Ginella Zerbo meteen weer in vorm voor SCHC

Bij de hervatting van de Livera Hoofdklasse Dames heeft SCHC dankzij twee doelpunten in het eerste kwart snel afstand genomen en degradatiekandidaat Huizen met 4-0 verslagen. Ginella Zerbo, topscorer van de competitie, was meteen weer in bloedvorm en maakte twee goals: haar zeventiende en achttiende van dit seizoen.

Na een winterstop van vier maanden kwam SCHC zonder Delfina Merino, die met Argentinië tegen Nieuw-Zeeland speelde, ijzersterk uit de startblokken en kreeg het binnen twee minuten via Xan de Waard, Ginella Zerbo en Laurien Leurink drie kansen. Het was Zerbo die in de derde minuut het overwicht van SCHC uitbetaalde met een doelpunt door een passje van Xan de Waard binnen te tippen: 1-0.

Snel 2-0

Van vermoeidheid bij Pro League-internationals De Waard, Leurink, Van Maasakker en Zerbo was niets te zien bij SCHC. Van gebrek aan wedstrijdritme door de lange winterstop bij de overige speelsters ook niet. Stichtsche combineerde soms heerlijk door de verdediging van Huizen heen en vlak voor het einde van het eerste kwart maakt Miloe Jaeger de 2-0, waarna SCHC in het tweede kwart gas terug nam.

Met de comfortabele marge van twee kon SCHC-keepster Maddie Hinch in de rust worden gewisseld door Roos Knijff. Twee strafcorners en een kans uit een scrimmage werden niet benut, maar vlak voor het einde van het derde kwart ramde Xan de Waard de bal kiezelhard in het doel (3-0). Het was een voorsprong die recht deed aan de verhoudingen.

In het vierde kwart bewees Zerbo met haar tweede treffer dat ze haar vorm van de eerste competitiehelft meteen te pakken heeft. Door een aantal gemiste kansen kon de ploeg van Nettie van Maasakker het zichzelf aanrekenen dat het bij 4-0 bleef. Desondanks was het een prima start van SCHC, dat zich in de tweede competitiehelft rustig naar de play-off-vorm moet zien te hockeyen.

Lees hieronder de live-updates terug.

’70 Het is afgelopen.

’64 Nog een corner voor Huizen, nummer twee. Die wordt meteen gevolgd door nummer drie. Maar ook die gaat er niet in.

’63 Strafcorner voor Huizen. De slag van Den Hartog wordt geblokt.

’53 Zerbo maakt er van 4-0.

Einde Q3.

’51 Na een slap pushje van Julie Brinkman ramt Xan de Waard de rebound kiezelhard in het doel: 3-0.

’48 Ook uit een scrimmage weet SCHC niet te scoren.

’47 Een mooie aanval over rechts via Famke Richardson en Laurien Leurink strandt bij Miloe Jaeger, die niet weet te scoren.

’42 Strafcorner voor SCHC, nummer twee. Die levert een nieuwe corner op, nummer drie. Keepster Van den Ende houdt de sleeppush van Van Maasakker uit het doel.

’40 Carlien Dirkse van den Heuvel schiet op doel. Naast.

’36 Het derde kwart gaat beginnen. SCHC-keepster Maddie Hinch wordt vervangen door Roos Knijff.

Einde Q2.

’35 Vlak voor het einde van het 2e kwart moet Maddie Hinch haar doel uitkomen. Ze duikt naar een bal van Pam van der Laan. Goeie redding.

’28 Carlien Dirkse van den Heuvel schiet op doel, maar Huizen-keepster Van den Ende redt met haar handschoen.

’25 Een voorzet vanaf links van SCHC wordt niet binnengetipt.

Einde Q1.

’17 Vlak voor het einde van het 1e kwart maakt Miloe Jaeger de 2-0.

’10 Huizen komt iets beter in de wedstrijd.

‘4 SCHC versiert een strafcorner, de eerste van de wedstrijd. Van Maasakker sleept ‘m naast.

‘3 1-0 voor SCHC! De Waard legt de bal breed op Zerbo, die ‘m binnen tipt.

‘2 SCHC neemt meteen het doel van Huizen onder vuur. Push van Zerbo wordt gestopt en het schot van Leurink gaat naast.

‘1 Al na zestien seconden is SCHC aan de overkant van het veld en pusht Xan de Waard de bal op doel. Huizen-keepster Van den Ende redt.