageert overigens niet als Yibbi erin komt. Yibbi kwam er zeker niet in voor Caia aangezien zij de eerste corner nam en dus niet gewisseld kon worden. Ook stond ze bij de tweede corner (die erin ging) naast Yibbi.

 5. lynnBosman

  ^ over welke commentator heb jij het? V Vliet, ikbenzijnnaamkwijt of Brinkman? Alledrie hebben ze Yibbi niet in het veld zien staan bij de eerste sc. Misschien stond Yibbi wel in het veld op de middenlijn (wat mij sterk lijkt met nog 52 sec te spelen), duidelijk is dat bij de eerste van die twee sc Homma naast v Maasakker staat. Die corner is ook te zien. Heeft Amsterdam zitten slapen? Maargoed, eens dat deze beste man wel te vaak de foute naam geeft aan een speelster.

 6. jehofa95

  @lynnbosman, ik ben inderdaad abuis dat die eerste SC er niet inzat. Wat ik denk is dat in de consternatie van het wel of niet VS of SC Yibbi dan in het veld is gekomen. Mag niet, maar is schijnbaar niemand opgevallen.


Wat vind jij? Praat mee...