Laren-uitloopster Ketting: ‘Niet zo zeuren, part of the deal’

Al twee seizoenen loopt ze de verdedigende strafcorner uit bij Laren. Ietwat onopgemerkt, maar afgelopen zondag na het duel met SCHC was er kritiek op haar, Joëlle Ketting. Kritiek afkomstig van het strafcornerkanon Caia van Maasakker.

Van Maasakker mocht een aantal keer aanleggen voor de corner tegen Laren, maar keer op keer stuitte ze op Ketting. Die volgens Van Maasakker te hard doorliep en een overtreding beging. ‘Tuurlijk loop ik niet met de intentie uit om tegen iemand aan te lopen’, verklaart Ketting. ‘Naar mijn idee was er niks aan de hand.’

In een interview met Ziggo Sport gaf Van Maasakker al aan niet blij te zijn met de manier van uitlopen van Laren. ‘In mijn beleving zijn dat overtredingen. Ik vind dat ik op dat moment te weinig beschermd word. Ik moet me inhouden voordat ze mij blesseert.’

Ketting reageert daar graag op. ‘Ik denk dat het gewoon frustratie is dat de bal er niet in gaat.’ De speelster van Laren berichtte haar uitgelopen strafcorner afgelopen week nog trots op haar Instagram. Of dat een statement was? ‘Ach, het is toch gewoon lekker om corners eruit te lopen?’ 

Ketting geeft nogmaals aan dat ze niet uitloopt met de intentie iemand te blesseren. ‘Ik loop in de lijn van het schot, zij komt met haar sleepbeweging mijn richting op. Wat moet ik dan doen? Moet ik uit de weg gaan? Ik ben op volle snelheid en kan niet stoppen. Ik vind het absoluut geen overtreding.’

Niet zo zeuren

Situaties als zondag horen volgens Ketting bij de strafcorner. ‘Ik ga toch ook niet huilen als ze hoog tegen me aan pusht? Niet zo zeuren, het is part of the deal.’ En die mentaliteit kenmerkt het Laren van dit seizoen. Veel wilskracht en vechten.

Zondag wacht de confrontatie met Huizen. Die ploeg voor het tiende duel op rij zonder winst van het veld stappen en daarmee een negatief clubrecord evenaren.

‘Maar we winnen echt niet zomaar. Vorig seizoen wonnen we letterlijk in de laatste seconden. De goal moet vooral snel vallen.’ Ketting vult nog aan: ‘Als je deze wedstrijden niet wint, heb je natuurlijk niks aan het zwaarbevochten punt tegen SCHC.’

Een strafcorner tégen zondag? Ketting blijft ‘m uitlopen zoals zij dat doet. De verdedigende strafcorner draait bij de ploeg uit het Gooi. ‘Ik denk dat we er nu twee tegen gehad hebben gekregen? We bereiden ons er goed op voor en ik doe er alles aan de bal eruit te houden.’


47 Reacties

 1. vostammer

  Maasje zeurt te veel. Ketting moet in Oranje. Prachtig hoe zij afstormt op de bal. Als een echte kerel, terwijl je zelfs in de HK heren er genoeg ziet die als een oud wijf uitlopen.

  1. lisahockey200

   Mee eens , ketting was gewoon simpelweg te snel voor Caia’s sleep (en miss ook de aangeef) en dat is als strafcornerspecialist van het beste team ter wereld frustrerend ja, maarja ze moet niet zo zeuren idd. Niet dat ketting van te voren even besluit caia omver te beuken , ze weet gwn dat als ze caia teveel tijd geeft haar corner gevaarlijk is , dan gaat een goede uitloopster niet inhouden

 2. robvisser

  Het was belachelijk wat Joelle Ketting deed. Nog eens een bodycheck geven nadat de bal al weg is hoort gewoon niet en het is absurd dat ze niet werd bestraft. Ik verwacht, nu het deze aandacht krijgt, dat ze er niet mee blijft wegkomen.

  1. lisahockey200

   Jankerd

 3. lynnBosman

  Ketting is Oranje? Op basis van wat? Ze kiest er zelf voor op volle snelheid in de baan van het schot te lopen dus haar opmerking over niet huilen slaat nergens op. Ik vind het wel degelijk een overtreding waar ook serieuze blessures uit kunnen ontstaan. Denk maar even aan 2007 toen Cullen Paumen zwaar blesseerde met het uitlopen. ik vind Ketting op basis van dit interview ook niet heel sympathiek overkomen.

