Kampong straft schotloosheid Amsterdam keihard af

Kampong heeft zondagmiddag de schotloosheid van Amsterdam keihard afgestraft. De Utrechtse dames wonnen in de Livera Hoofdklasse Dames door een benutte strafbal van Gigi Oliva met 0-1 in het Amsterdamse Bos.

Oliva mocht de strafbal nemen nadat Maria Verschoor een overtreding maakte op Elsie Nix. De Spaanse international pushte de bal vervolgens heerlijk in de bovenhoek buiten bereik van keepster Anne Veenendaal. De overwinning zorgde voor grote feestvreugde bij de geplaagde Utrechtse formatie, die dit seizoen goed speelt maar (te) weinig punten haalt.

Dat komt volgens coach Santi Freixa door een gebrek aan effectiviteit voor het doel. Een euvel waar Amsterdam dit seizoen ook mee worstelt. Met Kelly Jonker, Charlotte Vega en Kitty van Male heeft Amsterdam op papier een heerlijke voorhoede met voldoende scorend vermogen. Maar in de praktijk gaat het scoren dit seizoen bijzonder moeizaam. Alleen tegen Huizen schoot de ploeg van Rick Mathijssen uit de slof met zeven treffers. Verder vallen de doelpunten bijzonder moeizaam en dit keer tegen Kampong zelfs helemaal niet, terwijl Amsterdam het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was. De 0-1 nederlaag kwam daardoor hard aan in het Amsterdamse kamp.

————————————-

Bekijk hieronder de live updates

(c) Koen Suyk

’70 Einde wedstrijd. Kampong wint met 0-1 van Amsterdam.

’67 Amsterdam wil wel aanzetten voor de gelijkmaker, maar het is Kampong dat de bal heeft en op weg lijkt naar een mooie stunt.

’63 Strafcorner voor Kampong. Wordt dit de beslissing. Nee. Oliva mist.

’58 Overtreding van Maria Verschoor op Elsie Nix. Strafbal voor Kampong. Gigi Oliva pusht raak: 0-1

’57 Terug in het veld krijgt De Goede een grote kans, maar mist.

Groene kaart voor Eva de Goede.

Begin vierde kwart

’53 Lisa Gerritsen krijgt de kans van de wedstrijd. Na de strafcornervariant van Notman kan Gerritsen de bal in het bijna verlaten doel slaan, maar ze raakt slechts de zijkant van het doel.

’52 Strafcorner voor Kampong.

’51 Groen voor Kitty van Male

’45 Van Male speelt zich vrij, haalt uit met de backhand, maar schiet over. Amsterdam slaagt er maar niet in de door Kampong opgetrokken muur te slechten.

’44 Amsterdam blijft de betere ploeg, maar echt kansen laat staan doelpunten levert het overwicht niet op. Illustratief is een overtalsituatie voor Amsterdam voorin, waarbij Kelly Jonker zich te ver naar buiten laat dringen waardoor de kans verloren gaat.

’36 Marijn Veen slaat af voor derde kwart.

’35 Einde tweede kwart. Amsterdam heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd, maar de laatste minuten is Kampong wat sterker geworden. Voor de toeschouwers valt er, behalve het mooie najaarszonnetje, niet heel veel te genieten.  De hoop is gevestigd op de tweede helft.

’31 Strafcorner Kampong. Bal wordt door Nina Notman net naast geslagen. Dat zou een verrassing zijn geweest.

’30 Eerste kans Kampong. Malou Pheninckx slaat via een Amsterdamse stick naast.

’27 Groene kaart voor Kampong-speelster Margo Zuidhof, direct gevolgd door een grote kans voor Marijn Veen van Amsterdam. Zij strandt op keepster Heerbaart.

’25 Slim balletje van de sterk spelen Gigi Oliva wordt door haar mede-speelsters niet begrepen. Kampong zoekt iets meer de aanval, maar heeft nog geen kans gecreëerd.

’18 Start tweede kwart.

’18 Einde eerste kwart.

’12 Van Male haalt uit, maar strandt op de benen van Alexandra Heerbaart. Het lijkt wachten op de eerste treffer van Amsterdam.

Noor de Baat is Marlou Pheninckx (links) van Kampong te snel af. Foto: Koen Suyk

‘6 Eerste echte kans van de wedstrijd. Charlotte Vega tikt de bal net over. Amsterdam is duidelijk sterker aan het worden.

‘5 Kelly van Male legt de bal gevaarlijk in de cirkel, maar vindt geen Amsterdamse stick. Het eerste gevaarlijke moment van de middag, waar de ploegen elkaar de eerste minuten aftasten.

‘0 Margot Zuidhof slaat af. Het duel Amsterdam tegen Kampong is begonnen.

Aan de afslag bij Kampong ontbreekt Michelle Fillet nog steeds vanwege een blessure.

Statistieken vooraf:
Zes van de laatste zeven Hoofdklasse-duels tussen de clubs werd gewonnen door Amsterdam. Kampong won eenmalig in deze reeks met 3-2 op 6 november 2016. In de laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden scoorde Kampong maar een keer tegen de Amsterdamse ploeg. Dat was op 31 maart 2018 door Pam Imhof. In totaal ontving Amsterdam Kampong 32 keer eerder in de Hoofdklasse. Amsterdam, dat vorig seizoen en dit seizoen nog niet gelijk speelde, maakte dit seizoen al veertien velddoelpunten.


2 Reacties

  1. maus2018

    Is de koffie lekker, liveverslagschrijver?

  2. JoostS

    fijn de betrouwbaarheid van de tussenstanden...


Wat vind jij? Praat mee...