Gehavend Den Bosch walst over onmachtig Kampong heen

Ondanks het gemis van internationals Lidewij Welten, Maartje Krekelaar en Marloes Keetels wist landskampioen Den Bosch tegen het ambitieuze Kampong knap met 5-0 te winnen. De bezoekers uit Utrecht probeerden het wel, maar gaven de goals te simpel weg en wisten aanvallend geen vuist te maken. Joosje Burg maakte de treffer van de middag: na een lange solo schoot ze kiezelhard raak met haar backhand.

Den Bosch-Kampong 5-0
‘2 Julia van den Heuvel 1-0
’35 Sian Keil 2-0
’50 Joosje Burg 3-0
’59 Ireen van den Assem 4-0 (sc)
’69 Frédérique Matla 5-0

Lees hieronder de live-updates terug.

’69 Vlak voor tijd nog de achtste strafcorner voor Den Bosch. Matla scoort de 5-0 na mooie turn van Van den Assem.

’65 Aanvoerder Van Geffen forceert de zesde Bossche strafcorner. Van den Assem pusht, Heerbaart redt, zevende strafcorner volgt. Heerbaart redt afschuif op aangever Pien Sanders.

’61 Tot overmaat van ramp voor Kampong moet international Pheninckx na een harde botsing het veld verlaten. Onduidelijk nog wat er precies aan de hand is bij de middenvelder.

’59 Joosje Burg forceert met een individuele actie de vierde Bossche corner. Van den Assem sleept, volgt vijfde corner. En die gaat er via de klomp van Heerbaart in. 4-0 voor Den Bosch, harde cijfers voor Kampong.

Einde Q3

’52 Schitterende 3-0 van Joosje Burg. Na een hele lange run bekroont de talentvolle aanvaller haar run met een ongenadig harde backhand tegen de zijplank.

’43 Derde Bossche strafcorner. Ireen van den Assem pusht op inlopende Imme van der Hoek, die tegen keepster Heerbaart aantipt.

’42 Heerlijke Utrechtse aanval via Renée van Laarhoven, Oliva en Zuidhof. De spits van Kampong rent de cirkel in op zoek naar een schot, maar wordt gestuit door Rosa Fernig. Had meer ingezeten.

’38 Den Bosch helemaal teruggedrongen in eigen 23-metergebied. Kampong op zoek naar de aansluitingstreffer, zet nu ook volle druk.

RUST. Den Bosch leidt met 2-0. Kampong had zeker kansen om in ieder geval een goal te maken, maar wist onder andere twee strafcorners niet te verzilveren.

’35 Matla schiet met haar backhand, maar Heerbaart redt.

’34 Sian Keil scoort knappe goal, na goed doorzetten. Ze loopt cirkel in en via een Utrechtse stick belandt de bal weer voor haar stick, waardoor ze de 2-0 kan maken. Utrechtse defensie zag er niet sterk uit hier.

’31 Tweede strafcorner voor Kampong in deze wedstrijd, na aanval die international Zuidhof opzette. Nina Notman gaat voor directe schot, maar wordt goed afgestopt door Den Bosch.

’29 Pleun van der Plas kan vrij uithalen, maar schiet de backhand hoog over het doel van Alexandra Heerbaart van Kampong.

’25 Backhandschot van Michelle Simons van Kampong wordt geblokt.

’19 Sian Keil loopt rechts de Utrechtse cirkel binnen, maar Kampong weet de aanval af te slaan. Daarna forceert Den Bosch toch hun eerste strafcorner. Eerste corner mondt uit in de tweede, die door Frédérique Matla rechts naast het goal wordt gepusht.

’18 Kampong claimt een strafcorner, na een schitterende aanval via Gigi Oliva en Chiara Tiddi, die de bal hard naar Margot Zuidhof flatst. Die belandt in een duel, waarbij Kampong-coach Santi Freixa de strafcorner claimt, maar niet krijgt. De arbitrage spreekt de Spanjaard even toe, hij moet zich wat gedeisd gaan houden.

Einde Q1. Kampong dringt aan met de 1-0 achterstand, maar weet nog geen uitgespeelde kansen te creëren. 

’12 Margot van Geffen met grote passen richting de Utrechtse cirkel, maar haar backhandschot wordt gesmoord.

’10 Kampong neemt het initiatief. Malou Pheninckx stuit op keepster Josine Koning.

‘4 Kampong krijgt de eerste strafcorner. Gigi Oliva wordt op haar stick geslagen buiten de cirkel. Diezelfde Oliva flatst de bal naast de rechterpaal bij de corner.

‘3 Den Bosch komt makkelijk door de Utrechtse verdediging en van dichtbij maakt Julia van den Heuvel de 1-0 voor de landskampioen.

Hier vind je de live-updates tussen nummer 2 Den Bosch en nummer 6 Kampong van de Livera Hoofdklasse Dames. Beide teams zijn niet op volle oorlogssterkte. Bij Den Bosch worden internationals Lidewij Welten, Maartje Krekelaar en Marloes Keetels gemist. Kampong probeert zich te herstellen van de 0-3 nederlaag tegen Hurley vorige week.

Bij Kampong missen op het wedstrijdformulier Kiki van Wijk, Michelle Fillet en Pam Imhof. Bij Den Bosch draagt Margot van Geffen de aanvoerdersband. Bij de Utrechtse ploeg doet wel de Italiaanse international Chiara Tiddi mee, die vanaf de eerste competitiewedstrijd geblesseerd was.

Maartje Krekelaar aan het revalideren tijdens de wedstrijd. Foto: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...