Livera HK: Groningen stunt bij Oranje-Rood, SCHC verliest

Hekkensluiter Groningen heeft zondag voor een stunt gezorgd door een punt af te snoepen van Oranje-Rood. In Eindhoven werd het in de slotminuut 4-4. Hierdoor blijft het spannend onderin de Livera Hoofdklasse Dames. Koploper Den Bosch won in Utrecht moeizaam van Kampong (1-2) en SCHC leed de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De Bilthovense formatie zag Laren met 3-2 winnen.

Lange tijd leek Groningen voor een grote stunt te zorgen. Uiteindelijk zorgde de hekkensluiter inderdaad voor een stunt, maar toch minder groot dan het zich in eerste instantie leek aan te zien. De Groningse ploeg was dodelijk effectief met de strafcorner. Met twee treffers van Willemijn Bos vanaf de kop van de cirkel ging Groningen met een 2-1 voorsprong de rust is. Deze stand werd na rust met een cornervariant via Noor Hakker naar 1-3 gebracht. Oranje-Rood knokte zich terug en boog de achterstand om in een 4-3 voorsprong, waarna in de slotminuut Groningen opnieuw uit een corner trefzeker was.

Kersvers Europees kampioen Amsterdam won in het Amsterdamse Bos de zusterstrijd met Hurley. Na twee doelpuntloze kwarten opende Charlotte Adegeest, tegen haar oude club, de score voor de nummer twee van de Livera Hoofdklasse Dames. Teuntje Horn maakte nog gelijk en mocht Hurley dromen van een puntendeling. Echter, Amsterdam nam toch de volle winst mee in de tas na een doelpunt van Kelly Jonker.

De spanning in de kelder van de Livera Hoofdklasse Dames stijgt. Huizen ging in eigen huis onderuit en zag directe concurrenten Bloemendaal en Groningen een punt dichterbij komen. Na drie duels op rij zonder doelpunten kwam hdm eindelijk weer tot scoren. Al na zeven minuten brak Margot Hecking Colenbrander de ban met een treffer uit een strafcorner. Pas na rust verdubbelde Demi Lefranc de voorsprong. In de slotfase verkleinde Eva den Hartog de achterstand van Huizen, dat in de resterende tijd er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren.

SCHC leed zondag de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Na negen thuiszeges op rij ging het mis in de tiende wedstrijd. Dat zag er na twee kwarten niet zo uit. SCHC leidde comfortabel met 2-0 dankzij treffers van Sarah Jaspers en Caia van Maasakker. Na rust waren de rollen omgedraaid. Lieke van Wijk en twee doelpunten van Maxime Kerstholt bezorgden Laren alsnog een overwinning.

Een week na het dramatisch verlopen EK voor clubteams heeft Den Bosch het treffen met Kampong zonder kleerscheuren overleefd. Het ging moeizaam, maar de koploper en landskampioen won in Utrecht met 2-1. Beide treffers kwamen op naam van Lieke Hulsen. Na de gelijkmaker van Pam Imhof besliste de aanvalster het duel met een rake strafbal.

Bloemendaal-Pinoké 0-0

Bloemendaal kon opgelucht ademhalen na het doelpuntloos gelijkspel tegen Pinoké. De ploeg zag concurrent Huizen verliezen en Groningen niet winnen van Oranje-Rood. Hierdoor blijft Bloemendaal voorlaatste. Het verschil met hekkensluiter Groningen blijft een punt. Het gat met Huizen, dat tiende staat, is tot een punt geslonken.

Lees hier de ontwikkelingen op de twintigste speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en het andere tophockey terug op ons liveblog. Hockey.nl was zondag aanwezig bij Kampong-Den Bosch, Bloemendaal-Pinoké en Oranje-Rood-Groningen.