Livera HK (D): Huizen wint, SCHC geeft zege weg en degradatiekraker onbeslist

De dames van Den Bosch zijn deze speeldag de lachende derde. Omdat het duel tussen Amsterdam en SCHC in 2-2 eindigde nam de landskampioen de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames over na de 2-0 zege in Den Haag op hdm. Huizen deed prima zaken in de strijd om rechtstreekse degradatie door in het Amsterdamse Bos Hurley met 2-1 te verslaan. De degradatiekraker tussen Groningen en Bloemendaal bleef onbeslist: 0-0.

Amsterdam voorkwam een nederlaag pas in de ultieme slotfase. Maria Verschoor tikte de bal na een strafcorner in het doel van SCHC, dat na het eerste kwart een comfortabele 2-0 voorsprong had genomen. Vlak voor rust verkleinde Marijn Veen de achterstand. Het doelpunt van Maria Verschoor voorkwam een zesde overwinning op rij voor SCHC. De Amsterdammers pakten voor het eerst na zes zeges op rij een keer niet de volle buit.

Huizen verraste Hurley in eigen huis. Lang leek het erop dat Hurley drie punten zou pakken. Al na vier minuten was de ploeg uit het Amsterdamse Bos op voorsprong gekomen via een rake strafcorner van Gitte Michels. Tot tien minuten voor tijd bleef die 1-0 op het bord staan. Tamara Grüter maakte gelijk en vier minuten later bezorgde Pam van der Laan Huizen de tweede zege van het seizoen.

Oranje-Rood lijkt zich ook dit jaar voor de play-offs te kwalificeren. Kampong werd met 2-1 verslagen en sloot het dubbelweekend met het maximale puntentotaal af. De Eindhovense ploeg kwam via Lisa Post en Maud Renders vlak voor rust op 2-0. Marieke van der Vis deed nog iets terug voor Kampong. Echter, de Utrechtse formatie kon de eerste nederlaag in drie duels niet voorkomen.

Door de nederlaag van Kampong nam Laren weer de vijfde plaats op de ranglijst over. De enige treffer werd al na zeven minuten gemaakt door Pam van Asperen. Na twee nederlagen op rij eindelijk weer drie punten voor Laren. Voor Pinoké was het alweer de derde nederlaag in vier competitieduels.

Den Bosch heeft een week nadat de koppositie werd afgegeven aan Amsterdam de leidende positie in de Livera Hoofdklasse weer ingenomen. Na de 7-0 zege op vrijdag tegen Groningen werd zondag hdm met 2-0 verslagen. En omdat Amsterdam op het nippertje gelijkspeelde tegen SCHC koestert Den Bosch een punt voorsprong op beide ploegen.

Groningen-Bloemendaal 0-0

Beide ploegen hielden een punt over aan de degradatiekraker, maar zagen dat concurrent Huizen verrassend drie punten pakte in het Amsterdamse Bos. Voor Bloemendaal was het pas het eerste punt na vijf nederlagen op rij. Groningen pakte in de laatste drie duels al vier punten.