Livera Hoofdklasse Dames: Groningen pakt belangrijk punt

De beslissing over degradatie uit de Livera Hoofdklasse Dames is nog niet gevallen. De ontknoping valt volgende week op de laatste speeldag. Groningen pakte zondag een strohalm door in eigen huis met 3-3 gelijk te spelen tegen Hurley. Daardoor liep de ploeg een punt in op concurrenten Huizen en Bloemendaal. Beide verloren hun duel. De ploegen die zich al hebben verzekerd van de play-offs stapten met drie punten van het veld.

Groningen hield de hoop om niet direct te degraderen levend. Op eigen veld hield de hekkensluiter een punt over aan het duel met Hurley. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-3. Voor de vierde maal op rij bleef Groningen ongeslagen in een thuiswedstrijd. De ploeg knokte zich knap terug van een 1-3 achterstand. Fieke Hoff tekende vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Dankzij de puntendeling staat Groningen in punten gelijk met Bloemendaal. Huizen heeft een punt meer dan beide ploegen.

Den Bosch had weinig te duchten van Bloemendaal. Bij rust leidde de landskampioen al met 3-0, een stand die na de pauze werd uitgebouwd tot 5-0. Bloemendaal blijft ondanks de nederlaag voorlaatste, maar zag Groningen in punten gelijk komen met nog een speeldag te gaan.

Huizen hield lang stand tegen Laren, maar moest na rust toch capituleren. Huizen verzuimde voor rust op voorsprong te komen. Een strafbal van Daphne Koolhaas werd gestopt door Laren-keepster Karlijn Adank. Anne van Erp bracht de spanning nog wel terug in het duel met de aansluitingstreffer. Echter, de gelijkmaker viel niet. In de strijd om directe degradatie koestert Huizen een punt voorsprong op achtervolgers Bloemendaal en Groningen.

SCHC herstelde zich van de verrassende thuisnederlaag vorige week tegen Laren. In het Amsterdamse Bos werd promovendus Pinoké met 3-0 verslagen. Twee treffers werden gemaakt door de jarige Ginella Zerbo. De aanvalster heeft inmiddels al 24 keer gescoord in de Livera Hoofdklasse Dames en lijkt op weg naar de topscorerstitel. Het verschil met nummer twee Frédérique Matla bedraagt zes doelpunten.

Gold Cup-winnaar Oranje-Rood boekte een magere zege op hdm. De Haagse club bleef voor de tiende maal op rij zonder zege tegen de Eindhovense club. Freeke Moes kroonde zich tot matchwinnaar met haar doelpunt in de vijftigste minuut uit een strafcorner. De overwinning betekende dat Oranje-Rood op een puntentotaal van 45 komt. Dat is een clubrecord. Afgelopen seizoen stopte de teller na 22 wedstrijden op 44 punten.

Amsterdam verloor eerder dit seizoen nog met 1-0 van Kampong in eigen stadion. Dit keer waren de rollen omgedraaid en waren de Amsterdammers veel te sterk. Met twee treffers in het eerste kwart zette Marijn Veen haar ploeg op het spoor van de overwinning. Eva de Goede en Sosha Benninga maakte het kwartet vol.


Lees de ontwikkelingen tijdens de voorlaatste speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames terug. De ploegen die deelnemen aan de play-offs zijn bekend. De spanning zat in de strijd om degradatie tussen Huizen, Bloemendaal en Groningen. Ook vind je de uitslagen van de Promotieklasse en Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...