 4. MIck

  Als we dit Met Oranje doen vinden we het proffesioneel en doen we het Met de clubs gaan we opeens hypocriet doen.

 5. lynnBosman

  @Mick; met Oranje doen we dit niet. China, Argentinië hebben wel zo'n suicide uitloopster.

 6. MIck

  @lynn, iedereen doet het dus wij ook, Laten we nou niet doen alsof wij heilig Zijn.

 7. lynnBosman

  Ik doe zeker niet alsof we heling zijn. Maar goed noem ze op? Eerste uitloopsters zijn Welten, Verschoor. Zijn echt geen suïcideuitloopsters hoor. Maar los daarvan is het een overtreding als je vol doorloopt op de sc neemster. Ketting neemt wel degelijk het risico zichzelf of v Maasakker te blesseren.

 8. MIck

  Maar omdat ketting toevallig nu 2x iemand raakt is Zij wel een suicide uitloopster? Ze lopen allemaal in de baan van het schot en allemaal hebben Ze niet de intentie om iemand te blesseren de enige intentie die Ze hebben is de corner eruit te lopen.

 9. robertmsmit

  Net zoals een aanvaller niet tegen een stilstaande verdediger mag aanlopen, mag dit ook niet. Scheidsrechters zullen hier nu meer op gaan letten en gewoon geel geven. Dan is het snel afgelopen.

 10. robvisser

  @lisahockey200 'Moordwijf'

  1. lisahockey200

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 11. JoostS

  Afspelen in slow motion. Maasakker heeft gelijk. Lomp

  1. LJvV

   Nooit situaties afspelen in slow motion. Dan lijkt het altijd opzettelijker/groter.

 12. MIck

  Maasakker Moet niet zeuren maar pushen.

 13. lynnBosman

  Tijdens een stafcorner lopen verdedigers zo hard en blind mogelijk de goal uit onderweg naar de speler die de strafcorner neemt. De bedoeling zal duidelijk zijn maar het is een onbezonnen actie. Tsja dat vond ik Ketting wel doen. In alle eerlijkheid dat is gebaseerd op DEZE wedstrijd. Je kunt opv deze wijze vol doorlopem en iemand lelijk blesseren (Paumen '07)

 14. lynnBosman

  @RobV: echt he...

 15. bombaliali

  In het beeld van bovenaf zie je dat de uitloopster niet richting het lichaam, maar richting de stick gaat. Alleen door de laatste stap opzij van van maasakker raakt de uitloopster haar, lijkt mij dus gewoon een ongelukje.

 16. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @RobV; kijk even goed hoe breed maasakker uitstapt... verdediger loopt in de lijn van de bal en wijkt niet uit. Maasakker push (poging tot) en stapt daarna breed uit. Simpel maar goed uitgelopen! Betreft het pushen van Caia, 7 corners nodig om daarna te denken laat ik een afschuif proberen. Misschien beter voorbereiden op dit soort situaties?

 17. pjklaassen

  Niet janken, beter anticiperen en voorbereiden. Part of the game dat er nou eenmaal uitgelopen wordt, als deze snel is kan in aanraking komen met elkaar. Als der opzet was geweest dan hadden ze bij de eerste corner wel vol door geduwd op maasje...

 18. lynnBosman

  Dat risico neemt Ketting zelf en dat weet ze. Staat er totaal los van. Vind het wel bijzonder dat Ketting een screenshot van dit artikel op instagram plaatst. Volgens mij was er hiervoor weinig discussie en ik vind het nogal kinderachtig. Ook is er nogal een verschil tussen de intentie iemand bewust te blesseren (dat zal ook echt niet zo zijn bij Ketting) en het risico nemen iemand te blesseren bij uitloop. Ook nogal flauw het noemen van "maasje", janken ed. Caia mag dat best vinden, Paumen, Vd Weerden, Siepman Taekema kunnen daar over mee praten, net zoals Ketting een andere mening heeft.

