Livera HK (D): SCHC verliest koppositie na gelijkspel met Laren

Den Bosch is de nieuwe koploper in de Livera Hoofdklasse Dames. De landskampioen won op eigen veld met 5-0 van Kampong en profiteerde van het puntenverlies van SCHC. De Bilthovense ploeg kwam in en tegen Laren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Huizen pakte het derde punt van het seizoen dankzij een 1-1 bij hdm.

Oranje-Rood maakte geen fout op bezoek bij hekkensluiter Groningen. Met twee doelpunten van Freeke Moes binnen een minuut verzekerde de Eindhovense ploeg zich van drie punten. Dankzij de overwinning blijft Oranje-Rood zich mengen in de strijd om de play-offplaatsen. Groningen zag concurrent Huizen een punt uitlopen na de 1-1 tegen hdm.

De derby in het Amsterdamse Bos leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen. Kitty van Male voorkwam met een doelpunt uit een strafcorner dat Amsterdam duur puntenverlies leed. Door de zege steeg de vice-kampioen naar de tweede plaats op de ranglijst ten koste van SCHC.

Landskampioen Den Bosch had weinig problemen met Kampong, dat al vijf duels zonder overwinning is. Aan de Oosterplas prijkte op het scorebord de eindstand 5-0. Al na twee minuten zette Julia van den Heuvel Den Bosch op voorsprong door van dichtbij te scoren. Het was voor Van den Heuvel haar eerste doelpunt in Dames 1. Vlak voor rust maakte Sian Keil er na goed doorzetten 2-0 van. Het derde Bossche doelpunt kwam op naam van Joosje Burg, die keihard met de backhand uithaalde. Ireen van den Assem tilde met een rake strafcorner de stand naar 4-0, waarna Frédérique Matla eveneens uit een corner de eindstand op het bord zette. Lees hier het wedstrijdverslag

Bloemendaal leek in de strijd om degradatie goede zaken te doen in het Amsterdamse Bos, maar bleef alsnog met lege handen achter. Anna Flanagan schoot uit een strafcorner de hoop van Bloemendaal op een goed resultaat twee minuten voor tijd aan diggelen: 3-2. De Ierse was na rust ook al verantwoordelijk voor de gelijkmaker, nadat Nina Rijna Bloemendaal na 25 minuten uit een corner op voorsprong had gezet. Vijf minuten na de 1-1 zette Samantha Charlton Pinoké op voorsprong. Met de goal van Myrthe van Kesteren in de slotfase leek Bloemendaal alsnog een punt over te houden aan het duel, maar O’Flanagan besloot anders.

SCHC behield de ongeslagen status, maar moest de koppositie afstaan aan Den Bosch. De Bilthovense ploeg liet vele kansen onbenut om met drie punten uit ’t Gooi te vertrekken. Laren was na vier minuten op voorsprong gekomen via Klaartje de Bruijn, die een goede aanval over rechts afrondde. SCHC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vond steeds Laren-keepster Karlijn Adank op haar weg. Vijf minuten voor tijd moest Adank het antwoord schuldig blijven op de cornervariant die werd benut door Ginella Zerbo. De topscorer van de Livera Hoofdklasse Dames verzuimde even later SCHC de overwinning te bezorgen door een strafbal naast het Larense doel te schuiven.

Het laaggeklasseerde Huizen deed goede zaken door in Den Haag met 1-1 gelijk te spelen tegen hdm. Tamara Grüter zette Huizen na een kwartier spelen op voorsprong. Pien van Nes maakte twintig minuten later uit een strafcorner gelijk. Door de puntendeling loopt Huizen een punt uit op hekkensluiter Groningen. Bovendien loopt de ploeg van Boaz Janssen in op Bloemendaal, dat een voorsprong heeft van twee punten.


8 Reacties

 1. lisahockey200

  SCHC was aanvallend overduidelijk beter dan Laren, maar wat verdedigt Laren onwijs sterk, echt heel knap. 1-1 toch wel verdiend. Vooral omdat de strafcorner waaruit de 1-1 viel zo onterecht was! Echt heel slecht dat de scheids die er niet eens bij stond alsnog floot terwijl de shoot duidelijk buiten de cirkel was, daar had de andere scheids die er wel stond zn mond open moeten trekken! Dusja, wel terecht dat de strafbal van Zerbo dan mislukt. Anders had SCHC onterecht gewonnen.

