Kim Lammers wordt hoofdcoach bij dames Huizen

Ze had al eerder haar ambitie uitgesproken en Kim Lammers krijgt nu ook de kans als trainer op het hoogste niveau: de oud-international (200 interlands, 124 goals) wordt hoofdcoach van de dames van Huizen. Lammers is nu assistent van Boaz Janssen bij de Gooise formatie.

Het vernieuwde bestuur Huizen had Janssen in de winterstop te kennen gegeven een andere richting op te willen. Ook Janssen was toe aan een ander avontuur: hij wordt, zo werd vrijdag bekend, trainer van de dames van Nijmegen, uitkomend in de Promotieklasse.

‘Kim brengt een topsportmentaliteit en veel hockey-ervaring mee’

Het is nog allerminst zeker dat Huizen volgend seizoen niet op dat niveau speelt. De ploeg staat momenteel op de tiende plek in de Livera Hoofdklasse en lijkt in ieder geval play-outs te moeten spelen. Maar het team van Janssen en Lammers is ook nog allerminst gevrijwaard van zorgen om rechtstreekse degradatie.

‘Met het doorschuiven van assistent naar hoofdcoach wil de club de continuïteit waarborgen en doorbouwen met het team. Door haar hockeyachtergrond neemt Kim een topsportmentaliteit en veel hockey-ervaring mee’, zo laat het bestuur in een verklaring weten.
 


Wat vind jij? Praat mee...