SCHC raakt ongeslagen status kwijt tegen Den Bosch

De dames van SCHC zijn de ongeslagen status kwijt. Op de elfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames ging de Bilthovense formatie aan de Oosterplas met 2-1 onderuit tegen koploper Den Bosch.

Na een doelpuntloos kwart waarin beide ploegen weinig kansen creëerden, kwam Den Bosch in de twintigste minuut op voorsprong. De strafcorner van Ireen van den Assem werd langs SCHC-keepster Maddie Hinch getipt door Sian Keil. Even daarvoor leek Den Bosch al op voorsprong te komen, maar het schot van Joosje Burg ketste af tegen de lat.

Kansen Den Bosch

Burg was voor het einde van het tweede kwart opnieuw dicht bij een treffer. Omdat Hinch goed de korte hoek had afgedekt, koos Burg voor de lange hoek. Haar inzet ging echter maar net voorlangs het doel van SCHC. In het tweede kwart was het alsnog raak voor Den Bosch. Frédérique Matla knalde met de backhand de bal via de handen van Hinch in het dak van het doel. Matla kreeg vervolgens de kans om Den Bosch op 3-0 te zetten, maar Hinch kwam goed haar doel uit en tikte de bal van de stick van de aanvalster van Den Bosch weg.

Meteen na rust bracht Delfina Merino de spanning terug in het duel. In twee instanties kreeg de Argentijnse de bal in het Bossche doel. Tot een echt slotoffensief van SCHC kwam het niet, waardoor Den Bosch de aanval op de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames heeft kunnen afslaan.

Een uitgebreid wedstrijdverslag volgt later
———————————————————————————————————-
Bekijk hieronder de wedstrijdupdates

EINDE WEDSTRIJD

70′ Het komt niet tot een echt slotoffensief van SCHC, waardoor Den Bosch met 2-1 wint.

68′ Frédérique Matla verzuimt het duel definitief in het slot te gooien. Na een lange solo schrikt ze wellicht van de aanwezigheid van teamgenoot Sian Keil in de cirkel waardoor de kans verloren gaat.

57′ Een solo van Ginella Zerbo wordt gestuit door Josine Koning.

54′ Margot van Geffen loopt de corner van Caia van Maasakker eruit.

53′ Opnieuw een strafcorner voor SCHC.

EINDE DERDE KWART

52′ De geslagen bal van Delfina Merino is te hoog en wordt afgefloten.

52′ De tegenaanval van SCHC levert een strafcorner op.

51’De inzet van Imme van der Hoek wordt makkelijk weggewerkt door Maddie Hinch.

50′ Een minuut later is het wel raak voor SCHC. Delfina Merino krijgt de bal in tweede instantie langs Koning: 2-1

(c) Willem Vernes Fotografie

49′ Aan de andere kant voorkomt Josine Koning met een redding een treffer van Ginella Zerbo na een goede en snelle aanval van SCHC.

47′ Frédérique Matla kan alleen af op het doel van SCHC. Maddie Hinch komt goed haar doel uit en tikt de bal weg van de stick van Matla.

41′ De inzet van Ireen van den Assem wordt gekeerd door Maddie Hinch.

40′ Derde strafcorner voor Den Bosch.

38′ Frédérique Matla maakt er 2-0 van. Met de backhand slaat ze bal via de handen van keepster Maddie Hinch in het dak van het doel. Het is alweer het zevende doelpunt voor Matla.

(c) Willem Vernes Fotografie

36′ Het derde kwart is van start gegaan. Den Bosch leidt met 1-0 dankzij een doelpunt van Sian Keil.

EINDE TWEEDE KWART- RUST

31′ Opnieuw een goede kans voor Joosje Burg. Haar schot naar de lange hoek gaat maar net voorlangs het doel van SCHC.

30′ De strafcornervariant levert geen doelpunt op.

29′ Na twee kleine kansen krijgt SCHC na een actie van Ginella Zerbo de eerste strafcorner van de wedstrijd.

20′ 1-0 Den Bosch. De slag van Ireen van den Assem wordt getipt door Sian Keil

19′ Tweede strafcorner voor Den Bosch.

18′ Na goede actie van Joosje Burg knalt ze de bal op de lat.