 2. lynnBosman

  Onzin, heb her idee dat je een beetje napraat wat je op tv gehoord hebt. Als SCHC gescoord had uit de strafbal hadden ze terecht gewonnen. De sc was onterechr, maar je hebt nu eenmaal geen videoscheidsrechter en SCHC (net als DB, Amsterdam doen in hun wedstrijden) appelleert slim en overtuigend. Dat gebeurt in een wedstrijd. Die sc variant kon je donder op zeggen dat deze gespeeld zou worden en werd niet goed verdedigd. Gezien het spelbeeld had SCHC meer verdient, Laren stond echee goed te verdedigen. Kerstholt, Zerbo zeker toekomstige spitsen voor het NL elftal. Even naar DB -Kampong, mooi te lezen dat Burg steeds belangrijker wordt. Ik vind dat een geweldige speelster maar scoorde te weinig goals. Mooi dat ze nu wel haar goaltjes mee pikt

  1. lisahockey200

   Ja dus? Dat die sc variant verwacht was wil toch niet zeggen dat die sc terecht was? Ik heb toch echt me eigen mening en ik hoef niks van niemand na te praten hoor. Dat die er in ging was terecht, slecht verdedigd, dat die gegeven werd was super onterecht en met video scheids zou het nooit de 1-1 geweest zijn met je onzin

 3. robvisser

  Beslist niet de eerste keer dit seizoen dat Laren goed wegkomt in een topper, maar verdedigen is ook een vak en dat verstaan ze als geen ander. SCHC had ook genoeg strafcorners om te scoren en had denk ik eerder voor de variant moeten gaan. Maar het blijft spannend bovenin. Sowieso wel een leuk seizoen tot nu toe, met ook bij de andere ploegen zo nu en dan verrassende uitslagen.

 4. lynnBosman

  Lisa, we zullen nooit weten of Laren gewonnen zou hebben als die sc niet gegeven was. Er was tijd genoeg om voor de winst voor beide ploegen dus dat stukje is wel degelijk onzin. In het hockey kan veel gebeuren in een paar minuten. Daarnaast zou SCHC zeker terecht hebben gewonnen gezien het spelbeeld en de kansen en vind ik het ontzettend sneu ipv gerechtigheid dat de strafbal er niet inging. Neemt niet weg dat Laren goed heeft verdedigd en er stond als één team. Dat laatste heeft DB ook voor op SCHC. Ik ben erg benieuwd naar de selectie voor de CT.

 5. lynnBosman

  Weet iemand trouwens waarom NL niet meedoet aan de Jeugd Olympische Spelen?

 6. puk

  5 tegen 5 , veldhockey icm zaalhockey borders, is niet heel representatief om te spelen? Uiteraard erg jammer, zou super ervaring zijn zo'n enorm event mee te maken, maar ik begrijp de beslissing ergens wel een beetje van de KNHB om geen delegatie te sturen (indien er wel een ticket was gewonnen hiervoor, bv door het winnen van de EK met NED A?). De overwegingen zijn waarschijnlijk geweest: welke tegenstanders je treft. Fuiji bijv. Leuk, maar wat leren ze ervan in het spel 5 tegen 5 met zachte borders en aangepaste hockey regels? Het kost enorm veel geld, dus denk dat investering en opbrengst met elkaar is afgewogen? nogmaals indien NED A zich had gekwalificeerd? Het is niet mijn persoonlijke mening, het is denk ik hoe er is afgewogen. Persoonlijk denk ik dat het voor ieder jeugdig sporttalent (maar ook voor hun ouders!!) een mega leuke, unieke ervaring is, en gun ik het iedereen. Het is toch een hele mooi voorproefje voor "later". En door al aan een "gesimuleerd" toernooi in welke spelvorm dan ook (hockey 5 tegen 5, basketbal 3 tegen 3 etc) deel te nemen icm met een openings- en sluitingsceremony, het ervaren van het leven in een olympisch dorp met alle regels en dopingcontroles, ontmoetingen met gelijkgestemden van over de hele wereld etc. Lijkt het mij voor jeugdige sport talenten een goede voorbereiding op "later". Meer rust in de koppies als ze toch als volwassenen het (ooit) mogen meemaken? Denk ik? Maar goed, sportbonden kijken toch echt naar wat het uiteindelijk oplevert en of de investering in de talenten zich ook "uitbetaald". Helaas denk ik dat in dit geval het voor deze keer niet in verhouding stond. Een investering in de talenten in een toernooi voor NED A/jong oranje tegen "betere" (gelijkwaardigere) tegenstanders qua leermomenten en uitdaging wellicht in hun optiek meer oplevert? Wellicht is het goed om bij "oude" deelnemers van de YOG, 8 en 4 jaar geleden, te vragen wat het hun heeft opgeleverd in hun sportcarrière? En hoeveel talenten van toen, 8 jaar geleden, (4 jaar is wellicht voor sommige nog te vroeg om na te gaan?) zijn er nu daadwerkelijk voor NED uitgekomen en hebben bv Rio (al) meegemaakt? Of zullen misschien tokyo 2020 meemaken? En heeft de YOG dan bijgedragen? Ik vraag me dit persoonlijk af en ben daar wel nieuwsgierig naar niet alleen bij de hockeytalenten maar van alle disceplines ;-)

 7. MIck

  Schc gevaarlijker, Laren speelt gewoon goed naar de mogelijkheden . Veel meer een team dan een of 2 jaar geleden. Gelijk spel was denk Ik terecht, Zeker omdat de corner waar de 1-1 uit Komt Geen corner is.


Wat vind jij? Praat mee...