Livera HK (D): Kampong verrast Amsterdam in eigen huis

Op de tiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames heeft Kampong voor een verrassing gezorgd door in het Wagener Stadion met 1-0 te winnen van Amsterdam. Koploper Den Bosch versloeg op ’t Kopje Bloemendaal met 2-0 en achtervolger SCHC was met 6-1 te sterk voor promovendus Pinoké.

Het was in het Wagener Stadion lang wachten op een doelpunt. Twaalf minuten voor tijd pakte Kampong de overwinning, nadat Georgina Oliva vanaf de strafbalstip raak pushte. De strafbal werd toegekend nadat Maria Verschoor een overtreding had gemaakt op Elsie Nix. Met de zege maakte Kampong een einde aan de serie van vijf duels waarin geen overwinning werd geboekt. Lees hier het wedstrijdverslag.

Hurley boekte de derde zege van het seizoen door hekkensluiter Groningen met 5-2 te verslaan. Senna Bombach opende na elf minuten de score, waarna Hurley vervolgens binnen zeven minuten naar 3-0 uitliep. Groningen knokte zich terug dankzij doelpunten van Fieke Hoff en Noor Hakker, maar daarna was het weer de beurt aan Hurley dat in het slot de drie punten definitief veiligstelde

Oranje-Rood boekte de tweede zege op rij en hield ook voor de tweede maal op rij de nul. Dit keer werd hdm met 3-0 verslagen. Valerie Magis zette de Eindhovense ploeg na elf minuten spelen uit een strafcorner op voorsprong. Lang bleef die 1-0 stand op het bord staan. Na rust verdubbelde Yibbi Jansen, uit een corner, de score en bepaalde Maria Granatto vijf minuten daarna de eindstand.

Laren blijft in de top meedraaien na de 3-1 zege in en op Huizen. Na vier minuten kwam de Larense ploeg aan de leiding via Lisanne de Lange. Vijf minuten later maakte Vera van Schagen gelijk. Het bleef lang 1-1, maar Laren trok vervolgens aan het langste eind. Maxime Kerstholt zette Laren twaalf minuten voor tijd opnieuw op voorsprong waarna Joëlle Ketting de eindstand op het bord zette. Dankzij de zege is Laren alweer acht wedstrijden ongeslagen.

Pinoké incasseerde de grootste nederlaag van het seizoen. In Bilthoven was SCHC, dat Caia van Maasakker miste vanwege een migraine-aanval, met liefst 6-1 te sterk. Ginella Zerbo was weer op schot. Ze maakte drie doelpunten, waarvan een vanaf de strafbalstip. De andere treffer kwamen op naam van Delfina Merino, Suzanne Homma en Julie Brinkman. Bij een 4-0 achterstand deed Anna O’Flanagan iets terug voor de promovendus. SCHC blijft door de zege de enige ploeg zonder nederlaag in de Livera Hoofdklasse Dames.

Den Bosch blijft aan kop in de Livera Hoofdklasse Dames. Op ’t Kopje werd Bloemendaal met 2-0 verslagen Na een doelpuntloos eerste kwart zette Julia van den Heuvel de landskampioen uit een strafcorner op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal maakte Frédérique Matla er 0-2 van.