Livera HK (D): SCHC aan kop, achtklapper Amsterdam, Kampong verslaat Laren

SCHC is na de negende speeldag de nieuwe koploper in de Livera Hoofdklasse Dames. De Bilthovense formatie passeerde Den Bosch op de ranglijst op basis van doelsaldo na de 6-0 op Victoria. Den Bosch versloeg in het Amsterdamse Bos Hurley met 1-0. Even verderop in het Wagener Stadion rekende landskampioen Amsterdam af met Bloemendaal: 8-0. Kampong was met 2-0 te sterk voor Laren en Oranje-Rood rekende af met HGC. Het werd in Eindhoven 5-0.

Voor de zevende keer in acht duels met Bloemendaal kreeg Amsterdam geen doelpunt tegen. De landskampioen scoorde er in het Wagener Stadion zelf liefst acht keer. Er was amper afgeslagen of Felice Albers opende de score voor Amsterdam, dat na iets meer dan een kwartier al op rozen zat met een 3-0 voorsprong. Albers bepaalde de ruststand op 4-0, waarna de ploeg van Robert Tigges in het tweede deel nogmaals vier keer doel trof. Eva de Goede was een van die doelpuntenmaaksters. Het was haar honderdste doelpunt in dienst van de Amsterdamse ploeg. Bloemendaal incasseerde de vijfde nederlaag in zes duels.

Lang had Hurley zicht op een punt tegen Den Bosch. In de slotfase pakte de Bossche formatie alsnog de volle buit dankzij een doelpunt, uit een strafcorner, van Frédérique Matla, haar achtste van het seizoen. Ondanks de overwinning werd Den Bosch op de ranglijst gepasseerd door SCHC, dat nu de nieuwe koploper is in de Livera Hoofdklasse Dames.

Voor het eerst sinds 11 oktober 2009 boekte Kampong weer eens een overwinning in en op Laren. Het werd 2-0 voor de Utrechters, die vijf van de laatste zes wedstrijden wisten te winnen. In Laren bracht Renée van Laarhoven Kampong op voorsprong. Die stand werd pas na rust verdubbeld door Pam Imhof. Laren blijft stroef draaien en is al vier wedstrijden zonder zege. De ploeg uit het Gooi staat tiende met zeven punten uit negen duels. Kampong is nog steeds vierde met 16 uit negen.

Het gepromoveerde HGC had weinig in te brengen tegen Oranje-Rood. Voor de negende maal op rij bleef de ploeg puntloos. Voor Oranje-Rood scoorden vijf verschillende speelsters. De ploeg uit Eindhoven hoopt met de overwinning een slechte reeks waarin slechts een van de vier wedstrijden werd gewonnen achter zich te laten. Met de winst blijft Oranje-Rood derde met een punt voorsprong op Kampong en Amsterdam. HGC is en blijft hekkensluiter.

Ook het gepromoveerde Victoria had een lastige middag. In Bilthoven was SCHC met 6-0 te sterk. Hierdoor passeerde Stichtsche Den Bosch op de ranglijst van de Livera Hoofdklasse Dames. Voor de nieuwe koploper scoorde Pien Dicke liefst drie keer. Ook Ginella Zerbo, Kyra Fortuin en Yibbi Jansen waren trefzeker voor SCHC.

Het doelpunt na een half uur spelen van Pamela Raaff bleek de beslissing in het duel tussen hdm en Pinoké. De Steekneuzen sluiten het linkerrijtje in de Livera Hoofdklasse Dames af op twee punten voorsprong van hdm, dat de afgelopen vijf speelronden de meeste punten van alle ploegen had verzameld.

Lees hier het volledige verslag van het duel tussen hdm en Pinoké

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de achtste speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...