Kogel door de kerk: Yibbi Jansen naar SCHC

De transfer van Yibbi Jansen van Oranje-Rood naar SCHC is afgerond. Het hing al enkele weken in de lucht dat de strafcornerspecialiste haar loopbaan zou vervolgen bij Stichtsche. De 19-jarige international tekent een contract voor twee seizoenen.

Het vertrek van Jansen bij Oranje-Rood is mede ingegeven doordat zij gaat studeren in Amsterdam, meldt SCHC in een persbericht. Daarnaast zegt Jansen over haar overstap: ‘Ik ken veel meiden al vanuit Jong Oranje. Bij Stichtsche kom ik in een jonge, ambitieuze spelersgroep met een aantal zeer ervaren speelsters waarvan ik nog veel kan leren. De speelstijl van SCHC spreekt mij bovendien erg aan.’

Willem Boot, bestuurslid tophockey: ‘We zijn blij dat opnieuw een groot jong talent ervoor kiest om te spelen bij SCHC en dat onze speelstijl bij die keuze een belangrijke rol speelt. Yibbi brengt daarnaast ambitie en de wil om te winnen mee.’


14 Reacties

 1. harald-van-horn

  Welkom Yibbi!

 2. robboomsma

  Begrijpelijk als je in Amsterdam gaat studeren

  1. pimhdm

   Hoezo begrijpelijk, dan ga je toch bij Amsterdam spelen. Maar ik snap wat je bedoelt: dat ze een club meer in de regio zoekt.

  2. albertmonpellier

   Dan kan ze toch ook bij Amsterdam gaan hockeyen?🤷🏾‍♂️

 3. frans91

  Begrijpelijke keuze van Jansen. Ik ben wel benieuwd hoe SCHC het vertrek van Hinch gaat opvangen. Zonder topkeeper wordt het lastig het kampioenschap te halen.

  1. pjklaassen

   Al zeker?

  2. maaikekeeper

   Roos Knijff is hun tweede keepster en de keepster van jong oranje

 4. harald-van-horn

  Ja al zeker. Ik maak me geen zorgen met - hopelijk komend jaar - Roos Knijff in de goal.

  1. sapi

   Waar heeft die de afgelopen seizoenen gekeept eigenlijk? Heb haar niet gezien bij een hoofdklasser?

 5. rancoburgzorg

  Als je in Amsterdam gaat studeren ga je tussen Amersfoort en Utrecht hockeyen? Je kunt in 2019 toch ook gewoon zeggen dat het aanbod van Stichtse financieel beter was?

 6. robvisser

  Goed nieuws voor Yibbi, voor SCHC en voor Oranje, denk ik. Ik verwacht dat ze in een meer aanvallend ingesteld team (dan Oranje-Rood) meer tot haar recht komt en dat ze nu ook meer strafcorners kan gaan nemen. SCHC is beter voor haar ontwikkeling.

 7. hjans

  SCHC heeft met Jong Oranje keepster Roos Knijff een uitstekende vervangster voor Hinch in huis. Knijff verving Hinch al een aantal keer uitstekend toen die met GB verplichtingen had.

 8. Runa Honig

  Lijkt me helemaal geen club voor dit meisje uit het zuiden. Dat Bilthoven-noord sfeertje ( voor insiders echt een begrip) wens je echt niemand toe. Maar zorgelijker vind ik de tendens dat alle goede speelsters samenklonteren. Niet goed voor de hoofdklasse. Zo krijg je een enorme kloof.

 9. Kampongfan

  Ben erg benieuwd. Ik vind het allemaal nogal onsamenhangend overkomen. Pien Dicke lijkt me een prima zet. Zij is een speelster met veel potentieel die prima in het team past. Yibbi kan ik bij SCHC nog niet helemaal plaatsen. Yibbi is toch meer een speelster die een team nodig heeft dat om haar draait. Dat zie ik bij SCHC niet gebeuren.


Wat vind jij? Praat mee...