(c) Willem Vernes Fotografie

EINDE EERSTE KWART

13′ SCHC krijgt de bal niet weg, maar Lieke Hulsen en Sian Keil slagen er niet in de bal achter keepster Maddie Hinch te krijgen.

9′ De strafcornervariant via aangeefster Pien Sanders levert geen doelpunt op. Het is het eerste gevaarlijke moment voor het doel van SCHC.

8′ Eerste strafcorner voor Den Bosch na een actie van Frédérique Matla.

0′ Het duel is begonnen. Xan de Waard ontbreekt aan de kant van SCHC met een bovenbeenblessure. Maartje Krekelaar keert terug bij Den Bosch na haar auto-ongeluk.

Statistieken vooraf

De winnaar van deze wedstrijd zal halverwege het reguliere seizoen koploper zijn. Bij een gelijkspel is dat Den Bosch. SCHC was nog nooit halverwege lijstaanvoerder in de Livera Hoofdklasse Dames. In de voorgaande twintig seizoenen was Den Bosch dat veertien keer (Laren en Amsterdam elk drie keer). Vorig seizoen was Den Bosch na elf speelronden koploper, maar moest ie positie aan het einde van het regulier seizoen afstaan aan Amsterdam. Niettemin veroverde Den Bosch in de play-offs de landstitel.

SCHC is de enige nog ongeslagen ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames en Ginella Zerbo is met veertien doelpunten topscorer. Dat is twee keer zo veel als de zeven treffers van haar naaste belagers Valerie Magis (Oranje-Rood) en SCHC-teamgenote Delfina Merino. SCHC won in de reguliere competitie slechts één van haar vijftien uitwedstrijden bij Den Bosch. Dat was een 0-2 zege op 25 november 2007. Voor de bezoekers scoorden Carlien Dirkse van den Heuvel en Caia van Maasakker.


5 Reacties

 1. lisahockey200

  De verdediging van denbosch stond weer als n huis👌🏼 jammer voor SCHC, had het ze zeker gegund na winst op Amsterdam en ook Oranje rood. Die goal van matla was prachtig!

 2. lynnBosman

  Leuke wedstrijd om te kijken! Fijn tempo. Mooie goal Matla, ze is weer in goede doen. Krekelaar terug. Is Omrani geblesseerd of krijgt ze bizar weinig speeltijd? Vond ook SCHC goed spelen. En dan zie je zo'n Fortuyn, Vd Plas, Hulsen, Richardson maar ook Burg en Jaspers spelen en dan vraag ik me oprecht af waarom Zuidhof in Oranje zit..

  1. robboomsma

   Omrani had vorige week wel een blessure, extra rusttijd helpt wel voor die laatste paar wedstrijden nog 😉..

 3. robvisser

  SCHC had de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten. Veel te slap begonnen aan de wedstrijd en lieten zich in de eerste helft de kaas van het brood eten. Dan loop je al achter de feiten aan. Met een benadering zoals in de tweede helft was er misschien nog wat mogelijk geweest. Xan de Waard is natuurlijk belangrijk voor SCHC en ook voor Oranje is het te hopen dat zij straks voor China niet afvalt bij een Oranje selectie die toch al minder ervaren is. Matla speelde heel goed tegen SCHC en het is jammer dat ze dit niet op het afgelopen WK liet zien. Ik vond Maddie Hinch trouwens niet helemaal vrijuit gaan bij de goal van Matla.

 4. lynnBosman

  De Waard was een gemis, maar dat zijn Welten en Keetels voor DB ook. Er werd al gezegd dat het geen serieuze blessure is en ze in principe had kunnen spelen. Wat betreft de CT, geef de dames eens een kans ipv nu al te doen alof ze verloren hebben. Finaletoernooi van de Pro League is nu eenmaal belangrijker mbt de OS kwalificatie. Iedereen wilt zsm deelname veilig stellen. Het is een zwaar toernooi met veel reizen, het is belangrijk welke speelsters aanhaken en welke niet. Hinch ging niet helemaal vrijuit, maar ik vond dat Koning die bal van Merino in eerste instantie ook niet echt lekker verwerkte.


Wat vind jij? Praat mee...