Livera HK (D): Laren verslikt zich in Hurley

Op de twaalfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames heeft Laren een verrassende nederlaag geleden tegen Hurley (2-3). Het was voor Laren de tweede nederlaag op rij. Koploper Den Bosch had weinig problemen met Huizen (3-0) en SCHC was met 2-0 te sterk voor Bloemendaal. Oranje-Rood won in het Amsterdamse Bos met 3-1 van Pinoké en Amsterdam versloeg in Den Haag hdm met 6-2.

SCHC revancheerde zich van de nederlaag vorige week tegen Den Bosch. Op ’t Kopje werden tegen Bloemendaal drie punten gepakt. Topscorer in de Livera Hoofdklasse Dames, Ginella Zerbo, opende in het eerste kwart de score. De 0-1 bleef lang op het bord staan. Pas in de slotfase verdubbelde Caia van Maasakker, uit een strafcorner, de marge.

De strijd tussen de koploper en de de ploeg op de voorlaatste plaats in de Livera Hoofdklasse Dames was een ongelijke. Huizen had slechts vijftien speelsters tot haar beschikking en moest vanwege een blessuregolf een beroep doen op een aantal speelsters uit de MA1 en zelfs op B-junior Pam van der Laan. Na een goede kans voor Pleun van der Plas, die de bal voorlangs schoot, kwam Den Bosch op voorsprong. De bal uit een strafcorner kwam bij Imme van der Hoek uit, die na een goede actie de bal met een wippertje langs keepster Robin van den Ende in het doel werkte. Vlak voor het einde van het tweede kwart maakte Frédérique Matla er 2-0 van. De aanvalster glipte tussen twee verdedigsters door en sloeg met de backhand de bal door de benen van Van den Ende in het doel. Er leek een grote score aan te komen, maar Den Bosch scoorde nog maar een keer. Lieke Hulsen rondde een goede voorbereidende actie van Noor Omrani af.

Oranje-Rood boekte de vierde overwinning op rij. In het Amsterdamse Bos werd promovendus Pinoké met 3-1 verslagen. Pas na een halfuur spelen werd de score geopend. Yibbi Jansen schoot raak vanaf de strafbalstip. In de slotfase volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op. Fiona Morgenstern verdubbelde na 66 minuten de marge, maar die werd twee minuten alweer verkleind nadat Frédérique Malefason succesvol was met een strafbal. Freeke Moes zette in de slotminuut de eindstand op het bord.

Met de tweede nederlaag op rij loopt Laren averij op in de strijd om de play-offs. De achterstand op nummer vier SCHC is inmiddels zes punten. Hurley kwam na zeven minuten op voorsprong via Sabine Plönissen uit een strafcorner. Macey de Ruiter maakte een klein halfuur later gelijk en een minuut later zette Joëlle Ketting de 2-1 voor Laren op het bord. Het was niet voldoende voor de overwinning. Maartje van der Vis zette de 2-2 op het bord, waarna Teuntje Horn Hurley de overwinning bezorgde.

Voor de vijfde maal op rij bleef hdm zonder overwinning. Amsterdam nam de drie punten mee in de tas naar huis. Het werd liefst 2-6. Marijn Veen had met drie treffers een groot aandeel in de Amsterdamse zege, die werd opgeluisterd door het honderdste doelpunt van Eva de Goede in de Hoofdklasse. De andere goals kwamen op naam van Felice Albers en Kelly Jonker. Hdm knokte zich na een 0-2 achterstand nog knap terug naar 2-2 via doelpunten van Pien van Nes en Nina van der Marel, maar Amsterdam trok uiteindelijk aan het langste eind.

https://youtu.be/E1-udyKhxoU

Opnieuw bleef Groningen met lege handen achter. De hekkensluiter verloor in Utrecht met 2-0 van Kampong. Beide Utrechtse treffers kwamen voort uit een strafcorner. Lisa Gerritsen opende na zestien minuten de score, waarna Renée van Laarhoven na rust het duel definitief in de slot gooide.


Wat vind jij? Praat mee...