  1. lisahockey200

   Jij moet echt advocate of verkoopster worden met je irritante doorgedramde zogenaamd professionele mening Jezus zeg geobsedeerd mens

 19. PatrickBateman

  Ik deed dit vroeger ook met het uitlopen van corners (OVK). Heeft niks te maken met toevallig te snel zijn want je weet dat de impact komt. Dit doe je met de intentie om de sleper uit zijn/haar spel te brengen. Om ervoor te zorgen dat de sleper bij het aanleggen inhoudt omdat jij er aan komt. Bij toevallige botsingen blesseer je als uitloper ook jezelf en hier ging alleen Caia naar beneden. Dit was niet lomp maar opzettelijk. Ik zag het zondag en moest er wel een beetje om glimlachen. Ik vond dat ze het heel netjes deed. Meer irritant dan gevaarlijk en het werkte. Op zich is het wel een overtreding maar niks heftigs. Caia maakte er wel een showtje van want zo hard werd ze niet geraakt. Als de scheidsrechter je als uitloper die ruimte geeft, gewoon pakken. Je staat op het veld om te winnen en als de tegenstander een gevaarlijke corner heeft dan wil je daar iets aan doen.

 20. GabyvanHout

  Hoe dichter bij de sleepster hoe meer kans de bal onder de knie te krijgen. En niet op je gezicht. Plus hoe dichterbij hoe meer kans de bal te raken.

 21. ggo

  Op moment van verlaten bal van de stick is uitloper nog tussen strafbalstip en van Maasakker. Ze kan ooit meer stoppen maar ze is wel gewoon te laat. Daarmee een ongelukkige, dus geen bewuste, botsing maar het is daarmee nog wel altijd een overtreding vind ik, geen kart want niet bewust. Als dit midden op het veld gebeurt heb je deze discussie toch ook niet, dan zijn we het denk ik snel eens over wie de vrije slag mee krijgt...

 22. lynnBosman

  Lisa, ik denk dat je herfstvakantie hebt of misschien volgende week :) jouw reacties zijn op de man en nogal type "middelbare school" door Annan "dat mens" te noemen en RobV een jankerd. Gelukkig is dit een forum en zijn er een paar vaste mensen die reageren. Je hoeft ze niet te lezen en je hoeft niet te reageren. Houd het netjes hier zonder iemand persoonlijk aan te vallen voordat ook hier een slotje op gaat zoals voorheen bij HKH.

  1. Runa Honig

   Lisa, Misschien moet je lekker actief worden op een voetbalsite, daar pas je beter met je taalgebruik. Op deze site voeg jij zo niets toe.

  2. lisahockey200

   Haha ja heb idd herfstvakantie maar jij hebt volgens mij altijd vakantie aangezien jij de tijd hebt onder elk artikel hier de bijbel te herschrijven ,of is op hockey.nl artikelen reageren toevallig je baan? Zou ook kunnen natuurlijk, en Rob honing ofzo iets , jij bent dus de reden waarom hockeyers als sukkeltjes / kakkertjes worden neergezet🤣 iemand gebruikt een niet ABN-woord en je bent tuig en te laag voor de hockeysport. Lol. Aangezien ik zelf al 9 jaar hockey en nu sinds dit jaar in de selectie zit , trek ik me overigens niks van je aan😂👋🏼. Veel succes nog met elkaars kont kussen en je eigen reacties liken 😘😘😘 ik ga trainen!

 23. rancoburgzorg

  Als de Hoofdklasse iets hard nodig heeft zijn het juist deze kamikaze lopers. Als Joelle Ketting iemand van 1.82 omver loopt in haar jacht op de bal is dat een bedrijfsrisico van de sleeper. Een strafcorner mag best wel moeilijker worden gemaakt door de uitlopers, dat komt m.i. het spektakel ten goed en bereid ons beter voor op internationale confrontaties waar de Australiers, Argentijnen en Chinezen je echt niet ff vrijelijk laten slepen op hun doel. En gelijk hebben ze.

 24. jvdc

  Ben ik de enige hier die de beweging die van Maasakker maakt na het contact niet bepaald een natuurlijke beweging vind en dus een overtreding?

