Livera HK (D): Victoria wint kelderkraker, Oranje-Rood onderuit tegen Kampong

In de strijd om degradatie heeft Victoria een belangrijke overwinning geboekt. De Rotterdamse ploeg won in Wassenaar met 2-0 van HGC dat ook na zeven speeldagen nog geen punt heeft gepakt. Oranje-Rood verloor in eigen huis met 2-1 van Kampong. Koploper Den Bosch had weinig moeite met Bloemendaal. Aan de Oosterplas werd het 3-0.

De strijd tussen twee gepromoveerde ploegen werd gewonnen door Victoria. De Rotterdammers slaagden er pas in het slot van het duel in om de zege te forceren. In Wassenaar zette Roos Heimel Victoria pas in de 58ste minuut op voorsprong. Twee minuten voor tijd besliste Danni Jordan het duel definitief in het voordeel van Victoria, dat de eerste zege van het seizoen boekte en nu vier punten uit zeven duels heeft. HGC blijft ook na de zevende speeldag met lege handen achter.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen HGC en Victoria

Oranje-Rood zit even in een mindere fase van het seizoen. De Eindhovense formatie leed de tweede nederlaag in drie wedstrijden. Tegenstander Kampong lijkt na een slechte start van het seizoen juist de weg weer naar boven te hebben gevonden. De ploeg van coach Michiel van der Struijk boekte de derde overwinning in de laatste vier duels. Margot Zuidhof besliste na rust het duel. In uitwedstrijden is Kampong met drie zeges en een gelijkspel nog ongeslagen.

SCHC profiteerde van de nederlaag van Oranje-Rood en steeg dankzij een 4-0 zege op hdm naar een tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Den Bosch bedraagt twee punten. Het duurde tot vlak voor rust voordat SCHC een bres in de verdediging van hdm had geslagen. Laurien Leurink zette de Bilthovense ploeg op voorsprong. Daar kwamen na rust doelpunten van Yibbi Jansen, uit een strafcorner, Ginella Zerbo en Pien Dicke bij. Met tien uit zeven sluit hdm het rechterrijtje op de ranglijst af.

Het nog steeds door blessures geplaagde Amsterdam boekte de tweede overwinning op rij door Laren met 3-0 te verslaan. Die eindstand was al bij rust bereikt. Na een doelpuntloos eerste kwart opende Eva de Goede de score voor de landskampioen. Vlak voor pauze verdubbelde Charlotte Vega deze stand, waarna Michelle Fillet uit een strafcorner de eindstand bepaalde op 3-0. Door de zege klimt Amsterdam naar de vierde plaats op de ranglijst. Laren is terug te vinden op een tiende plaats met zes punten uit zeven wedstrijden.

Den Bosch had weinig problemen met Bloemendaal. Aan de Oosterplas won de koploper in de Livera Hoofdklasse Dames met 3-0 van de ploeg die het seizoen zo goed begon, maar nu al vier duels zonder overwinning is. Voor de Bossche formatie scoorde Frédérique Matla twee keer. Haar tweede treffer betekende het honderdste doelpunt in haar loopbaan. De 2-0 kwam op naam van Noor Omrani, die daarmee de 2000ste treffer van Den Bosch in de Hoofdklasse maakte. Bloemendaal staat na de nederlaag nog steeds in het rechterrijtje, op de vijfde plaats.

De burenruzie in het Amsterdamse Bos werd in het voordeel van Hurley beslecht. Het was voor het eerst sinds 22 november 2015 dat Hurley de buren van Pinoké wist te verslaan. Bovendien bleef Hurley ook in het vierde thuisduel van het seizoen zonder nederlaag. Pinoké kwam nog wel aan de leiding toen Sian Keil al na vijf minuten de score opende. Een minuut later maakte Roos Drost alweer gelijk. Nog in het eerste kwart zette Fleur Loomans Hurley op voorsprong. Daarna tilden nog voor rust Elke Boers en Lieke van Wijk, uit een strafcorner, de stand naar 4-1.

—–
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zevende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de zesde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


4 Reacties

 1. hockeyliefhebber12

  Mooie overwinning van Amsterdam met 6! invallers van meisjes A/B en dames 2. Naast de al een tijdje geblesseerden Thompson, Adegeest, Veen en Benninga deden deze wedstrijd ook Albers en Verschoor niet mee.

 2. femv

  @hockey.nl Jullie zeggen over hdm/Bloemendaal dat ze in het rechterrijtje staan. Ik neem aan dat jullie bedoelen het linker rijtje?

 3. lynnBosman

  @hockeyliefhebber12: zijn zij ook geblesseerd? Knap van Amsterdam, maar ook schrijnend te zien hoe ver Laren afgezakt is.

  1. hockeyliefhebber12

   Dat weet ik niet of ze geblesseerd zijn, maar ze deden in ieder geval gisteren niet mee. Maar inderdaad Laren erg zwak dit seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...