Livera HK (D): Den Bosch nipt langs Oranje-Rood, winst SCHC

Den Bosch heeft op de tiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames de topper tegen Oranje-Rood met 2-1 gewonnen. Pas in de slotfase wist de Bossche formatie de 0-1 achterstand om te buigen. Koploper SCHC versloeg Bloemendaal met duidelijke cijfers: 0-4. Pinoké was de enige thuisploeg die zondag een overwinning boekte. Laren werd met 2-0 verslagen.

Ook in de dertiende ontmoeting tussen beide ploegen slaagde Bloemendaal er niet in te winnen van SCHC. De 4-0 zege was alweer de vierde overwinning op rij van de Bilthovense formatie. Yibbi Jansen was met twee treffers verantwoordelijk voor de helft van de productie van SCHC. Haar eerste doelpunt betekende voor Jansen haar vijftigste treffer in de Hoofdklasse. Pas in de slotfase vergrootte SCHC haar voorsprong dankzij twee doelpunten snel achter elkaar van Laurien Leurink en Ginella Zerbo.

Den Bosch leek af te stevenen op haar tweede nederlaag tegen Oranje-Rood in 37 wedstrijden. Net als vorig seizoen leek Oranje-Rood met een 0-1 overwinning naar Eindhoven terug te keren. Lisa Post had de ploeg vlak voor rust uit een strafcorner op voorsprong gezet. Die stand bleef lang op het bord staan. Nadat Julia van den Heuvel Den Bosch zes minuten voor tijd op gelijke hoogte had gebracht, pushte Frédérique Matla de Bossche formatie uit een strafcorner alsnog naar de overwinning.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Oranje-Rood

Voor het eerst sinds 22 september 1996 won hdm weer eens op bezoek bij HGC. Voor de Haagse ploeg scoorde Tessa Beetsma twee keer. Tussendoor pushte Nina van der Marel raak uit een strafcorner. Vlak na rust bepaalde Pien van Nes uit een strafbal de eindstand op 0-4. Hekkensluiter HGC leed hiermee de tiende nederlaag op rij. Eerder waren Push (2015-2016) en Klein Zwitserland (2011-2012) ook puntloos na tien duels.

Na drie zeges op rij leed Kampong een nederlaag. Amsterdam was in Utrecht met 2-0 te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Eva de Goede. De zege was voor Amsterdam de 600ste overwinning van de ploeg in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Robert Tigges kwam een doelpunt te kort om haar 2500ste doelpunt op het hoogste niveau te maken. Het duel werd op veld 9 gespeeld omdat het hoofdveld vanwege de nachtvorst nog voor een deel bevroren was.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Pinoké was de enige thuisploeg tijdens de tiende speeldag die een overwinning boekte. Laren werd met 2-0 verslagen. Het betekende een zeldzame overwinning, want de Steekneuzen wisten in de voorgaande 31 duels niet te winnen van de club uit het Gooi. Djoeke Vogel zette Pinoké al na acht minuten op voorsprong. Die score werd pas negen minuten voor tijd verdubbeld door Kiki van Wijk. Het was voor de Steekneuzen hun honderdste overwinning in de Hoofdklasse.

Hurley boekte de eerste uitzege van het kalenderjaar door Victoria met 2-1 te verslaan. De Rotterdammers wisten voor de achttiende keer geen thuisduel in de Hoofdklasse in winst om te zetten. Hurley zat bij rust op rozen dankzij treffers van Roos Drost en Gitte Michels, uit een strafcorner. Pas in de slotfase deed Victoria iets terug via Daphne Voormolen, maar een nederlaag kon niet worden vermeden.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de tiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de negende speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


14 Reacties

 1. Nvanas012

  Kunnen we niet een artikel krijgen over alle blessures bij Amsterdam ( en NL). Met daar in om wat voor blessure het gaat en hoe lang het herstel gaat duren? Ze missen ook internationals, hoe dat gaat etc. is wel interessant met name vanwege de trainingsgroep richting Tokyo.

  1. sapi

   Van Amsterdam krijg je toch elke week door? Alleen van de andere clubs waar internationals hockeyen niet...

 2. karin1964

  Is er bij den Bosch niemand anders die 10 keer recht door het midden een strafcorner kan missen? Of is daar maar 1 iemand voor?

 3. karin1964

  Of 11 keer

 4. Nvanas012

  We weten idd wie er niet spelen ivm blessures maar ik heb geen idee wat er aan de hand is, bijvoorbeeld bij Maria Verschoor? Of Marijn Veen? Zelfs van Kimberly Thomson die tijdens de wedstrijd het veld verliet, in de samenvatting nota bene heb ik geen idee wat er met haar is, lol.

 5. robvisser

  Yibbi Jansen is erg goed bezig met de strafcorners. En ook qua veldspel maakt ze ongetwijfeld stappen bij SCHC. Interessante ontwikkeling met het oog op de OS, want juist de strafcorner is een punt van zorg bij de Oranje dames.

  1. marijeknuvers

   Tijdens de OS spelen ze niet tegen Bloemendaal.

 6. lynnBosman

  @knuufke: Yibbi heeft anders ook de late gelijkmaker tegen Amsterdam en de aansluitingstreffer tegen DB gescoord. Prima bezig. Natuurlijk moeten we ook maar de aangeef en de stopper kijken. De Waard en Leurink doen dat natuurlijk ook goed.

  1. marijeknuvers

   Klopt ook en die randvoorwaarden zijn er ook in het NL team.

 7. Hockeyfeest

  Het is te hopen dat de OS voor de echte toppers niet een jaar te laat komt. Ik hoop nog steeds dat alles goed komt. Toch een beetje vreemde ontwikkeling in het dameshockey. De toppers zijn niet top (meer), maar nog wel leidend.

  1. Nvanas012

   Met uitzondering van de Goede mag ik hopen? Zij is zowel ‘top’ als leidend, ze wordt naar mijn idee nog elk jaar steeds beter. Welten staat er op belangrijke momenten en Van Geffen is bijna altijd steady as a rock. Voor hen komen de spelen niet te laat hoor.

 8. Kampongfan

  Eva de Goede stond hier toch een heel aardig potje te hockeyen....

 9. robvisser

  @lynnBosman Precies, Yibbi heeft allang bewezen dat ze ook tegen topploegen scoort. Het is heel goed voor haar dat ze van Oranje-Rood naar SCHC is gegaan, want daar wordt ze alleen maar beter van. Ook Oranje kan erbij gebaat zijn.

  1. marijeknuvers

   Ik hoop het. Nog een jaartje te gaan. Beetje chagrijnig omdat O-R het tegen DB op het laatst uit haar handen liet glippen.....


Wat vind jij? Praat mee...