 25. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @lynnbosman; draai het hele gebeuren nu eens om wat je zegt. Je zegt dat ketting het risico zelf neemt... maar Caia niet? Je weet in de hockey sport dat er in de baan van het schot gelopen gaat worden. Hier oefenen clubs zelfs op. Nederlands elftal eveneens! Dus wie neemt nu het risico? Het feit dat Caia niet rechtdoor kan uitstappen maakt haar misschien juist wel het risico. Ketting loopt zoals te zien in de beelden gewoon keurig in de lijn van het schot en niet op de persoon. Nogmaals haal ik het aan, Caia stapt uit omdat ze geleerd heeft met haar sleeppush daar uit te stappen. Voorbeeld van Ashley Jackson; die zal nooit kn contact komen met de uitloper aangezien hik rechtdoor uitstapt en geen zijdelinkse beweging nodig heeft. Het blijft wat mij betreft iets wat SCHC van te voren had kunnen weten en dus gewoon na eerste foutieve corner op afschuif spelen. Video materiaal genoeg van corner verdedigend van Laren... en daarbij moet ik ook zeggen dat je van die bananenballetjes van maasakker niet echt geblesseerd kam raken zo voorspelbaar als die zijn... goed blijft een discussie die wat mij betreft door scheidsrechter uiteindelijk als fout of goed wordt gezien. Dus Caia een wedstrijd duurt 70 minuten en daarna niet zeuren dat de scheids het verkeerd heeft gezien. Slimmer zijn dan dat!!

 26. mickh

  Waar gaat dit in hemelsnaam over? Eindelijk gebeurt er eens wat in de Dames Hoofdklasse, en dat zal tijd worden ook. Van Maasakker moet God op haar blote knieen danken dat ze gedwongen wordt om te presteren onder weerstand; kan ze vast wennen aan het feit dat op het Internationale podium tegenstanders lak hebben aan enige reputatie en er iets anders inkleunen dan de dames van pak `m beet HDM... Speelsters als Ketting dienen gekoesterd te worden, wil de Hoofdklasse Dames niet 100% verworden tot een wekelijkse slapstick.

 27. robvisser

  @mickh Internationaal wordt dit gewoon bestraft. Dat zal ook wel de reden zijn dat we dit soort onbeholpen acties daar nooit zien tegen Van Maasakker. En alle andere uitloopsters in de Hoofdklasse lukt het wel om Caia (met enige regelmaat) af te stoppen zonder fysiek geweld. Waarom zou Joelle Ketting dat dan niet kunnen? Robert-Jan Cox moet gewoon eens met haar aan de slag. Ook voor haar eigen bestwil, want dit gaat het imago van Joelle geen goed doen.

  1. vostammer

   Kamikazelopers en loopsters zijn anders internationaal een toenemend fenomeen. Dan zorg je als sleeper maar dat je goed naast de bal staat tijdens je sleep, want de uitloopster heeft alle recht om op de bal af te sprinten.

 28. mickh

  Rob, wat een betuttelende onzin; `voor haar eigen bestwil`...`Cox met haar aan de slag?` Man,man, man....ik zag al je eerdere bijdrage mbt de tactiek van Laren D1...Heb je ooit op behoorlijk niveau gehockeyed, gesport of is het daar gewoon nooit van gekomen? Prima dat speelsters meer de grenzen opzoeken en de arbitrage is ervoor om dat in de gaten te houden en eventueel te bestraffen. Jij, vanachter je laptop, omringd door begonia`s en je prachtige WK boek, het ga je goed.

 29. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @RobV, kick de beelden goed terug en zeg dan nog een keer dat ketting bewust op maasakker doorloopt...??? Tuurlijk niet Rob V, tuurlijk niet! Ketting loopt perfect... in de baan van de zo geheten sleeppush van van maasakker! Cox heeft dit uitstekend getraind en goed gezien dat Caia bijna de hele kop van de cirkel nodig heeft om een bal richting doel te krijgen... richting... het feit is nog steeds zoals bij alle corners van Caia dat er door haar een bewegen niet rechtdoor maar zijwaarts gemaakt wordt waardoor Caia zelf schuldig is aan de botsing! Beter voorbereiden aan SCHC kant misschien kunnen beide maasakkertjes hier keer uit trekken en misschien nog harder trainen op de corner als er dus een goede uitloop is. Niet altijd maar de schuld bij de uitloper neerleggen!

