Livera HK (D): Eerste punt voor HGC, Den Bosch gelijk tegen Amsterdam

De dames van HGC hebben het eerste punt van het seizoen gepakt. Op de Roggewoning eindigde het duel met Hurley in een 1-1 gelijkspel. Koploper Den Bosch speelde tegen Amsterdam ook 1-1. SCHC was veel te sterk voor Oranje-Rood (2-5) en onderin deed Laren goede zaken door Victoria met 1-3 te verslaan.

HGC is dan eindelijk van de hatelijke nul af. In de thuiswedstrijd hield de ploeg een punt over aan het duel met Hurley: 1-1. Het punt was meer dan verdiend voor de hekkensluiter van de Livera Hoofdklasse Dames, dat al na acht minuten op voorsprong was gekomen. Lang koesterde HGC de hoop op een zege, maar Lieke van Wijk voorkwam dat Hurley met lege handen huiswaarts moest keren. Lees het volledige wedstrijdverslag.

De topper tussen Den Bosch en Amsterdam eindigde net als in de heenwedstrijd zonder winnaar. Amsterdam had een waslijst aan blessures en bij Den Bosch ontbraken topscorer Frédérique Matla en Marloes Keetels. Den Bosch verspeelde in de slotfase de zege. Ilse Kappelle maakte vlak voor tijd de 1-1 uit een strafcorner. Lees het volledige wedstrijdverslag.

Voor de zevende wedstrijd op rij is hdm er niet in geslaagd te winnen. Op ’t Kopje eindigde het duel met Bloemendaal in 1-1. Het is pas het tweede punt in die serie van zeven duels voor hdm, dat nog maar twee punten boven een playout-plek staat. Op die tiende plaats staat nu Bloemendaal dat een positie zakte, omdat Laren wel de volle buit pakte.

Met de 3-2 overwinning in Utrecht kroop Pinoké dichter naar Oranje-Rood, dat op een vierde plaats staat. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten. Sterre Deetman besliste het duel vlak voor tijd met haar tweede doelpunt van de middag. Tot twee keer toe had Kampong een achterstand ongedaan gemaakt. De treffer van Deetman viel zo kort voor het eindsignaal dat Kampong te weinig tijd had om voor de derde keer de stand gelijk te trekken.

Met een ruime zege in Eindhoven op Oranje-Rood heeft SCHC de achterstand op koploper Den Bosch tot op drie punten gedicht. Bovendien liep de Bilthovense formatie twee punten uit op nummer drie Amsterdam. SCHC besliste het duel met Oranje-Rood al voor rust. Na twee kwarten leidde de ploeg al met 4-1. In de afgelopen drie duels maakte SCHC liefst vijftien doelpunten. Voor Oranje-Rood betekende de nederlaag een einde aan een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag.

Laren boekte een zeer belangrijke overwinning. In de strijd om play-outs versloeg de Gooise formatie concurrent Victoria met 3-1. Het was voor Laren de eerste zege na vier wedstrijden zonder overwinning. Dankzij de drie punten steeg de ploeg op de ranglijst naar plek negen en passeerde zodoende Bloemendaal, dat nu een punt minder heeft dan Laren. Victoria blijft voorlaatste.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zeventiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames.


1 Reactie

  1. llinde

    Proficiat dames hgc....eindelijk eens beloond.


Wat vind jij? Praat mee...