Livera HK (D): Amber Folmer held in inhaalrace Huizen

Groningen leek zondagmiddag op weg naar een cruciale overwinning in de strijd om lijfsbehoud in de Livera Hoofdklasse Dames. De ploeg van coach Julian Steen kwam zelfs met 3-0 voor in de thuiswedstrijd tegen Huizen, maar de gasten uit Het Gooi kwamen uiteindelijk toch nog terug tot 3-3 door drie treffers van Amber Folmer. Groningen blijft daardoor laatste, al naderde de ploeg wel Bloemendaal, dat met 2-1 van Laren verloor tot op een punt.

In Groningen wisten de supporters de eerste veertig minuten van de wedstrijd niet wat ze overkwam. De ploeg van Steen stond op dat moment met 3-0 voor door doelpunten van Noor Hakker (twee keer) en Fieke Hoff. Twee minuten na de 3-0 scoorde Folmer echter de aansluitingstreffer, waarna het hard ging en Groningen met 3-3 nog niet eens slecht weg kwam. Onze verslaggever was bij het duel, dus houdt hockey.nl in de gaten voor de reacties.

Bloemendaal nam na ruim een kwartier spelen brutaal de leiding door een treffer van Carmel Bosch. Lang kon de ploeg van coach Teun de Nooijer niet genieten van die voorsprong: Lisanne de Lange maakte na 23 minuten spelen de 1-1. Uiteindelijk was het Joëlle Ketting die de winnende treffer voor haar rekening nam: 2-1. Bloemendaal blijft ondanks de nederlaag voorlaatste.

Amsterdam was duidelijk sterker dan het gehavende Oranje-Rood, dat liefst vijf basisspeelsters miste. Waaronder Valerie Magis die aan het Gold Cup-duel van donderdagavond een gebroken vinger overhield. Al voor de rust nam Amsterdam afstand van Oranje-Rood (2-0). Vanaf het derde kwart gaf de ploeg van coach Rick Matthijssen nog wat gas bij en waren de gasten uit Eindhoven kansloos. Pas na de 5-0 van Charlotte Vega deed Oranje-Rood via tweemaal Yibbi Jansen wat terug.

Het was de wedstrijd van Frédérique Malta. De aanvalster van scoorde de eerste hattrick uit haar carrière in de Hoofdklasse. Ze bracht daarmee haar seizoenstotaal op zestien doelpunten. Matla is daardoor nu alleen de nummer twee op de topscorerslijst. Den Bosch had zondagmiddag weinig te duchten van de thuisploeg uit Amsterdam. Eigenlijk was het duel na twintig minuten, toen Matla haar eerste treffer maakte, al verworden tot een formaliteit. Na een 1-4 ruststand deden de Brabanders het in de tweede helft wat rustiger aan, daardoor bleef het voor Pinoké bij 1-6

06-09-2018: Hockey: Fotoshoot vrouwen HC Den Bosc: Den Bosch
Frederique Matla

hdm – SCHC 0-0

hdm hield SCHC thuis knap op een 0-0 gelijkspel. De gasten uit Bilthoven hadden het betere van het spel en de meeste kansen, maar slaagden er niet in om te scoren. Door het gelijkspel en de overwinning van Amsterdam staat SCHC nu derde op de ranglijst. Hdm blijft negende en kan zich gaan richten op volgend seizoen.

Fleur Lomans bezorgde Hurley zondagmiddag toch nog de overwinning op Kampong. Zij scoorde in de laatste minuut de enige treffer van het duel dat voor beide ploegen ook nergens meer om ging. Kampong is uitgespeeld en Hurley kan zich richten op de bekerfinale van 2 mei.

——————————————————-

Volg hier alle wedstrijden in de Livera Hoofdklasse Dames op de voet. Wij zijn onder meer live bij de degradatiekraker tussen Groningen en Huizen en de topper tussen Amsterdam en Oranje-Rood. Maar ook van de andere wedstrijden houden we je op de hoogte. Dat geldt ook de belangrijkste wapenfeiten uit de Promotieklasse en Overgangsklasse Dames.