 30. robvisser

  @mickh Dat laatste klinkt als een afscheid. Jammer dat je stopt. Je bijdrages waren misschien niet altijd even nuttig en zinvol, soms onnodig negatief waar het onze nationale teams betreft, maar het nodigt wel uit tot debat en daar is het ons om te doen op dit forum. Zonder op de man te spelen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

 31. MIck

  @robv, de moraalridder van hockeyend Nederland, de man die bepaalt wat wel en niet mag. Ook de man die niet helemaal op de hoogte is van het feit dat iedereen in de baan van het schot loopt en de een doet dat wat beter dan de ander. Als het aan Rob ligt Moet iedereen aan de kant want dan kan Hare Majesteit vd Maasakker op goal pushen.

 32. mickh

  Afscheid?? Dat mocht je willen Robbie; zo lang types als jij zonder enig verstand van zaken, gespeend van elke kennis, denken te kunnen bepalen wat `nuttig en zinvol` is, ben jij niet van mij verlost vader, helaas;)

 33. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @robv; kijk nou even de beelden terug en zeg ook gewoon dat Caia hier behoorlijk uitstapt waardoor Caia de schuldige is van de botsing. Niet ketting! Die loopt zoals getraind met haar coach trainer Cox perfect in de baan van de bal en dus niet op de persoon die probeerde een sleeppush uit te voeren... met klem op proberen....

 34. Sander Collewijn

  De arbitrage moet hier ingrijpen. Wat Ketting doet tegenover Van Maasakker is wel begrijpelijk, maar ook ontoelaatbaar. Het is hetzelfde als een bal pushen/flatsen en daarna met je stick doorhalen in het lichaam van je tegenstander. Kun je doen alsof het per ongeluk is, maar het is opzettelijk, onreglementair en gevaarlijk spel. Zolang arbitrage niets doet, mag Ketting deze gevaarlijke en provocerende actie blijven maken. Eerst waarschuwing geven, daarna gele kaart.

 35. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @sander en wat Caia doet is allemaal wel oke? Begrijp mij niet verkeerd. Het is ook echt zo dat wanneer je opzettelijk tegen de pushende persoon aan gaat lopen dit niet toelaatbaar is maar kijk aub de beelden terug en dan zie je echt dat hier niets fout aan is wat Ketting doet! Ze loop echt perfect in de baan van de bal en niet in de baan van de persoon. Nogmaals Caia beweegt naar Ketting toe en niet andersom! Dus geel voor Caia? Overdreven! Geen kaart nodig. Niet piepen maasakker dat je te traag bent en zelf de botsing veroorzaakt! Lekker door hockeyen en liefst Tot op het randje van toelaatbaar! Topsport toch?

 36. LJvV

  Goede antwoord namens de spelregelcommissie... afhankelijk van doelpunt of niet, nieuwe sc en een vermaning/persoonlijke straf (afhankelijk per situatie/impact)

 37. lynnBosman

  @alsjeopgoalmikt; bij een loopt Caia inderdaad uit en daar kan Ketting weinig aan doen. De andere is zeker een overtreding. Dit is nu dan niet heel gevaarlijk maar dat kan het wel zijn of worden. Sinds wanneer hoort het doorbeuken/doorlopen bij de strafcorner? Zoals Paumen ooit zei over degene die in de baan loopt: dat is haar probleem als ik haar raak. Ze kiest toch zelf die weg te nemen? Dus nee, daar draai ik het niet om. Maar joh waarom maakt hockey.nl hier een v Maasakker vs Ketting van? Waarom niet andere strafcornernemers en uitlopers aan het woord gelaten? Natuurlijk gebeurde dit tijdens deze wedstrijd, maar als je als speelster je medestanders via instagram haalt lijkt me dat toch te ver gaan en het niet waard . Ketting moet lekker hockeyen en met Laren richten op PO plek en V Maasakker op SCHC en Oranjre.

 38. lexi-b

  Lieve hockeyreaguursels :-) Ik heb de hele actie van Ketting niet gezien maar heb dubbel gelegen van het lachen om wat ik hier allemaal las. Hockey leeft meer dan ik dacht. Da's dan ook wel weer mooi.

  1. robboomsma

   Haha, en ik had het te druk om er op te reageren.... 😂😂


Wat vind jij? Praat mee...