Livera HK (D): Den Bosch nipt langs Oranje-Rood, winst SCHC

Den Bosch heeft op de tiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames de topper tegen Oranje-Rood met 2-1 gewonnen. Pas in de slotfase wist de Bossche formatie de 0-1 achterstand om te buigen. Koploper SCHC versloeg Bloemendaal met duidelijke cijfers: 0-4. Pinoké was de enige thuisploeg die zondag een overwinning boekte. Laren werd met 2-0 verslagen.

Ook in de dertiende ontmoeting tussen beide ploegen slaagde Bloemendaal er niet in te winnen van SCHC. De 4-0 zege was alweer de vierde overwinning op rij van de Bilthovense formatie. Yibbi Jansen was met twee treffers verantwoordelijk voor de helft van de productie van SCHC. Haar eerste doelpunt betekende voor Jansen haar vijftigste treffer in de Hoofdklasse. Pas in de slotfase vergrootte SCHC haar voorsprong dankzij twee doelpunten snel achter elkaar van Laurien Leurink en Ginella Zerbo.

Den Bosch leek af te stevenen op haar tweede nederlaag tegen Oranje-Rood in 37 wedstrijden. Net als vorig seizoen leek Oranje-Rood met een 0-1 overwinning naar Eindhoven terug te keren. Lisa Post had de ploeg vlak voor rust uit een strafcorner op voorsprong gezet. Die stand bleef lang op het bord staan. Nadat Julia van den Heuvel Den Bosch zes minuten voor tijd op gelijke hoogte had gebracht, pushte Frédérique Matla de Bossche formatie uit een strafcorner alsnog naar de overwinning.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Oranje-Rood

Voor het eerst sinds 22 september 1996 won hdm weer eens op bezoek bij HGC. Voor de Haagse ploeg scoorde Tessa Beetsma twee keer. Tussendoor pushte Nina van der Marel raak uit een strafcorner. Vlak na rust bepaalde Pien van Nes uit een strafbal de eindstand op 0-4. Hekkensluiter HGC leed hiermee de tiende nederlaag op rij. Eerder waren Push (2015-2016) en Klein Zwitserland (2011-2012) ook puntloos na tien duels.

Na drie zeges op rij leed Kampong een nederlaag. Amsterdam was in Utrecht met 2-0 te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Eva de Goede. De zege was voor Amsterdam de 600ste overwinning van de ploeg in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Robert Tigges kwam een doelpunt te kort om haar 2500ste doelpunt op het hoogste niveau te maken. Het duel werd op veld 9 gespeeld omdat het hoofdveld vanwege de nachtvorst nog voor een deel bevroren was.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Pinoké was de enige thuisploeg tijdens de tiende speeldag die een overwinning boekte. Laren werd met 2-0 verslagen. Het betekende een zeldzame overwinning, want de Steekneuzen wisten in de voorgaande 31 duels niet te winnen van de club uit het Gooi. Djoeke Vogel zette Pinoké al na acht minuten op voorsprong. Die score werd pas negen minuten voor tijd verdubbeld door Kiki van Wijk. Het was voor de Steekneuzen hun honderdste overwinning in de Hoofdklasse.

Hurley boekte de eerste uitzege van het kalenderjaar door Victoria met 2-1 te verslaan. De Rotterdammers wisten voor de achttiende keer geen thuisduel in de Hoofdklasse in winst om te zetten. Hurley zat bij rust op rozen dankzij treffers van Roos Drost en Gitte Michels, uit een strafcorner. Pas in de slotfase deed Victoria iets terug via Daphne Voormolen, maar een nederlaag kon niet worden vermeden.