Hurley blijft meedoen in middenmoot met zege op Kampong

Hurley heeft zich zondagmiddag op de Klapperboom teruggevochten van een 1-0 achterstand tegen Kampong. De ploeg van Patrick Bakker sleepte een 1-2 zege uit het vuur. Kampong ziet het verschil met nummer vier Oranje-Rood oplopen tot zes punten.

Vijfenveertig minuten waren er gespeeld, toen eindelijk het eerste doelpunt viel, nadat meerdere buitenkansjes door beide teams niet waren benut. Een pass de cirkel in werd knap afgerond door aanvaller Lisa Gerritsen, die Kampong op een 1-0 voorsprong zette.

Michelle Simons omspeelde vervolgens Hurley-verdediger Lieke van Wijk en had één-op-één met keepster Wendela van Dedem de 2-0 op haar stick, maar schoot naast. Kort daarop scoorde Hurley via Joëlle Ketting de 1-1.

Mooie reddingen van Wendela van Dedem

Het was een boeiend gevecht, tussen twee teams die allebei azen op de vierde plek. Aanvaller Yasmin Geerlings haakte in de warming-up af, een domper voor Hurley, dat al enige tijd geplaagd wordt door blessures. Ook Fleur Loomans, Renske Siersema, Daantje de Kruijff, Anne Ebeling en Maddison Dowe zijn niet inzetbaar. Kampong was wel op volle oorlogssterkte en schoot binnen een paar minuten meteen op doel.

Drie strafcorners voor rust werden door Hurley niet verzilverd, op een moment dat de bezoekers uit Amstelveen steeds gevaarlijker werden. De meeste dreiging van Kampong kwam voor rust van aanvaller Gerritsen, een plaag voor de verdediging van Hurley. Zowel haar backhandschot als een voorzet vanaf rechts waren een prooi voor Hurley-keepster Wendela van Dedem, die goed stond te keepen. Op de goal van Gerritsen in de 45ste minuut had Van Dedem alleen geen antwoord.

Na de gelijkmaker van Hurley (1-1) kon het nog steeds alle kanten op gaan. Het was Lieke van Wijk die acht minuten voor een strafcorner tijd op de plank sleepte (1-2). Vervolgens redde Van Dedem twee strafcorners van Kampong. In de slotfase bleef de verdediging van Hurley overeind, waardoor met een achterstand van zes punten op Oranje-Rood de play-offs enigszins in het vizier blijven.