Livera HK (D): Amsterdam wint topper, Groningen boekt eerste zege

Op de vijftiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames heeft Amsterdam de topper met Den Bosch gewonnen. In het Wagener Stadion werd het zondag 2-1. Hekkensluiter Groningen boekte de eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis werd in de slotfase promovendus Pinoké met 2-1 verslagen.

Hekkensluiter Groningen heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In eigen huis werd Pinoké met 2-1 verslagen. De winnende treffer viel pas drie minuten voor tijd. Dankzij de drie punten heeft Groningen weer aansluiting gevonden met Huizen en Bloemendaal. Beide concurrenten wisten geen punten te pakken. Het verschil bedraagt nog maar slechts een punt.

Amsterdam sloeg een dubbelslag. De ploeg won niet alleen de topper van Den Bosch, maar nam ook de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames over van de landskampioen. Den Bosch zakte door de nederlaag naar de derde plaats. Ook SCHC passeerde de Bossche formatie op de ranglijst. Den Bosch kwam nog wel op voorsprong, maar na rust boog Amsterdam die achterstand om in een voorsprong en uiteindelijk de zege.

Twee rake strafcorners van Gitte Michels bezorgden Hurley de overwinning op Bloemendaal, dat via Melle Spruijt, eveneens uit een strafcorner, op gelijke hoogte was gekomen. Door de nederlaag en de winst van hdm lijkt Bloemendaal zich te moeten richten op de play-outs. Het verschil met de veilige negende positie is al elf punten.

SCHC klaarde de klus in de andere topper van de zondag tegen Oranje-Rood al voor rust. Dankzij treffers van Caia van Maasakker en Laurien Leurink steeg de Bilthovense formatie naar de tweede plaats achter de nieuwe koploper Amsterdam.

Kampong kende weinig problemen met Huizen. De Utrechtse ploeg leidde met 3-0 voordat Huizen iets terug kon doen. Met haar tweede treffer van de wedstrijd bepaalde Michelle Fillet de eindstand op 1-4.

Onder haar nieuwe coach Marieke van Doorn boekte hdm de tweede overwinning van 2019. Na Kampong werd dit keer Laren aan de zegekar gebonden. Het werd 2-1. De winnende treffer viel vijf minuten voor tijd en kwam van de stick van Pien Dicke. Laren zag de hoop op deelname aan de play-offs vervagen door de nederlaag. Het verschil met Oranje-Rood dat vierde staat, is acht punten.


6 Reacties

 1. lisahockey200

  ❌❌❌💪🏼💪🏼💪🏼

 2. robvisser

  Knappe winst van Amsterdam, temeer omdat het in de samenvatting leek alsof een gelijkspel het maximaal haalbare zou zijn.

 3. lynnBosman

  Had gekund. DB speelde drie goede eerste kwarten met genoeg kansen de score te verdubbelen. Tot de gelijkmaker was er weinig aan de hand. Het vierde kwart was voor Amsterdam. Amsterdam had na de 2-1 van Vega een goede kans op de 3-1, hoewel DB nog gevaarlijk uitbrak via Matla en in de laatste minuut nog een strafcorner via Welten versierde. De Goede speelde erg sterk. Zoals altijd zal het om pieken in de PO gaan, het is wel duidelijk wie die gaan spelen. Alleen de volgorde van de top 4 nog niet.

 4. zaratijssen

  Amsterdam Amsterdam 🥳🥳

 5. goud

  Dit is een herhaling van de afgelopen twee seizoen. Toen won Amsterdam ook een keer in de competitie. Bleek vrij weinig te betekenen voor de prijzen, alleen voor Amsterdams vertrouwen was het goed

 6. kcinna

  Go Groningen!


Wat vind jij? Praat mee...