MOP en HGC slaan eerste slag in play-outs

Promotieklassers MOP en HGC hebben donderdag de eerste wedstrijd gewonnen in de strijd om een ticket voor de Hoofdklasse van volgend seizoen. MOP won met 3-2 van Bloemendaal, HGC versloeg Huizen met 1-0. De twee hoofdklassers Bloemendaal en Huizen moeten zaterdag thuis winnen om niet te degraderen naar de Promotieklasse.

HGC-Huizen 1-0

Een lekker schot in de korte hoek van HGC-speler Isis van Loon in de 50ste minuut was uiteindelijk de genadeklap voor Huizen, dat een groot deel van de wedstrijd haar meerdere moest erkennen in promotieklasser HGC. Vanaf de eerste minuut leverde HGC het meeste strijdlust, wat resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg.

Het doelpunt van HGC zat er al de hele wedstrijd aan te komen, al was het ook niet zo dat Huizen overlopen werd. Maar HGC was net wat feller en versierde ook de meeste strafcorners, die niet werden benut. De buitenkansjes die Huizen af en toe kreeg, werden niet verzilverd.

Toen het doelpunt van Van Loon eenmaal gevallen was en HGC verdiend op voorsprong was gekomen, brak een knotsgekke periode aan, waarin het spel op en neer golfde. Maar uiteindelijk lag de 2-0 eerder voor de hand dan de 1-1. Zaterdag staat de return op Huizen op het programma. Indien nodig wordt zondag een derde duel gespeeld, op HGC.

‘Ik ben blij met het resultaat en de manier waarop we hebben gewonnen. Ik vond het een verdiende overwinning’, zei HGC-coach Robbert-Jan de Vos, die na de play-outs afscheid neemt van de club.

‘Hoe wij samen hebben aangevallen en verdedigd, vind ik heel mooi. We hebben geen lange ballen gespeeld, maar echt gehockeyd. We waren eerder op 2-0 of 3-0 gekomen dan dat de tegengoal zou zijn gevallen. Dat biedt vertrouwen voor komend weekend, maar wij gaan op weg naar play-off-wedstrijd nummer negen in drie jaar. Wij weten als geen ander dat we nog niks hebben. Zaterdag is weer een nieuwe wedstrijd. Dat is een cliché, maar het is wel waar.’

Lees hier het wedstrijdverslag van MOP-Bloemendaal.