Jubileum Caia van Maasakker: 200 doelpunten voor SCHC

Caia van Maasakker heeft afgelopen weekend een indrukwekkende mijlpaal bereikt. De 29-jarige verdediger van SCHC maakte vrijdagavond in de 6-0 thuiszege op Hurley haar 199ste en tweehonderdste officiële competitiedoelpunt voor de club uit Bilthoven.

Van Maasakker scoorde tegen Hurley twee keer op de voor haar vertrouwde wijze: uit een strafcorner. Ze schroefde haar competitietotaal van dit seizoen daarmee op naar tien doelpunten.

Als we al haar goals in de vaderlandse competitie – de reguliere Hoofdklasse én de play-offs om de landstitel – bij elkaar optellen, staan er nu precies tweehonderd treffers op haar naam, allemaal gemaakt in het shirt van SCHC.

We zetten enkele opvallende statistieken op een rij:

Van Maasakker maakte 192 van haar tweehonderd doelpunten uit dode spelsituaties: ze schoot 172 keer raak uit een strafcorner en benutte twintig strafballen.

Haar laatste van acht velddoelpunten kwam tot stand in de thuiswedstrijd tegen Huizen van 24 september 2017 (5-1 overwinning).

Dit is het elfde seizoen op rij waarin Van Maasakker minstens tien doelpunten heeft gemaakt in de reguliere competitie. Die reeks begon in de jaargang 2009/10, haar derde seizoen als speelster van SCHC.

Het eerste doelpunt van Van Maasakker voor SCHC stamt van twaalf jaar geleden. Op 21 maart 2007, in het thuisduel met Groningen, pushte ze een strafcorner raak en droeg ze bij aan een 2-0 overwinning.

In het seizoen 2015/16 maakte Van Maasakker 22 doelpunten voor SCHC in de Hoofdklasse. Ze verbeterde daarmee haar eigen clubrecord van twintig treffers uit de seizoenen 2009/10, 2010/11 en 2013/14.

 Van Maasakker is de enige speelster in de Hoofdklasse-historie van SCHC die in vier seizoenen minstens twintig keer scoorde. Inmiddels is ze nog maar negen doelpunten verwijderd van haar tweehonderdste doelpunt in de reguliere competitie van de Hoofdklasse (dus exclusief de play-offs).

Bron data: Gracenote


Wat vind jij? Praat mee...