Livera HK (D): Topper onbeslist, Laren wint en OR verliest

De topper in de Livera Hoofdklasse Dames tussen landskampioen Amsterdam en Den Bosch eindigde onbeslist. In het Wagener Stadion werd het 1-1. Laren boekte zondag de eerste zege van het seizoen door Victoria met 3-1 te verslaan. Ook Hurley pakte voor het eerst het volle pond. HGC werd met 5-0 aan de kant gezet. Oranje-Rood leed de eerste nederlaag van het seizoen. In Bilthoven ging de Eindhovense formatie met 2-1 onderuit tegen SCHC.

Landskampioen Den Bosch is er niet in geslaagd landskampioen Amsterdam op tien punten achterstand te zetten. De gehavende ploeg van coach Robert Tigges hield de Bossche formatie op 1-1. Den Bosch kwam wel op voorsprong via Lidewij Welten, maar Maria Verschoor maakte na rust gelijk. Het lukte Den Bosch voor de vijfde maal op rij niet in de competitie in Amsterdam te winnen. Ondanks het puntenverlies blijft Den Bosch aan kop van de Livera Hoofdklasse Dames. Amsterdam vinden we terug op plek negen.

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van Amsterdam-Den Bosch

De andere topper van de dag werd gewonnen door SCHC. Bezoekers Oranje-Rood werd met 2-1 verslagen. Het was voor de Eindhovense ploeg de eerste nederlaag van het seizoen. Ginella Zerbo en Pien Dicke, alweer haar vijfde doelpunt voor haar nieuwe ploeg, zetten SCHC op 2-0. In de slotfase drong Oranje-Rood aan en scoorde nog via Daphne van der Velden, maar daar bleef het bij. SCHC passeerde door de zege Oranje-Rood op de ranglijst en is de nieuwe nummer twee op twee punten achterstand op koploper Den Bosch en een punt voorsprong op Oranje-Rood, de nummer drie.

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van SCHC-Oranje-Rood

Na vier gelijke spelen heeft Hurley eindelijk de drie punten gepakt. In eigen huis werd het gepromoveerde HGC met 5-0 verslagen. De doelpunten kwamen van de stick van vijf verschillende speelsters. Voor HGC is de terugkeer op het hoogste niveau nog geen succes. De Wassenaarse ploeg is na vijf speeldagen nog steeds zonder punten. Hurley leidt het linkerrijtje met zeven punten uit vijf duels.

Net als Hurley boekte ook Laren de eerste overwinning van het seizoen. Na een moeizame start met twee remises en twee nederlagen werd voor eigen publiek Victoria met 3-1 verslagen. Vlak voor rust opende Mila Muyselaar de score, die na pauze werd verdubbeld uit een strafcorner door Bieke Wijnmaalen. Pam van Asperen stelde met haar doelpunt de zege veilig voor Laren. In het slot deed Daphne Voormolen nog iets terug voor het gepromoveerde Victoria, dat met een punt uit vijf duels voorlaatste staat. Laren staat een plekje hoger maar het verschil tussen beide ploegen is al vier punten.

Kampong lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De ploeg van Michiel van der Struijk boekte de tweede zege op rij door in het Amsterdamse Bos met 2-0 te winnen van Pinoké. Michelle Simons en Alma Fenne waren de doelpuntenmaaksters aan Utrechtse kant. De nederlaag betekende voor Pinoké het einde aan de reeks van twee overwinningen op rij. Kampong staat zesde op de ranglijst en maakt deel uit van een grote middenmoot waarin zich ook Pinoké bevindt dat een punt minder heeft dan Kampong.

Met de tweede overwinning op rij heeft hdm zich genesteld als koploper van de grote middenmoot in de Livera Hoofdklasse Dames. Pas na rust wist de Haagse formatie het verschil met Bloemendaal te maken. Voor Bloemendaal was het de tweede nederlaag op rij na een goede seizoenstart waarin net zoveel punten werden behaald als in het volledige vorige seizoen.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de vierde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...