Livera HK (D): Huizen wint, SCHC geeft zege weg en degradatiekraker onbeslist

De dames van Den Bosch zijn deze speeldag de lachende derde. Omdat het duel tussen Amsterdam en SCHC in 2-2 eindigde nam de landskampioen de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames over na de 2-0 zege in Den Haag op hdm. Huizen deed prima zaken in de strijd om rechtstreekse degradatie door in het Amsterdamse Bos Hurley met 2-1 te verslaan. De degradatiekraker tussen Groningen en Bloemendaal bleef onbeslist: 0-0.

Amsterdam - SCHC (2-2)

Stand Team Naam
1' 0-1 SCHC Ginella Zerbo
15' 0-2 SCHC Ginella Zerbo
35' 1-2 Amsterdam Marijn Veen
70' 2-2 (sc) Amsterdam Maria Verschoor

Amsterdam voorkwam een nederlaag pas in de ultieme slotfase. Maria Verschoor tikte de bal na een strafcorner in het doel van SCHC, dat na het eerste kwart een comfortabele 2-0 voorsprong had genomen. Vlak voor rust verkleinde Marijn Veen de achterstand. Het doelpunt van Maria Verschoor voorkwam een zesde overwinning op rij voor SCHC. De Amsterdammers pakten voor het eerst na zes zeges op rij een keer niet de volle buit.

Hurley - Huizen (1-2)

Stand Team Naam
4' 1-0 (sc) Hurley Gitte Michels
60' 1-1 Huizen Tamara Grüter
64' 1-2 Huizen Pam van der Laan

Huizen verraste Hurley in eigen huis. Lang leek het erop dat Hurley drie punten zou pakken. Al na vier minuten was de ploeg uit het Amsterdamse Bos op voorsprong gekomen via een rake strafcorner van Gitte Michels. Tot tien minuten voor tijd bleef die 1-0 op het bord staan. Tamara Grüter maakte gelijk en vier minuten later bezorgde Pam van der Laan Huizen de tweede zege van het seizoen.

Oranje-Rood - Kampong (2-1)

Stand Team Naam
17' 1-0 (sc) Oranje-Rood Lisa Post
35' 2-0 (sc) Oranje-Rood Maud Renders
53' 2-1 Kampong Marieke van der Vis

Oranje-Rood lijkt zich ook dit jaar voor de play-offs te kwalificeren. Kampong werd met 2-1 verslagen en sloot het dubbelweekend met het maximale puntentotaal af. De Eindhovense ploeg kwam via Lisa Post en Maud Renders vlak voor rust op 2-0. Marieke van der Vis deed nog iets terug voor Kampong. Echter, de Utrechtse formatie kon de eerste nederlaag in drie duels niet voorkomen.

Laren - Pinoké (1-0)

Stand Team Naam
7' 1-0 Laren Pam van Asperen

Door de nederlaag van Kampong nam Laren weer de vijfde plaats op de ranglijst over. De enige treffer werd al na zeven minuten gemaakt door Pam van Asperen. Na twee nederlagen op rij eindelijk weer drie punten voor Laren. Voor Pinoké was het alweer de derde nederlaag in vier competitieduels.

HDM - Den Bosch (0-2)

Stand Team Naam
20' 0-1 Den Bosch Frédérique Matla
47' 0-2 Den Bosch Imme van der Hoek

Den Bosch heeft een week nadat de koppositie werd afgegeven aan Amsterdam de leidende positie in de Livera Hoofdklasse weer ingenomen. Na de 7-0 zege op vrijdag tegen Groningen werd zondag hdm met 2-0 verslagen. En omdat Amsterdam op het nippertje gelijkspeelde tegen SCHC koestert Den Bosch een punt voorsprong op beide ploegen.

Groningen-Bloemendaal 0-0

Beide ploegen hielden een punt over aan de degradatiekraker, maar zagen dat concurrent Huizen verrassend drie punten pakte in het Amsterdamse Bos. Voor Bloemendaal was het pas het eerste punt na vijf nederlagen op rij. Groningen pakte in de laatste drie duels al vier punten.

Noor Hakker op weg naar de goal van Bloemendaal. Foto: Jacob Gunter

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Den Bosch D1
  22
  56

  2
  Amsterdam D1
  22
  55

  3
  Oranje-Rood D1
  22
  48

  4
  SCHC D1
  22
  47

  5
  Laren D1
  22
  36

  6
  Kampong D1
  22
  29

  7
  Hurley D1
  22
  27

  8
  Pinoké D1
  22
  25

  9
  HDM D1
  22
  22

  10
  Huizen D1
  22
  10

  11
  Bloemendaal D1
  22
  9

  12
  Groningen D1
  22
  9


3 Reacties

 1. Jipjanneke

  Niet alleen heeft Pinoke vrijdag van HDM gewonnen, ze staan ook 7e. Best knap voor de promovendus en geen grond voor de zure opmerking hierboven. Ja, ze verliezen van Laren met 1-0. Nou én.

  1. goud

   Verwacht je daarvan een journalist? “Pinoke verliest, nou en?” Er staat geen zure opmerking, over Pinoke lees ik alleen feiten.

 2. pacoh

  Bakker effect bij Hurley heeft echt geholpen.


Wat vind jij? Praat mee...